De 8 kantoortrends van 2024 – Hybride werken, duurzaamheid & meer

13-01-2024
Interieurontwerp

Elk jaar zijn er nieuwe, frisse kantoortrends die je kunt doorvoeren in het interieur op kantoor. Voor 2024 maken de trends van de jaren 70 een comeback.

Denk daarbij o.a. aan ronde meubels, kantoorplanten en nieuwe interieurkleuren. Verder draaien de nieuwe trends om duurzaamheid en flexibele werkplekken. We laten je hier de 8 hipste kantoortrends van 2024 zien.

1. Hybride werkplekken

Sinds de coronacrisis is de manier waarop we werken veranderd. Er wordt steeds vaker hybride gewerkt. Het is dan ook niet gek dat hybride werkplekken onder de kantoortrends van 2024 vallen. Met hybride werken wordt bedoeld dat thuiswerken wordt afgewisseld met werken op kantoor.

Een hybride werkplek is het tegenovergestelde van een traditionele werkplek. Bij een traditionele kantoorinrichting staan alle werkplekken in een vast patroon. Een hybride werkomgeving kenmerkt zich juist door grote, open kantoorruimtes met ruime, open werkplekken.

In een goede hybride werkomgeving zijn overigens aparte ruimtes voor online meetings, stiltewerkplekken, overlegruimtes en ontspanningsruimtes.

Hybride werken is een van de kantoortrends van 2024.

2. Kantoorplanten

Kantoorplanten zijn in 2024 niet meer weg te denken van de werkplek. Een groen kantoor heeft namelijk veel voordelen. Planten zuiveren de lucht en hebben een rustgevende werking.

Het kantoorklimaat wordt positief beïnvloed door planten, waardoor medewerkers minder last hebben van klachten zoals hoofdpijn en rode ogen. Planten zijn bovendien leuk om naar te kijken en maken het kantoor een stuk gezelliger.

Voor de kantoortrends van 2024 blijven planten op kantoor populair. Of het nu gaat om een moswand in de vergaderruimte of een paar mooie plantenbakken in de ontvangstruimte. Het positieve effect van meer groen blijft ook in 2024 een actuele trend.

3. Flexibele inrichting

Steeds meer bedrijven kiezen voor een flexibele indeling van het kantoor. Ook dit is dus een van de kantoortrends van 2024. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de toegenomen populariteit van flexwerken.

Flexibele kantoren zijn ingericht met flexibele werkplekken en flexibele indelingen met verschuifbare scheidingswanden. In de ruimte kunnen ook stiltecabines en vergaderpods staan of kleine ruimtes waar overlegd en vergaderd kan worden.

4. Duurzaamheid

Duurzaamheid is een van de belangrijke kantoortrends van 2024. Bij het inrichten van een duurzaam kantoor kun je kwalitatief goede meubels en accessoires met een verhaal gebruiken.

Je kunt ook gebruik maken van circulair kantoormeubilair. Zo ontstaat een unieke en milieubewuste sfeer op kantoor. Op een ecologisch kantoor wordt op allerlei manieren rekening gehouden met het milieu. Van eigen koffiekoppen to duurzame kantoorartikelen en een duurzaam schoonmaakbeleid. 

BENG - bedrijfspanden duurzaam bouwen

5. Slimme technologie

In 2024 wordt nog meer slimme technologie op kantoor gebruikt dan voorheen. Een klimaatplafond is een bouwkundig plafond met buizen waardoor warm of koud water stroomt. Het volledige plafondoppervlak geeft warmte af, zodat er plafondverwarming ontstaat.

Het plafond kan ook koelen. Dit geeft een zeer comfortabel binnenklimaat en zorgt voor een optimaal werkklimaat op kantoor.

Naast slimme klimaatoplossingen worden er in 2024 ook akoestische oplossingen toegepast in het kantoorinterieur. Daardoor wordt geluidshinder door galm, praten en loopgeluiden verminderd.

6. Gezondheid van medewerkers

Een van de nieuwe kantoortrends van 2024 is extra zorg voor de gezondheid van medewerkers. Natuurlijk verdiende dit altijd wel de aandacht, maar in het nieuwe jaar wordt dat nog extra benadrukt.

De kantoorinrichting zal gericht zijn op het inrichten van gezonde en inspirerende werkomgevingen. Denk daarbij aan ergonomische meubels, vermindering van geluidsoverlast, natuurlijk licht, ontspanningsruimtes en fitnessfaciliteiten. Dit leidt tot een gezonde werkomgeving waarin werknemers gelukkiger en productiever zijn.

7. Cultuur en identiteit

In 2024 worden bedrijfscultuur en identiteit een belangrijker onderdeel van de moderne kantoorinrichting.

De missie en waarden van het bedrijf zullen meer opvallen in het kantoorinterieur. Dat kan bijvoorbeeld met kunstwerken aan de wanden of bedrijfslogo’s in de vloerbedekking die de identiteit van het bedrijf benadrukken.

Kantoortrends van 2024: Identiteit en cultuur van een bedrijf komt terug in de inrichting van Van Gogh advocatenbureau.

8. Kleur trend voor 2024

Als het aankomt op kantoorkleuren zijn natuurlijke en pastelachtige tinten echte kantoortrends van 2024. Denk hierbij aan poederblauw, roze- en grijstinten, beige, donkerblauw en koffiebruin.

Laat deze kleuren terugkomen in de vloerbedekking of verf de wanden in een van deze trendkleuren. Heb je geen zin in een complete make-over, maar wil je wel meedoen aan de trend? Laat de kleur dan terugkomen in accessoires, vloerkleden, lampen, schilderijen of het meubilair.

Kantoor herinrichten volgens de kantoortrends van 2024

Planeka staat voor je klaar als je het kantoor wilt inrichten volgens de laatste trends. Wij verzorgen jouw complete bedrijfsverbouwing volledig naar wens en volgens afspraak, zodat jij het maximale resultaat uit je bedrijf kunt halen. Vraag nu vrijblijvend een offerte aan.