Vind de beste tweedehands kantoormeubelen

30-09-2020
Kantoormeubelen

Modern ondernemen betekent bewuste keuzes maken. We willen duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar valt het stimuleren van een circulaire economie ook onder. Het aanschaffen van tweedehands kantoormeubelen past volledig in een duurzame onderneming. 

Tweedehands kantoormeubilair van goede kwaliteit 

Er zijn bedrijven zoals Opnieuw die zich specialiseren in het herstellen van gebruikte kantoormeubelen. Dit wordt ook wel ‘revitalisatie van meubilair’ of ‘refurbished kantoormeubilair’ genoemd.

Zij controleren het meubilair en voeren reparaties uit als dat nodig is. Soms vervangen ze delen van bijvoorbeeld een bureaustoel of bureautafel. Zo wordt ervoor gezorgd dat de levensduur van het meubilair verlengd wordt. Ook de verlenging van levensduur maakt deel uit van een circulaire economie. 

tweedehands kasten voor kantoor

Voordelen van tweedehands kantoormeubelen

Naast het feit dat het een milieuvriendelijke en duurzame oplossing is om gebruikte kantoormeubelen aan te schaffen, zijn er nog een aantal andere voordelen.

  • Je bent tot 80% goedkoper uit met de aanschaf van tweedehands kantoormeubilair. 

  • Er is keuze in verschillende kwaliteiten. Zelfs wanneer je voor de hoogste kwaliteit gaat, ben je nog steeds voordeliger uit dan wanneer je nieuw meubilair koopt.

  • Je kan je meubilair aan laten passen aan het design van je kantoorinrichting. Zo krijgt je kantoor een unieke uitstraling die past bij jouw bedrijf tegen relatief lage kosten.

  • Refurbished kantoormeubilair kun je ook combineren met nieuwe onderdelen om bijvoorbeeld geluidsoverlast tegen te gaan. Wij kunnen bijvoorbeeld archiefkasten voorzien van akoestische panelen. Dit is niet alleen modern, maar draagt ook bij aan een prettige werkomgeving. 

  • De werkomgeving moet voldoen aan de arbowet. Er is dus ook een grote keuze aan tweedehands ergonomisch kantoormeubilair. De meeste tafels en stoelen zijn verstelbaar zodat ze aan te passen zijn aan de beste werkhouding voor elke medewerker. Wij raden je aan de gewenste maten bij de hand te hebben als je een tweedehands winkel voor kantoormeubilair bezoekt. 

  • Ook een vergaderzaal kun je goed met refurbished meubilair inrichten. Het aanbod bestaat veelal uit bekende merken zoals bijvoorbeeld Aspa, Gispen en Ahrend. 

Huren van kantoormeubilair

Huren van kantoormeubilair past ook goed in een circulaire economie. Dit is slim als je bijvoorbeeld een pop-up bedrijf start. Een pop-up bedrijf kan een restaurant of een winkel zijn, maar ook een bedrijf dat een tijdelijk aanbod van diensten heeft. Door stoelen, tafels, en ladenkasten te huren, voorkom je onnodige uitgaven en een extra belasting op het milieu.

tweedehands kantoormeubelen vergaderzaal

Hulp bij tweedehands kantoormeubelen  

Heb jij een kantoorruimte die je mooi en functioneel wilt inrichten waarmee je tegelijkertijd bijdraagt aan de circulaire economie? Wij hebben ruim 25 jaar ervaring met het inrichten van kantoren. Hierdoor kennen wij de markt en weten we waar je op moet letten om goed meubilair te krijgen zonder dat het je teveel kost. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Lees ook ons artikel ‘Circulair bouwen’ als je meer wilt weten over de circulaire economie en hoe je een kantoor duurzaam kunt inrichten.