Een Groen Kantoor voor Rust en Sereniteit

29-10-2022
Kantoorinrichting

Met een groen kantoor creëer je een rustige sfeer waar je medewerkers optimaal kunnen presteren. De kleur groen staat namelijk voor rust en sereniteit en zorgt tegelijkertijd voor een fris accent in de kantoorruimte.

Er zijn veel manieren om meer groen toe te voegen aan de kantoorinrichting. Denk bijvoorbeeld aan groene verf, of het plaatsen van groene planten. Overweeg je om jouw kantoor groen te maken? Dan kun je hier alvast wat inspiratie opdoen.

Groen kantoor infographic

Waar staat de kleur groen voor?

Kantoor kleuren hebben invloed op zowel medewerkers als klanten. De kleur groen zorgt voor een kalme en rustige omgeving. Het geeft ook een gevoel van frisheid, omdat je bij groen denkt aan de natuur, bossen en gras.

Groen heeft nog meer effecten. Zo geeft het vertrouwen in relaties en zorgt het voor balans. Dat maakt groen een uitstekende kleur voor een kamer waar beoordelings- of functioneringsgesprekken plaatsvinden.

Kantoor met groene accessoires

5 redenen voor een groen kantoor

Een groen kantoor kan veel positieve effecten hebben. We geven hier vijf belangrijke argumenten om te kiezen voor meer groen op kantoor.

1. Minder stress

De kleur groen straalt kalmte uit en heeft daardoor een stressverlagend effect op medewerkers, bezoekers en klanten. De kleur groen is dan ook uitstekend geschikt voor een ontspanningsruimte, wachtkamer of vergaderzaal.

2. Verbeterde productiviteit

Wil je de productie van je medewerkers verbeteren? Gebruik dan de kleur groen op je kantoor. Bijvoorbeeld in de vorm van planten. Met meer groen om zich heen kunnen medewerkers zich beter concentreren en dat heeft een positief effect op de productiviteit.

3. Meer creativiteit

Planten op kantoor stimuleren de zintuigen met geuren en kleuren. Dit heeft een positief effect op de creativiteit. Groene plekken op kantoor geven nieuwe inspiratie.

4. Minder ziekteverzuim

Planten verlagen het ziekteverzuim. Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit is namelijk gebleken dat meer groene planten op kantoor het ziekteverzuim met 20% kan laten dalen. 

5. Planten absorberen omgevingsgeluid

Moderne, open kantoren geven vaak geluidsoverlast. Door het plaatsen van planten rond de hoeken en randen van ruimtes wordt dit omgevingsgeluid beter geabsorbeerd. Zorg er wel voor dat medewerkers voldoende werkruimte behouden.

Relaxruimte op kantoor

Hoe kun je een groen kantoor realiseren?

Meer groen op kantoor heeft veel voordelen. Maar hoe pak je dat aan? Er zijn verschillende mogelijkheden om de kleur groen in een kantoor te implementeren.

Bekijk ook onze andere post voor meer inspiratie voor je kantoorinrichting.

Muren en vloeren

Gebruik bij het verven van muren niet alleen de kleur wit, maar maak ook eens een groene wand voor een kalmerend effect. Een andere manier om meer groen op kantoor te krijgen is door het kiezen voor groene vloerbedekking of het neerleggen van een groen vloerkleed.

Meubilair

Is jouw kantoorinrichting vooral wit van kleur? Breng dan een speels kleuraccent aan door te kiezen voor groene bureaustoelen, een groene loungebank in de relaxruimte of groene fauteuils bij de receptie.

Planten

Planten kunnen uitstekend toegevoegd worden aan een groen kantoor. Groene planten geven een huiselijk gevoel, zodat medewerkers zich beter op hun gemak voelen. Planten zorgen ook voor een betere luchtkwaliteit door de productie van zuurstof en opname van schadelijke stoffen. 

In een open ruimte zorgen planten voor een betere akoestiek. Gebruik groene scheidingswanden tussen werkplekken, installeer een plantenwand of plaats metershoge palmen in de binnentuin.

Groen kantoor met Mobiele scheidingswanden vol met planten

Accessoires

Als je de kleur groen graag wat subtieler wilt gebruiken op kantoor, denk dan eens aan groene accessoires. Met een groen koffiezetapparaat, groene pennenbakjes, groene schilderijen, groene kussens of groene teksten op de muur voeg je op een subtiele manier meer groen toe aan je kantoor. Meer inspiratie nodig? Bekijk onze ideeën voor je kantoor

Laat je kantoor herinrichten door Planeka

Planeka heeft tientallen jaren ervaring met de herinrichting van kantoren. Wil je je eigen kantoor omtoveren in een fris, groen kantoor? Dan kunnen wij je adviseren.

Desgewenst verzorgen we de volledige herinrichting van je kantoor, zodat het een plek wordt waar jouw medewerkers met nog meer plezier aan de slag gaan.

Meer weten? Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan.