Creëer het optimale werkklimaat met luchtbehandeling & klimaatbeheersing

Luchtbehandeling en klimaatbeheersing op kantoor staan aan de basis van de gezondheid en het welzijn van je medewerkers. Wij vertellen je op deze pagina alles over het maken van de juiste keuzes voor jouw kantoorinrichting.

Waarom zijn luchtbehandeling en klimaatbeheersing belangrijk?

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een schone lucht, goede luchtvochtigheid en de juiste temperatuur ervoor zorgen dat mensen minder snel ziek zijn of moe worden. Een optimaal werkklimaat zorgt voor energieke medewerkers en hogere productiviteit.

Een comfortabele en gezonde werkomgeving door climate control

We begrijpen de kunst van het omgaan met luchtcirculatie en klimaatbeheersing als geen ander. We bieden de oplossingen om een ​​perfecte omgeving te creëren voor jouw organisatie waarbij we rekening houden met de eisen en behoeften van de mensen die er werken.

Met het juiste luchtbehandelingssysteem en goede klimaatbeheersing die voldoen aan de wettelijke eisen, krijg je een prettig binnenklimaat en gezonde leef- en werkomgeving.

Wat is het verschil tussen ventilatie, luchtbehandeling en klimaatbeheersing op kantoor?

Mechanische ventilatie brengt lucht in beweging door de lucht aan te zuigen en direct te verplaatsen. Je kunt een ventilator gebruiken om verse lucht in een ruimte te krijgen en om een verkoelend effect te creëren.

Met luchtbehandeling wordt het behandelen van de binnenlucht bedoeld. Denk hierbij aan het verversen, verwarmen, koelen, bevochtigen en ontvochtigen van lucht.

Klimaatbeheersing op kantoor, ook wel climate control genoemd, kenmerkt zich door het nastreven van het perfecte binnenklimaat. Een optimaal binnenklimaat houdt rekening met de temperatuur, luchtkwaliteit, snelheid van luchtverplaatsing, luchtvochtigheid, licht, uitzicht en geluid.

Factoren bij het kiezen van een klimaatsysteem

Klimaatsystemen zijn in vele verschillende uitvoeringen te krijgen, waardoor er altijd een oplossing op maat kan worden geboden.

De optimale klimaatbeheersing van kantoorgebouwen hangt van veel factoren af, zoals de bouwkwaliteit van het pand, de locatie, de indeling en grootte van de ruimtes. Daarnaast is het afhankelijk van hoe de ruimtes worden gebruikt, het aantal mensen dat zich gemiddeld in de ruimte bevindt en het aantal kantoorapparaten die in de ruimte staan.

We houden ook rekening met economische efficiëntie, duurzaamheid en esthetische aspecten. Op deze manier kan ook een prachtig ingericht kantoor gebruik kan maken van een mooi weggewerkt klimaatbeheersingssysteem.

Bereken de kosten van jouw verbouwing

Doorloop de vragenlijst en ontvang direct een prijsindicatie

867

mensen hebben deze calculator al gebruikt.

Ga naar de calculator

Veel keuzes in klimaat- en luchtbehandelingssystemen

Wil je een beter klimaatsysteem in je kantoor of bedrijfspand, dan heb je keuze tussen veel verschillende systemen. We noemen er een aantal:

Air Conditioning

Een airconditioner reguleert de lucht in een ruimte door te koelen als het te warm is, verwarmen als het te koud is en drogen als de lucht te vochtig is. Met speciale filters wordt de lucht gezuiverd en worden pollen, fijnstof, luchtvervuiling, bacteriën, schimmelsporen en virussen gereduceerd.

All-air systemen

Met een all-air systeem kan een gebouw geventileerd en tegelijkertijd centraal verwarmd en gekoeld worden. Deze systemen zijn zeer geschikt om grote ruimtes die door veel mensen worden bezocht, zoals ziekenhuizen, van een uitstekende luchtkwaliteit te voorzien.

Nieuwe ontwikkelingen maken het mogelijk all-air systemen uit te breiden met componenten die het veel energiezuiniger maken en toch een zeer goede luchtkwaliteit leveren.

Lucht-water systemen

Veel kantoren zijn gebouwd met grote ramen en er wordt gebruik gemaakt van veel apparaten. De combinatie van warmte door de zon en de warmte die door de apparaten worden afgegeven, vraagt om een energie-efficiënt klimaatbeheersingssysteem.

Een all-air systeem verbruikt voor ruimtes met veel ramen en kantoorapparaten hoge energiekosten. Daarom is een lucht-watersysteem en een decentraal ventilatiesysteem met een integraal lucht-naar-water warmtewisselaar in dit geval een betere keuze om een goede verwarmings- of koelcapaciteit te bieden.

Systemen met constante luchtcirculatie

Systemen met constante luchtcirculatie worden gebruikt voor airconditioning, maar kunnen niet worden gebruikt voor centrale verwarming. Constante luchtcirculatie systemen zijn ideaal voor ruimtes waar geen temperatuurregeling nodig is of wanneer de luchtkwaliteit niet veel varieert.

Dit zijn ruimtes waarvan altijd eenzelfde aantal mensen gebruik wordt gemaakt en die hetzelfde werk doen. Een goed voorbeeld hiervan zijn callcenters waar mensen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar in ploegendiensten werken.

Er zijn nog veel meer systemen om het klimaat in kantoren en gebouwen te beheersen. Wil je meer informatie hierover, neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Klimaatbeheersing tijdens nieuwbouw en verbouwing van kantoorpanden

Klimaatbeheersing en luchtbehandeling zijn onderwerpen die niet alleen aan bod komen voor bestaande kantoren en bedrijfspanden. Planeka neemt deze belangrijke punten ook mee in haar nieuwbouw- en verbouwprojecten.

Het is immers veel efficiënter om bouwplannen direct de climate control op te nemen. Je hebt meer vrijheid in keuzes van systemen en je voorkomt dat je achteraf moet breken in muren, plafonds of vloeren.

Een aantal voordelen om een klimaatsysteem te installeren tijdens nieuwbouw of verbouwing:

  • Wij kunnen de systemen efficiënt verwerken in buiten- en binnenmuren of in plafonds of vloeren, hierbij rekening houdend met ruimte voor elektriciteitssystemen en kabels;

  • De keuze voor een luchtbehandeling- of klimaatsysteem kan geheel op maat worden gemaakt zodat het perfect is voor het gebruiksdoel van het pand of het kantoor;

  • De juiste isolatie en materialen gebruiken we bij het aanleggen van het klimaatsysteem, zodat het milieuvriendelijk, duurzaam en energiebesparend is;

  • Door het op de juiste plaatsen te installeren, zorgen we dat het systeem zeer efficiënt werkt, waardoor er snel een comfortabel en gezond binnenklimaat gecreëerd wordt;

  • Je kunt een perfect luchtbehandelingsysteem voor je kantoor krijgen dat geheel onzichtbaar is geïntegreerd in muren, het plafond of de vloer, zonder dat je radiatoren of convectorputten nodig hebt. Ideaal als het design van je kantoor een hoge prioriteit heeft.

Geïnteresseerd in gratis advies?

Neem contact op
De speerpunten van Planeka

Planeka zet zich sinds jaar en dag in voor transparantie en eerlijkheid op de bouwvloer. Bij Planeka krijg je volledig inzicht in alle onderdelen van het project en zetten we in op de samenwerking. Wij geloven dat een eerlijke samenwerking de sleutel tot succes is.

Wij bieden precies aan wat wij denken dat je nodig hebt en we maken duidelijke afspraken. We garanderen dan ook dat we elk project realiseren binnen het vastgestelde budget en tijdspad.

Door middel van goede communicatie en het creeëren van de juiste verwachtingen zorgen we voor de hoge klanttevredenheid waar we zo trots op zijn.