Hoe kantoorwanden jouw interieur bepalen

Kantoorwanden zijn er in veel soorten en maten. Ze zijn bepalend voor jouw kantoorinrichting. Wanden spelen een grote rol in het design en akoestisch hebben ze veel invloed. Een glazen wand is bijvoorbeeld mooi in een modern kantoor, maar weerkaatst geluid sterker dan een gipsen wand.

Lees waar je op moet letten bij het kiezen van jouw kantoorwanden.

De juiste kantoorwanden

Planeka levert scheidingswanden voor elk pand. Of je nu een glazen wand in een kantoor wil plaatsen, of een ziekenhuis van gipsen scheidingswanden wil voorzien.

Elke wand brengt voor- en nadelen met zich mee. Zo geeft de glazen wand een moderne look, maar minder privacy en is een mobiele systeemwand overal inzetbaar.

Planeka is ooit begonnen als specialist in wanden & plafonds en we kennen de wanden dus als geen ander. Vanuit de wanden en plafonds zijn we ondertussen doorgegroeid naar een specialist in complete kantoorverbouwingen en -renovaties. Al ruim 20 jaar werken we voor verschillende bedrijven en o.a. ziekenhuizen, scholen en overheidsinstanties.

Scheidingswand kantoor

De grote open kantoren die de afgelopen jaren aan populariteit hebben gewonnen blijken toch wat nadelen met zich mee te brengen. Zo kan er veel lawaai ontstaan en zijn de luchtstromen moeilijk onder controle te krijgen.

Door mobiele scheidingswanden te gebruiken kun je makkelijk de ruimte opdelen. Zo krijg je snel een idee wat dit met de werksfeer doet. Daarnaast zijn mobiele scheidingswand ook leverbaar in akoestische uitvoeringen. Zo creeër je rust op de werkvloer.

Verschillende kantoorwanden

Wanden voor kantoren, hotels, scholen en openbare gebouwen komen in veel soorten voor. Planeka heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het lever van wanden & plafonds voor dit soort gebouwen. We lichten een aantal veel voorkomende opties toe.

Glazen afscheidingswand

Glazen wanden hebben een moderne uitstraling en zijn al lange tijd erg populair. Een glaswand is mooi, maar kost meer tijd om schoon te maken. Daarnaast is het akoestisch niet de meest ideale oplossing en is de privacy minder dan bij een gipsen wand.

Met behulp van folie kunnen de wanden minder transparant gemaakt worden om de privacy te waarborgen. Daarnaast bestaat er ook speciale akoestische folie die het geluid beter absorbeert dan de wand zelf. Zo optimaliseer je de akoestiek en privacy van de glazen wand.

Gipsen kantoorwand

De meeste scheidingswanden zijn gipsen kantoorwanden. Dit is een duurzame oplossing om de ruimte op te delen in verschillende kamers. Planeka zoekt altijd de juiste wand die aansluit op jouw eisen wat betreft ventilatie, kwaliteit en akoestiek.

Akoestische kantoorwand

Akoestische wanden zijn een klasse apart onder de kantoorwanden. Deze wanden zijn er in allerlei soorten en zijn ontworpen om de akoestiek van de ruimte te verbeteren. Deze wanden gaan weerkaatsing van het geluid tegen en zorgen voor een rustige werksfeer.

Heb je ooit al eens in een glazen vergaderruimte gezeten? Misschien heb je gemerkt dat glas niet goed is voor de akoestiek, want stemmen klinken een stuk harder dan normaal. Met akoestische wanden heb je dit probleem niet. Je kunt je hierdoor langer concentreren en vergaderen is minder vermoeiend.

Heb je problemen met de akoestiek in een ruimte? Lees dan eens ons artikel over akoestische panelen.

Bereken de kosten van jouw verbouwing

Doorloop de vragenlijst en ontvang direct een prijsindicatie

867

mensen hebben deze calculator al gebruikt.

Ga naar de calculator

Wat is belangrijk voor een goede kantoorwand?

Een goede kantoorwand is wat ons betreft een wand die voldoet aan drie criteria. De wand is veilig, heeft een goede akoestiek en ventileert voldoende. We lichten hieronder de drie onderdelen toe.

Veiligheid

Een kantoorwand moet natuurlijk veilig zijn. Dit uit zich in de montage, maar ook in de brandveiligheid. Een goede wand werkt namelijk brandvertragend.

De ene wand scoort daarom hoger op veiligheid dan de ander. Wij bieden alleen wanden aan die hoog scoren op dit gebied.

Akoestiek

Een akoestisch probleem is iets waar je vaak pas bij nadenkt wanneer het kantoor al in gebruik is genomen. Je merkt namelijk pas het belang van een goede akoestiek zodra je er last van hebt.

Wij adviseren je in het kiezen van de juiste wanden, zodat de akoestiek van je bedrijfspand op orde blijft. Akoestische oplossingen zijn er in allerlei vormen, maar het kiezen van de juiste wanden is al een belangrijk begin.

Ventilatie

Goede wanden faciliteren in ventilatiemogelijkheden. Zo kan de montage ervoor zorgen dat er ventilatie tussen ruimtes ontstaat, maar bestaan er ook geïntegreerde oplossingen voor ventilatie door de wand.

Mocht je extra ventilerende wanden nodig hebben, dan adviseren wij je naar de juiste wand te zoeken. Deze kan namelijk al een groot verschil maken.

Geïnteresseerd in gratis advies?

Neem contact op
De speerpunten van Planeka

Planeka zet zich sinds jaar en dag in voor transparantie en eerlijkheid op de bouwvloer. Bij Planeka krijg je volledig inzicht in alle onderdelen van het project en zetten we in op de samenwerking. Wij geloven dat een eerlijke samenwerking de sleutel tot succes is.

Wij bieden precies aan wat wij denken dat je nodig hebt en we maken duidelijke afspraken. We garanderen dan ook dat we elk project realiseren binnen het vastgestelde budget en tijdspad.

Door middel van goede communicatie en het creeëren van de juiste verwachtingen zorgen we voor de hoge klanttevredenheid waar we zo trots op zijn.