Akoestisch kantoormeubilair voor een betere akoestiek

02-10-2020
Kantoormeubelen

Comfortabele kantoormeubelen zijn belangrijk, maar akoestiek heeft ook een grote invloed op de productiviteit van je werknemers. Geluidsoverlast is namelijk een van de grootste ergernissen van werknemers. Het is moeilijk om je te concentreren als je ongewenst geluid ervaart van collega’s, telefoons en kantoorapparaten. Akoestisch kantoormeubilair kan dit probleem oplossen. 

Een geluidsabsorberende kantoorinrichting

Om geluidsproblemen op kantoor tegen te gaan, zijn er tegenwoordig veel oplossingen.  Van akoestisch zitmeubilair en geluidsabsorberende kasten tot aan akoestische lampen. Ook zijn er akoestische plafondpanelen te krijgen en kunnen muren geluidisolerend worden gemaakt.  

Akoestiek voor open kantoren 

Juist in open kantoorruimtes is het van belang om geluidsabsorberend meubilair te gebruiken. Mensen werken prettiger als kantoorgeluiden gedempt zijn. Andere mogelijke oplossingen voor een open kantoor zijn:

  • Muren bekleden met akoestische wandpanelen;

  • Geluidsisolerende wand plaatsen;

  • Plafonds voorzien van geluidsabsorberende panelen, baffles of een spanplafond;

  • Geluidsabsorberende vloeren;

  • Akoestische verlichting;

  • Akoestisch kantoormeubilair;

  • Geluidsdempende raambekleding;

  • Kasten voorzien van geluidsabsorberende panelen.

Akoestisch kantoormeubilair voor vergaderruimten

Voor elke ruimte van zijn er de juiste oplossingen om geluidsoverdracht te verbeteren. Een vergaderruimte waar belangrijke beslissingen worden genomen, kan worden voorzien van akoestisch vergadermeubilair. Hierbij wordt rekening gehouden met de verstaanbaarheid van sprekers en van nagalm in de ruimte. Het is belangrijk dat mensen elkaar makkelijk kunnen verstaan zonder zich in te spannen. Tegelijkertijd worden de geluiden geabsorbeerd. 

Een akoestische vergaderzaal

De ruimte die wordt gebruikt voor vergaderingen en presentaties, kan worden ingericht met akoestische panelen. Met plafondpanelen kun je kiezen om ook akoestische verlichting te gebruiken. Dit kan bestaan uit panelen met LED-verlichting, maar je kunt ook kiezen voor akoestische hanglampen boven de vergadertafel. Akoestische vergaderstoelen hebben een hoge rugleuning en zijn voorzien van geluidsabsorberende bekleding. 

Akoestisch kantoormeubilair

Meer voordelen van akoestisch kantoormeubilair

Er zijn meer voordelen van akoestische kantoormeubelen. De geluiden die gewoonlijk op kantoor aanwezig zijn worden verbeterd. Een ruimte die een aangenaam geluid weergeeft, voelt rustiger en nodigt uit. Je kunt je hier beter concentreren op werk of gesprekken.

Akoestische verlichting

Een akoestische lamp heeft akoestische eigenschappen, waardoor geluidsoverlast wordt verminderd en verlichting wordt verbeterd.

Een akoestische hanglamp kan geluid dempen doordat deze is voorzien van geluiddempende panelen waarin verlichting is verwerkt.

Een akoestische lamp kantoor zorgt dus voor een prettige akoestiek in iedere willekeurige ruimte.

Geluid en klimaat tegelijk beheren

Het gebruik van geluidsabsorberende kantoormeubelen kan goed samengaan met akoestische wand- of plafondpanelen en akoestische vloeren.

Veel materialen houden ook verlies van warmte tegen. Je kunt dus ook goed het binnenklimaat van het kantoor reguleren. Verschillende akoestische opties bieden ook mogelijkheden om kabelmanagement toe te passen, waarbij kabels en leidingen netjes weg gewerkt worden.

Het verschil tussen geluidsisolatie en geluidsabsorptie

Met geluidsisolatie houd je geluid tegen dat uit een andere ruimte komt. Met geluidsabsorptie wordt het geluid opgenomen dat weerkaatst wordt in de ruimte.

Akoestische oplossingen voor kantoren bestaan uit het verbeteren van de akoestiek door het gebruik van geluidsabsorberende materialen. Dit betekent niet dat de ruimte volledig geïsoleerd wordt van geluiden die van buitenaf binnenkomen.

Akoestische kantoorinrichting zorgt voor een kantoor met goede akoestiek. Hierdoor kun je op een prettige en gezonde manier werken.

Akoestische oplossingen voor jouw kantoor