12 must-have kantoor gadgets voor meer productiviteit

20-01-2024
Kantoorinrichting

Kantoor gadgets zijn handige apparaatjes en hebbedingen die je kunt gebruiken op kantoor. Ze zijn meestal klein en zien er leuk uit.

Soms worden ze erg ondergewaardeerd, alsof het alleen maar leuke speeltjes zijn waar je verder niet zoveel mee kunt. Dat is een beetje onterecht, want de beste kantoor gadgets zijn niet alleen heel leuk om te hebben, maar ze zijn ook nog eens heel praktisch. Ze lossen kleine problemen op, waardoor ze uitstekend kunnen bijdragen aan de productiviteit.

Door hun vaak grappige uiterlijk zijn ze bovendien leuk om als relatiegeschenk te geven of als onderdeel van een kerstpakket. We laten hier zien wat de 12 must-have kantoor gadgets van dit moment zijn.

1. Mok warmer

Je kent het vast wel: je hebt net een vers bakje koffie of thee gehaald en dan gaat je telefoon. Voordat je het weet, heb je 10 minuten gebeld en inmiddels is je koffie of thee koud geworden.

Met een mok warmer heb je dat probleem niet meer. Op dit warmhoudplaatje blijft je mok met thee of koffie namelijk lekker lang warm. Zo hoef je niet steeds naar het koffie-apparaat te lopen.

De mok warmer sluit je aan op de USB-poort. Je zet je beker koffie of thee erop en het plaatje zorgt dat je drankje lekker warm blijft.

Mok warmers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, materialen en kleuren. Daardoor zijn de plaatjes prima geschikt als bureau decoratie. Ze kunnen zelfs bedrukt worden met een bedrijfsnaam of logo en zijn dit maakt het een van de kantoor gadgets die leuk zijn als relatiegeschenk.

2. Bluetooth keyboard

Andere handige kantoor gadgets zijn een bluetooth keyboard. Met dit draadloze toetsenbord heb je meer mogelijkheden dan met een laptop toetsenbord. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ergonomisch toetsenbord met bluetooth.

Een bluetooth toetsenbord bevordert ook een goede werkhouding. Omdat het toetsenbord geen snoer heeft, kun je het laptopscherm hoger zetten of in een andere hoek met behulp van een laptop stand. Dat is beter voor je houding, waardoor je minder snel last krijgt van nek- en schouderklachten.

3. Laptop stand

Werk je vaak op je laptop? Dan zul je vast gemerkt hebben dat ergonomisch werken een beetje lastig gaat op een laptop. Het scherm staat vaak te laag en het toetsenbord is plat, waardoor je polsen geen steun hebben tijdens het typen.

Met een laptop stand en een draadloos toetsenbord kun je deze problemen voor een groot deel oplossen. Als je de laptop in de stand zet, komt het scherm meer op ooghoogte te staan. Dat is beter voor je houding.

Laptop stands zijn vaak verstelbaar, waardoor je de hoogte van het scherm kunt aanpassen. Er zijn diverse laptop stands te koop, bijvoorbeeld van aluminium of kunststof. Sommige modellen zijn opvouwbaar en dat maakt het ideale kantoor gadgets voor het nieuwe werken.

Kantoor gadgets voor laptop

4. Bloemenvaasje

Een groen kantoor is goed voor de luchtkwaliteit en het algehele welzijn van medewerkers. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor meer gezelligheid.

Een leuk bloemenvaasje op het bureau zorgt voor meer sfeer op kantoor. Het vaasje kan gevuld worden met verse bloemen of takken of met decoratieve droogbloemen.

Mooie design vaasjes van glas of keramiek staan mooi op het bureau en zijn ook zonder bloemen een aanwinst voor het kantoorinterieur. 

5. Multi-tool pen kantoor gadgets

Als je vaak onderweg bent, dan heb je soms wat gereedschap nodig. Met een multi-tool pen heb je verschillende werktuigen bij je. De multi-tool pen is namelijk een handige pen die veel meer kan dan alleen maar schrijven. Handig als je bijvoorbeeld onderweg iets wilt opmeten.

De pen kan meerdere functies hebben, zoals:

  • Flesopener

  • Lineaal

  • Schroevendraaier

  • Waterpas

  • Stylus voor mobiele apparaten

Zo heb je dus altijd een kleine gereedschapskoffer bij je, verpakt als pen. Daarnaast kun je gewoon schrijven met deze pen. Dat maakt de multi-tool tot een van de beste must-have kantoor gadgets.

6. USB-stofzuigertje

Lunchen achter je bureau of even een gebakje opeten wat je jarige collega heeft getrakteerd. Iedereen doet het wel eens, maar het zorgt wel voor kruimels op je bureau en toetsenbord.

Als je graag je bureau netjes houdt, zorg dan dat je een USB-stofzuigertje in je lade hebt liggen. De stekker van dit stofzuigertje steek je in de USB-poort. Daarna kun je de kruimels snel opzuigen, ook tussen de toetsen van je toetsenbord. Dit is dus een van die super handige kantoor gadgets om je werkplek schoon te houden.

Mini laptop stofzuigertje op usb

7. 5-in-1 kantoor gadgets voor SD-kaartjes

Als je even snel foto’s, video’s of bestanden wilt overzetten van je smartphone, pc of laptop naar je geheugenkaart, of andersom, dan heb je daar verschillende adapters voor nodig. Niet elk apparaat maakt namelijk gebruik van dezelfde SD-kaarten.

Met een 5-in-1 kaartlezer kun je van allerlei SD-kaarten de bestanden afhalen en via de USB-poort overzetten naar je apparaat. Of andersom. Je hebt dus geen aparte kaartlezers meer nodig en dat werkt veel vlotter.

8. Laptop slot

Werk je regelmatig buiten de deur in internetcafés of andere openbare plekken? Dan kan het een goed idee zijn om je laptop tegen diefstal te beschermen met een laptop slot. Handig als je even naar het toilet moet en niet wilt dat iemand zomaar je laptop meeneemt terwijl je weg bent.

Laptopsloten bestaan meestal uit een staalkabel, een vergrendelingsmechanisme en een ankerpunt. De kabel wikkel je om een tafelpoot. Met het vergrendelingsmechanisme maak je de kabel vast aan de beveiligingssleuf van de laptop.

Het slot werkt met sleuteltjes of een beveiligingscode en voorkomt dat iemand er met je laptop vandoor gaat. Een laptop slot hoort tot de categorie kantoor gadgets voor remote workers en digital nomads.

9. Bluetooth headphones

Bluetooth headphones zijn ontzettend handig. Met deze draadloze oordopjes heb je altijd je handen vrij tijdens het werken. Daarnaast kun je ze gebruiken om muziek te luisteren zonder dat je collega’s daar last van hebben.

De bluetooth headphones zijn makkelijk mee te nemen in een oplaadbaar opbergdoosje. Je sluit de oplader aan op de USB-aansluiting. Als je de oordopjes niet gebruikt, dan plaats je ze in de oplader om op te laden. Ze nemen weinig plek in, dus ze behoren tot de ideale kantoor gadgets.

10. Powercube

Als je meerdere apparaten wilt gebruiken achter je bureau, dan heb je vaak een stekkerdoos nodig. Standaard zitten er maar één of twee stopcontacten bij een werkplek en dat is vaak niet genoeg.

Met de powercube los je dat op een stijlvolle manier op. Een powercube is een vierkant stekkerblok met meerdere stopcontacten en USB-poorten. Je sluit er meerdere apparaten op aan.

De powercube kan verschillende kleurtjes hebben en staat daardoor leuk op je bureau. Je kunt meerdere cubes koppelen, zodat je nog meer mogelijkheden hebt om extra apparaten aan te sluiten. Handige kantoor gadgets voor een ieder die meerdere stroompunten nodig heeft op zijn werkplek.

11. Webcam cover

Als je vaak gebruik maakt van videobellen, dan weet je vast dat hackers een webcam kunnen overnemen en op afstand besturen. Ze kunnen dan ook meekijken als je thuis op je laptop zit, zelfs als je laptop uit staat.

Een simpele oplossing is het afplakken van de webcam met tape, maar dat staat niet zo mooi. Je kunt in plaats daarvan beter een webcam cover gebruiken met een privacy schuifje.

De cover heeft aan de achterkant een plaklaagje, waardoor de gadget geschikt is voor elke webcam. Met deze gadget werk je dus een stukje veiliger.

Webcam cover laptop

12. CO2-meter

Het klimaat op kantoor is van grote invloed op de gezondheid en de productiviteit van medewerkers. Er is gelukkig een gadget waarmee je op een makkelijke manier de kwaliteit van de lucht op de werkvloer kunt meten.

Met een CO2-meter kun je de hoeveelheid koolstofdioxide in de lucht meten. De meter geeft een melding als de luchtkwaliteit onvoldoende is. Zo kun je makkelijk bepalen of het tijd is om een raam open te zetten of om even naar buiten te gaan voor een korte pauze.

Werkplekken optimaliseren met Planeka

Kantoor gadgets zijn niet alleen leuk, maar ze geven ook veel informatie over het klimaat, de beveiliging en het welzijn van medewerkers.

Wil je zorgen voor een optimale bedrijfsinrichting en een goed kantoorklimaat? Dan kan Planeka je helpen met een renovatie of verbouwing van je kantoor. Daarbij verzorgen we het hele traject, van interieurontwerp tot klimaatbeheersing.

Meer weten? Neem dan contact op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.