4 ideeën voor kerstversiering op kantoor

11-11-2023
Kantoorinrichting

De periode voor kerst heeft altijd iets magisch en sprookjesachtig. Voor veel bedrijven is de periode rond kerst een drukke periode, omdat de laatste zaken van het jaar afgerond worden.

Met een gezellige kerstsfeer op kantoor kun je medewerkers extra motiveren in de drukke tijd. Kerstversiering zorgt voor een goede sfeer en een prettige werkomgeving. Wij geven je hier 4 ideeën voor kerstversiering op kantoor.

1. Kerstboom

Heb je een royale hal bij de entree? Dan is dat de perfecte plek om een mooie, grote versierde kerstboom neer te zetten. Met een kerstboom in de hal komen bezoekers en medewerkers meteen in de kerststemming.

Heb je weinig tijd om de kerstboom op te tuigen? Overweeg dan om een grote kant-en-klare kerstboom te huren. De kerstboom wordt inclusief versiering op kantoor bezorgd. Dit is ook een handige optie als je meerdere kerstbomen nodig hebt of wanneer je uit wilt pakken met een hele grote kerstboom.

Mocht je een kerstboom huren, dan kun je kiezen uit verschillende thema’s. Maatwerk is doorgaans ook mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een kerstboom met decoratie in de bedrijfskleuren.

Kerstboom alternatieven

Heb je geen ruimte voor een grote kerstboom, of zoek je een alternatief voor de traditionele boom? Ga dan voor een alternatief. Denk bijvoorbeeld aan een hangboom als wanddecoratie. Dit is een platte kerstboom voor aan de wand die helemaal gedecoreerd wordt met kerstballen en slingers.

Ga je liever zelf aan de slag? Dan kun je een oude slee of ladder uit de kast halen en versieren met kerstballen, dennenappels en verlichting. Daarmee creëer je snel en eenvoudig een gezellige sfeer.

Andere alternatieven voor een kerstboom zijn:

  • Een mooi kerststuk bij de balie.

  • Een doorzichtige vaas met kerstballen en lampjes.

  • Een kerstkrans aan de muur of op de voordeur.

  • Kerstslingers met namaak dennentakken, kerstballen en lampjes.

  • Minikerstboompjes op tafels, balies en bureaus.

Er zijn volop mogelijkheden voor kerstversiering op kantoor. Dat kan met een kerstboom, maar er zijn ook genoeg alternatieven die zorgen voor een extra gezellige kerstsfeer op kantoor.

Kerstboom als kerstversiering op kantoor

2. Kerstkaarten

Rond de feestdagen ontvang je vaak veel kerstkaarten van je zakenrelaties. Deze kaarten worden meestal op een stapel bewaard, zonder dat er verder iets mee gedaan wordt. De kans is groot dat jij als bedrijf veel kerstkaarten ontvangt van zakenrelaties en daar kun je iets leuks mee doen.

Gebruik de kerstkaarten als kerstversiering op kantoor. Hang bijvoorbeeld een rood lint op in de kantoorruimte en bevestig de kerstkaarten met kleine wasknijpers aan dit lint. Zo kunnen je medewerkers zien wie er een kaart heeft gestuurd.

Een andere leuke optie is om de kerstkaarten aan de muur te plakken in de vorm van een kerstboom. Zo tover je de kerstkaarten om tot een leuke kerstdecoratie op kantoor.

3. Kerstmuziek

Met zachte kerstmuziek op de achtergrond ontstaat er meteen een gezellige kerstsfeer. Overleg wel eerst met medewerkers of dit gewenst is en overdrijf het niet. Niet iedereen is fan van kerstmuziek en het kan ook te veel afleiden als er gewerkt moet worden.

Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen in de kantine kerstmuziek te draaien.

4. Kerstborrel

Gezelligheid en lekker eten staan centraal met kerst, dus dat geldt ook op kantoor. Organiseer een gezellig kerstontbijt om de dag goed te beginnen, of verras je collega’s met een uitgebreide kerstlunch op kantoor.

Vier je het liever na het werk? Organiseer dan een kerstborrel met verschillende kersthapjes en lekkere drankjes of warme chocomel.

Kerstbrunch op kantoor

Tips voor kerstversiering op kantoor

Sommige kantoren worden uitbundig versierd, maar niet iedereen is fan van een uitbundige kerstversiering. Houd dus altijd rekening met elkaar en pas de hoeveelheid versiering aan. Hier zijn een aantal tips om het voor iedereen leuk te houden.

Begin niet te vroeg

Een mooi versierd kantoor is natuurlijk heel gezellig, maar begin niet te vroeg. De aanloop naar kerst kun je zo lang of zo kort maken als je zelf wilt. Probeer niet te vroeg te beginnen met kerstversiering op kantoor, zodat het de gehele periode leuk blijft. 

Kies een thema

Kerstversiering op kantoor is een onderdeel van je interieur en je kunt het mooi laten aansluiten bij de kleuren van je huisstijl. Ontvang je regelmatig klanten? Maak de kerstversiering op kantoor dan niet te bont.

Kies bijvoorbeeld voor een rustig thema, zoals zwart en goud, traditionele kerstversiering of winter wonderland. Soms kun je met een paar kleine decoraties toch een heel mooi effect krijgen.

Betrek werknemers

Betrek je medewerkers ook bij de kerstversiering op kantoor en laat ze hun eigen input geven. Geef medewerkers bijvoorbeeld de mogelijk om hun bureau te decoreren met kleine kerstboompjes of subtiele kerstverlichting. Het zal de sfeer positief beïnvloeden en je medewerkers extra motiveren tijdens eventuele kerstdrukte.