Projectinrichting Zorg

12-02-2022
Interieurontwerp

Het belangrijkste voor zorginstellingen is dat de bewoners zich thuis voelen. Bij Planeka weten we dat als geen ander.

In de ruim 20 jaar van ons bestaan, hebben wij vele verschillende projectinrichtingen voltooid en fijne woonomgevingen gecreëerd in de zorgsector.

Projectinrichting zorg houdt zich speciaal bezig met indelingen, looproutes, veiligheid en sfeerbeleving van zorginstellingen zoals verpleeghuizen en ziekenhuizen. 

Projectinrichting bij Royal Topzorg

Royal Topzorg is een zorginstelling in Amersfoort. Planeka heeft hier verschillende verdiepingen volledig verbouwd.

Op basis van een gedegen plan van aanpak, hebben wij als projectverantwoordelijke het proces geleid van onderstaande werkzaamheden. Een deel hiervan hebben wij zelf uitgevoerd.

 • Het plaatsen van (systeem-)wanden, akoestische panelen en decoratieve wandbekleding. Ruimtes konden hiermee anders worden ingedeeld en van goede akoestiek worden voorzien. 

 • Het installeren van moderne en veilige data- en elektra aansluitingen. Alle kabels zijn netjes opgeborgen, maar kunnen makkelijk worden vervangen wanneer dat nodig is. 

 • Het plaatsen en inrichten van doucheruimten en sanitair die veilig te gebruiken zijn door de bewoners. 

 • Plaatsen van lucht- en klimaatbeheersystemen zodat alle ruimtes eenvoudig van schone lucht wordt voorzien. De temperatuur en luchtvochtigheid worden met dit systeem ook goed geregeld. 

 • Met meubilair is een sfeervolle en ergonomische inrichting van kamers, ontmoetingsruimtes en kantoren gecreëerd. 

 • Er is een duidelijke weergave (signing) van looproutes en nooduitgangen geplaatst. Bewoners kunnen hierdoor makkelijk hun weg in het gebouw vinden en hun veiligheid wordt gewaarborgd. 

 • Het plaatsen van verlichting die rekening houdt met de functies van de verschillende ruimtes. 

 • Plaatsing van plafonds, afwerking van de vloeren en de uitvoering van schilderwerk.

Royal Topzorg - AmersfoortEindresultaat van het kantoor van Royal Topzorg

Wat valt onder projectinrichting zorg?

Op basis van een goed ontwerp zorgt Planeka ervoor dat zorginstellingen een goede indeling krijgen voor wat betreft de leef- en werkruimtes.

Wij coördineren de uitvoering van het project en werken samen met de verschillende partijen die betrokken zijn bij de bouw, verbouw en afbouw van de zorginrichting.

Ten slotte zorgen wij ervoor dat het gehele interieur praktisch en sfeervol is ingericht voor de bewoners, zorgmedewerkers, bezoekers en kantoorpersoneel. 

Wanneer ons werk gedaan is, kunnen de bewoners zich eenvoudig en op een veilige manier door het gebouw bewegen. Ze kunnen in een gezonde en prettige sfeer hun dagelijkse bezigheden uitvoeren.

De ruimtes zijn zo ingericht dat het zorgpersoneel hun werk goed kan doen. Voor het management van de zorginstelling zorgen wij ervoor dat de kantoren sfeervol en ergonomisch ingericht zijn en voorzien van:

 • Een luchtbeheer- en klimaatsysteem

 • Akoestische wanden

 • Voldoende aansluitingen van elektra- en internetverbindingen

 • Nette wegwerking van de kabels.

Bouw en verbouw van faciliteiten in zorginstellingen

Veel zorginstellingen bieden faciliteiten aan zoals een kapper, een winkel, een stilteruimte, een ruimte voor creatieve activiteiten en een sportruimte. Planeka is professioneel als het gaat om het realiseren van extra voorzieningen in zorginstellingen.

Van advies en het interieurontwerp tot aan de inrichting: je kunt rekenen op een meedenkend team die de uitvoering van de werkzaamheden tot in de puntjes verzorgt.  

Projectinrichting zorg van een gemeenschappelijke ruimte

Van ontwerp tot aan afbouw: Planeka verzorgt de gehele projectinrichting zorg

Planeka gaat verder dan alleen een paar muren verplaatsen en het realiseren van een sfeervolle inrichting. Wij zorgen dat je de juiste bouwkundige adviezen krijgt die rekeningen houden met je wensen en budget, de wettelijke eisen en toekomstige plannen voor de zorginrichting. 

Wij zorgen voor een goed ontwerp, planning en uitvoering van het gehele project. Als resultaat levert dit een instelling op waarin de bewoners, medewerkers, bezoekers en het management op een gezonde en prettige manier kunnen verblijven en hun werk kunnen doen.

Met al je wensen en eisen kun je voor projectinrichting zorg bij Planeka terecht. Bel ons voor vrijblijvend advies of vraag een offerte aan voor een projectinrichting voor jouw zorginstelling.