8 Tips Voor Een Hip Kantoor Interieur

05-02-2022
Kantoorinrichting

Het inrichten van een kantoor kan best lastig zijn. Welke stijl kies je? Wat past bij je bedrijf en je medewerkers? Hoe kun je een hip kantoor interieur krijgen dat ook professionaliteit uitstraalt?

Met behulp van onze 8 tips voor het inrichten van een modern en hip kantoor, kun jij aan de slag met een nieuwe kantoorinrichting. 

1. Houten scheidingswanden

Hippe kantoren ademen een gezonde werkomgeving uit. Het is een omgeving waar zowel je medewerkers als je klanten zich prettig voelen.

Een duurzame kantoorinrichting creëer je bijvoorbeeld door gebruik te maken van natuurlijk materialen. Houten wandpanelen en scheidingswanden die beplant zijn, kunnen in een grote ruimte worden geplaatst om werkunits te creëren.

Medewerkers die zich moeten concentreren op een bepaalde taak kun je zo een eigen ruimte bieden. Voor teams die in tijdelijke projecten werken kun je grotere ruimtes creëren waarin zij kunnen samenwerken.

Met verplaatsbare scheidingswanden ben je flexibel en kun je een grote kantoorruimte op ieder moment aanpassen. 

2. Gebruik van oude en nieuwe materialen

Een hip kantoor interieur is vanzelfsprekend duurzaam ingericht. Natuurlijke materialen voor je kantoorinrichting zijn goed te combineren met oudere en herbruikbare elementen.

Een oude houten deur geeft een warm en stijlvol accent aan een hip kantoor. Voor een duurzame houten vloer kun je bijvoorbeeld een vloer kiezen die is gemaakt van oude houten raamkozijnen.

Hout verbetert ook de akoestiek in grote ruimtes, waardoor je medewerkers minder last van geluidshinder hebben. In combinatie met andere materialen, zoals metaal, kan hout een hele hippe uitstraling geven aan je kantoor interieur.

Jutphaas kantoor verbouwing Nieuwegein

3. Daglicht en sfeerverlichting

Vroeger werden kantoorruimtes in hokjes verdeeld: elke medewerker had zijn eigen kantoor dat afgesloten was van collega’s. Afgetimmerd met scheidingswanden en voorzien van tl-verlichting was zo’n werkplek het summum van vele bedrijven.

Een modern en hip kantoor interieur is gericht op samenwerking, snelle informatie-uitwisseling en gezonde werkplekken. Goed licht is daarbij de basis van elk modern kantoor.

Het beste is om gebruik te maken van het daglicht dat beschikbaar is. Er zijn tegenwoordig ook verschillende daglichtlampen verkrijgbaar die gebruikt kunnen worden als er weinig daglicht beschikbaar is.

Met een goed lichtplan kun je voor fijnere werkplekken zorgen die tot inspiratie en meer productiviteit leiden. In dit plan kan ook sfeerverlichting toegepast worden om warme accenten in het interieur te creëren.

4. Een hip kantoor interieur biedt meer ruimte om te bewegen

Het is niet goed voor de mens om de hele dag op dezelfde plek te zitten. Ontwerp je kantoorinrichting daarom voor meer beweging en flexibiliteit.

Sta bureaus zijn een goede toevoeging voor je kantoor, net zoals een zithoek waar medewerkers met elkaar overleg kunnen voeren.

Een fitnessfiets en een pingpongtafel in een hip kantoor interieur geven je medewerkers de mogelijkheid om in beweging te komen waarna ze zich weer kunnen concentreren op hun taken.

Door gebruik te maken van deze elementen laat je een energiek imago van het bedrijf zien. Niet alleen je medewerkers, maar ook je klanten zullen hierdoor positief worden beïnvloed.

5. Kantoorruimtes klaar voor smart technologie

Een hip kantoor interieur maakt gebruik van slimme technologieën.

Met de vele apparaten die voor het werk en tijdens vergaderingen gebruikt kunnen worden, heb je veel aansluitpunten nodig. Organiseer dit goed met een kabel managementplan, zodat je medewerkers niet over de kabels struikelen. 

Je kunt ook een vaste plek creëren om de toestellen op te laden. Zo blijft je kantoor netjes en goed georganiseerd.

Planeka helpt je bij het ontwerp en inrichting van je modulair kantoor - Je kunt gebruik maken van aparte units voor een moderne kantoorinrichting.

6. Gebruik de hoogte van de kantoorruimte

Als je over een kantoorruimte beschikt die hoge muren heeft, kun je daar op een slimme manier gebruik van maken.

Kantoorunits kunnen boven elkaar geplaatst worden om meer werkplekken te creëren, terwijl je voldoende ruimte vrijhoudt om je medewerkers de ruimte te geven.

Met deze kantoorunits beschik je over multifunctionele werkstations die in verschillende maten te krijgen zijn en voorzien zijn van de functionaliteiten die jij nodig hebt.

Je kunt zelfs kiezen voor units die beplant zijn om tegelijkertijd voor een groene en gezonde werkomgeving te zorgen. 

7. Zorg voor een goed kantoor ontwerp

Een hip kantoor interieur moet aan vele nieuwe eisen voldoen. Je hebt allereerst te maken met eisen die gesteld zijn door de overheid met betrekking tot duurzaamheid en energiebesparing, en daarnaast met eisen van je medewerkers om gezond te kunnen werken.

Wij raden je aan om een goed ontwerp voor je kantoorinrichting te maken om aan al deze eisen tegemoet te komen.

In dit ontwerp kun je ook de nieuwste trends in jouw branche integreren, zodat jouw bedrijf een professioneel en toonaangevend gezicht laat zien. 

Kantoor inspiratie voor een hip kantoor interieur

8. Schakel Planeka in voor het realiseren van een hip kantoor interieur

Met onze ervaring van meer dan 20 jaar, weten wij het maximale uit jouw werkomgeving te halen. Wij denken met je mee en houden rekening met jouw wensen en budget.

Heb jij professioneel advies nodig voor een hip kantoor interieur, neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan. Wij ondersteunen je vanaf de ontwerpfase tot aan het opleveren, en verbouwen zorgeloos het kantoor.