Het Interieurontwerp als basis van jouw kantoorinrichting.

Het ontwerp van het interieur is bepalend voor het slagen van jouw kantoor verbouwing. Je hebt vast een idee of je een landelijk, modern of industrieel interieurontwerp wil. Maar uiteindelijk worden in het interieurontwerp alle wensen en voorkeuren bij elkaar gebracht.

Planeka werkt met haar eigen interieurontwerper of met de ontwerpen van onze partners. Daarnaast voeren we ook regelmatig projecten uit waarbij het ontwerp al klaar ligt. Afhankelijk van de wensen van de klant zoeken we een passende oplossing die het gewenste resultaat geeft.

Ontwerpen op maat

Planeka heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het realiseren en uitvoeren van interieurontwerpen. Het belangrijkste is voor ons dat we een ontwerp maken wat past bij jouw wensen, maar ook realiseerbaar is binnen het gestelde budget.

Daarnaast moet het ontwerp ook passen bij het bedrijf. Wat wil je uitstralen en wat is de functie van het gebouw? Gaat het om een ontvangstruimte van een zorginstelling, een complete winkel of een kantoorgebouw? Wij vinden de passende oplossing zodat jouw missie, visie en waarden op het interieurontwerp aansluiten.

Daarnaast is een integrale aanpak essentieel om alle bedrijfsprocessen op elkaar aan te sluiten. Het ontwerp wordt gekoppeld aan alle IT, logistiek en/of supply chain binnen het bedrijf.

Bereken de kosten van jouw verbouwing

Doorloop de vragenlijst en ontvang direct een prijsindicatie

867

mensen hebben deze calculator al gebruikt.

Ga naar de calculator

Wat is belangrijk voor een goed interieurontwerp?

Voor een goed ontwerp zijn een aantal zaken van belang. Uiteindelijk moeten we namelijk samen tot het gewenste resultaat komen. Een interieurontwerp wat past bij jouw bedrijf en aansluit op alle bedrijfsprocessen.

De processen

Allereerst is het belangrijk om in kaart te brengen welke bedrijfsprocessen allemaal samenkomen in de te ontwerpen ruimtes. De functie van het pand is essentieel in het interieurontwerp, omdat het niet alleen om design draait maar ook praktisch nut.

De processen vormen de basis van het werk van een interieurarchitect. In de basis moet de bedrijfsruimte een optimale werkplek zijn waar je vergadert, klanten ontvangt, werkt en op zijn tijd ook ontspant. Misschien wordt dit binnen jouw bedrijf wel gecombineerd met een winkel of een warenhuis. Wij zorgen ervoor dat alle processen op elkaar aansluiten binnen het ontwerp.

De identiteit

Ieder bedrijf heeft een eigen identiteit en het interieurontwerp van het kantoor moet dit uitdragen. Daarom komen we erg graag achter de identeit van jouw bedrijf, zodat we dit kunnen verwerken in het design.

Omdat jouw identiteit in het kantoor wordt verwerkt is het bedrijfspand straks echt van jou en je werknemers. Iedereen zal er zich thuisvoelen en dit vergroot de binding met het bedrijf.

Wensen & budget

Het zal geen verrassing zijn als jij precieze wensen hebt die in het ontwerp verwerkt moeten worden. Hier houden we dan ook zeker rekening mee. Daarnaast is budget ook een belangrijke factor om de mogelijkheden te bepalen.

Het presenteren van een ontwerp wat nooit binnen het budget gerealiseerd kan worden is niet realistisch. Daarom sturen we in het eerste gesprek al op een afstemming van wensen en budget. Wanneer deze twee in lijn zijn kunnen we met een conceptontwerp komen wat precies bij je past.

Onze werkwijze

Bij het realiseren van jouw interieurontwerp doorlopen we een aantal belangrijke stappen. We komen namelijk niet direct tot het finale ontwerp. We leggen hieronder de stappen aan je uit.

Concept

De eerste stap is het concept, wat wordt gemaakt op basis van de informatie die we uit een eerste gesprek halen. In dit eerste gesprek komen alle onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor de functie en de uitstraling. Een eerste indicatie van het beschikbare budget wordt wellicht al duidelijk, maar in het eerste ontwerp wordt dit nog niet volledig meegenomen.

Het overdragen van informatie staat daarom centraal in een eerste gesprek. We willen bijvoorbeeld graag weten voor hoeveel personen het bedrijfspand wordt ingericht, wat de benodigde faciliteiten zijn, wat de gewenste stijl is en of er bijzonderheden zijn waar we rekening mee moeten houden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de ligging invloed heeft op het ontwerp, of dat de gemeente beperkingen heeft opgelegd. Een eerste gesprek geeft inzicht in alle bijzonderheden.

Realisatie

Nadat het concept duidelijk is, alle vereiste onderdelen bevat en qua design past bij de wensen gaan we over op het realisatie ontwerp. Dit ontwerp sluit beter aan bij de mogelijkheden op budgettair gebied. Samen gaan we namelijk kijken wat haalbaar is en hoe we bepaalde oplossingen gaan doen.

De keuzes voor bijvoorbeeld vloeren, wanden, plafonds en meubels worden afgestemd op de financiële mogelijkheden. Zo komen we uiteindelijk tot een ontwerp wat daadwerkelijk gerealiseerd gaat worden.

Begeleiding & oplevering

Planeka voert het complete realisatieontwerp uit en begeleidt het hele traject tot aan de oplevering. We ontzorgen je volledig en komen tot een eindresultaat waar we allemaal tevreden mee zijn. Om tot het eindresultaat te komen zetten we onze eigen mensen en, indien nodig, de partijen waar we al jaren tevreden mee samenwerken in.

De kracht van dit traject is dat je van begin tot eind te maken hebt met één contactpersoon. Wij regelen alles en ontzorgen je volledig. Ondertussen houden we je met transparante en eerlijke communicatie op de hoogte van het project. We maken duidelijke afspraken over de wederzijdse verwachtingen en leveren gegarandeerd op zonder meerwerk te rekenen.

Geïnteresseerd in gratis advies?

Neem contact op
De speerpunten van Planeka

Planeka zet zich sinds jaar en dag in voor transparantie en eerlijkheid op de bouwvloer. Bij Planeka krijg je volledig inzicht in alle onderdelen van het project en zetten we in op de samenwerking. Wij geloven dat een eerlijke samenwerking de sleutel tot succes is.

Wij bieden precies aan wat wij denken dat je nodig hebt en we maken duidelijke afspraken. We garanderen dan ook dat we elk project realiseren binnen het vastgestelde budget en tijdspad.

Door middel van goede communicatie en het creeëren van de juiste verwachtingen zorgen we voor de hoge klanttevredenheid waar we zo trots op zijn.