Hoe creëer je een goed kantoor design?

05-07-2021
Interieurontwerp

Een goed kantoor design is een prioriteit voor veel organisaties. Je kan mensen zo op een prettige en een gezonde manier laten werken. Veiligheid, comfort, duurzaamheid en productiviteit zijn hierbij de belangrijkste aandachtspunten. Hoe ziet een goed kantoor design eruit? Lees het in dit artikel. 

Met een goed kantoor design creëer je functionele en praktische kantooroplossingen

Bedrijven zijn op zoek naar functionele en praktische oplossingen voor hun kantoorinrichting. Werkgevers willen een kantoor waar hun medewerkers zich prettig voelen en op een veilige manier kunnen werken.

Daarom houdt een goed kantoor design rekening met:

 • Veiligheid en gezondheid van medewerkers;

 • Hygiëne en onderhoud van oppervlakken;

 • Klimaatbeheersing en luchtfiltersystemen;

 • Warmte – en geluidsisolatie;

 • Leidingen en kabels voor elektriciteit;

 • Goede akoestiek;

 • Een flexibele manier van samenwerken.

Een veilig en goed ingericht kantoor zorgt ervoor dat mensen zich geen zorgen over hun gezondheid hoeven te maken. In plaats daarvan kunnen zij zich concentreren op hun werk en zorgen dat de productiviteit verhoogd wordt.

Een goed kantoor design biedt veiligheid voor werknemers

Allereerst is het van belang dat werknemers zich veilig voelen in hun werkomgeving. Daarom wordt bij een nieuwe kantoorinrichting prioriteit gelegd bij hygiëne en onderhoud. Een veilig kantoor biedt voldoende ruimte tussen werkplekken om eventuele virusbesmettingen in de toekomst te voorkomen. 

Een goed kantoor design houdt ook rekening met aanraakpunten zoals deurhendels, liftknoppen en de druktoetsen op kopieerapparaten, telefoons en toetsenborden. Hygiëne stations om je handen te ontsmetten zijn daarom een belangrijke toevoeging aan elk modern kantoor. 

Kantoor design elementen die makkelijk schoon te maken zijn

Kleine kantoren met volle bureaus, afgeladen met kantoorspullen, en hoekjes met archiefdozen, apparaten en losliggende kabels behoren echt tot de verleden tijd. Een modern kantoor is ingericht met oppervlaktes die snel en makkelijk ontsmet, schoongemaakt en onderhouden kunnen worden. 

Bureaus kunnen bijvoorbeeld bestaan uit grote tafels waarop het beeldscherm, het toetsenbord, de telefoon en andere kantoorspullen eenvoudig verplaatst kunnen worden. Voor een goede hygiëne kan er dan niet alleen om deze spullen heen schoongemaakt worden, maar ook eronder. Een bijkomend voordeel van grote tafels in plaats van ouderwetse bureaus, is dat deze ook flexibel ingezet kunnen worden voor vergaderingen en presentaties.

Kantoor Design _ Kantoor verbouwen van huisartspraktijk

Een goed kantoor design is afgestemd op de identiteit van je bedrijf en je bedrijfsactiviteiten

Een kantoor design kijkt niet alleen naar kantoormeubels, maar ook naar de afwerking van een kantoor. Als het design ontwerp goed wordt uitgevoerd, dan heb je een kantoor dat esthetisch, veilig, duurzaam en functioneel is.

Alle elementen van een kantoor ontwerp worden nauwkeurig afgestemd op je bedrijfsidentiteit en je bedrijfsactiviteiten. 

Een kantoor designer heeft ervaring met al deze aspecten en kan ervoor zorgen dat jouw kantoor een voorbeeld is voor andere bedrijven.

Neem contact op met Planeka als je de perfecte werkomgeving voor je medewerkers wilt creëren op basis van een goed en professioneel kantoor design. 

Een modern plafond: mooi, functioneel en toekomstbestendig

Als je overweegt om je kantoor anders in te richten, denk dan ook aan je plafond. Als het plafond in je kantoor aan vernieuwing toe is, kies dan voor een plafond dat:

 • Warmte- en geluidsisolerend is;

 • De akoestiek van de ruimte verbetert;

 • Mogelijkheden biedt om buizen en kabels weg te werken en te vervangen;

 • Zorgt voor makkelijk onderhoud aan klimaatsystemen en airconditioning.

Zoals je ziet kan een plafond erg functioneel zijn en voor veel gemak zorgen. Dergelijke plafonds kunnen prima bij je kantoor design passen. Kies bijvoorbeeld voor een klimaatplafond dat voor koelen én verwarmen zorgt.

Plafondpanelen bieden ook een grote verscheidenheid aan keuzes, zoals isolerende plafonds, aluminium plafonds, systeemplafonds, plafonds met PVC panelen en meer. 

Wij raden je aan om deze opties in overweging te nemen om je kantoor toekomstbestendig te maken.

Kantoorvloeren die eenvoudig te reinigen, makkelijk in onderhoud en geluiddempend zijn

Een gemakkelijk te reinigen vloer is een must voor kantoren. Je kunt hierbij denken aan een PVC vloer die bekend staat om zijn duurzaamheid en gebruiksvriendelijke eigenschappen. Deze vloeren zijn ook gemakkelijk schoon te maken en te ontsmetten.

Wil je liever een kantoor design met een industriële look, kies dan voor een gietvloer. Gietvloeren zien er modern uit, zijn gemakkelijk in onderhoud en geschikt voor vloerverwarming.

Het design van licht en kleuren voor je kantoor

In je kantoor ontwerp denk je ook na over natuurlijk daglicht en kleurgebruik. Daglicht is belangrijk voor je medewerkers: het zorgt voor een gezonde energie op de werkvloer. Bij het ontwerpen van je kantoor, kijk je hoe je de inval van daglicht het meest efficiënt kunt gebruiken en waar bescherming tegen zonlicht nodig is.

Op plaatsen waar geen daglicht binnen valt, kun je lampen installeren die natuurlijke verlichting nabootsen.

Als het om kleuren gaat, dan houd je rekening met de lichtreflecterende waarde van de elementen die je een kleurtje wilt geven. Afhankelijk van het materiaal en de kleuren die je gebruikt, zal er meer of minder licht reflecteren. Daarom ziet een kantoor met grote ramen en veel bruintinten er heel anders uit dan wanneer dezelfde tinten zijn gebruikt in een kantoor met weinig daglicht.

Biofilie op de werkvloer: haal de natuur in huis

Een modern kantoor design introduceert een biofiele werkomgeving. Met een biofiel ontwerp breng je de natuur naar de werkvloer.

Mensen zijn milieubewust en voelen zich fijn als zij omringd zijn met natuurlijke elementen. Denk hierbij aan ‘levende muren’: muren die voor een deel uit planten bestaan. De juiste beplanting zorgt voor een schonere lucht op kantoor en straalt een natuurlijke energie uit. 

Een modern kantoor design introduceert materialen die meerdere functies hebben

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor de meeste mensen. Het is daarom ook fijn om in een kantoor te werken dat duurzaam is ingericht. Zo kun je gebruik maken van kantoormeubelen die bestaan uit een mix van recyclebare en nieuwe, duurzame materialen. 

Om de akoestiek op je kantoor te verbeteren, kun je bijvoorbeeld verrijdbare wandschermen plaatsen die zowel voor een kleinere werkruimte kunnen zorgen als voor een beter geluid.

Ook kun je verlichtingselementen en kuchschermen plaatsen waarmee je de akoestiek verbetert. 

Hulp nodig bij het creëren van een goed kantoor design?

Je ziet dat bij een kantoor design veel komt kijken. Heb jij advies nodig om met een goed interieurontwerp een ​​veilige en gezonde kantoorruimte aan je werknemers te bieden? Neem dan vrijblijvend contact op met Planeka of vraag een offerte aan.