10 x kantoor opleuken met kantoor decoratie

12-08-2023
Kantoorinrichting

Wellicht is je kantoor net gerenoveerd of verbouwd, maar heb je het gevoel dat er nog iets ontbreekt. Om het helemaal af te maken kun je het kantoor opleuken met kantoor decoratie. Het zorgt voor de finishing touch die je kantoor een stuk gezelliger en sfeervoller maakt.

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden om je kantoor te decoreren. Voor elk interieur en voor elke stijl zijn er talloze mogelijkheden. Om je inspiratie te geven, zetten we 10 manieren op een rijtje waarop je kantoor decoratie kunt toepassen. 

Waarom decoratie op kantoor?

De uitstraling van je kantoor heeft een direct effect op iedereen die er werkt. Wil je jouw kantoor opleuken om een prettige werkomgeving te vormen? Wil je minder stress op kantoor? Of wil je meer inspiratie teweeg brengen?

Met kantoor decoratie kun je extra gezelligheid en inspiratie naar de werkvloer brengen. Decoratie kan bovendien voor de juiste finishing touch zorgen, zodat je de identiteit van je bedrijf extra kunt benadrukken.

10 ideeën voor kantoor decoratie

Een kantoor decoreren betekent meer dan wat leuke schilderijen uitzoeken of een mooie klok aan de muur hangen. Het mooiste effect krijg je als je verschillende decoraties gebruikt die qua kleur en stijl aansluiten bij de rest van het interieur.

Hoe pak je dat aan? Laat je inspireren door deze tien ideeën om kantoor decoratie toe te passen.

1. Spiegel

Bij kantoor decoratie denk je misschien niet direct aan een spiegel. Toch kan een spiegel veel toevoegen aan het kantoorinterieur.

Een spiegel kan een ruimte groter laten lijken door weerkaatsing van het licht. En voor de medewerkers is een spiegel handig, omdat ze dan even snel kunnen checken hoe ze eruit zien.

2. Planten

Kantoor opleuken met planten

Een groen kantoor vol planten oogt natuurlijk en zorgt voor veel gezonde, frisse lucht. Een groene plant is erg sfeervol en zorgt voor een natuurlijke flair in de ruimte.

Zet bijvoorbeeld plantenbakken tussen de bureaus neer of plaats een groene moswand in plaats van een gewone scheidingswand. Aan de muur kun je ronde plantenhouders hangen en een paar grote potten met planten staan leuk bij de receptie.

3. Vazen

Vazen zijn erg geschikt als kantoor decoratie. Je zet ze makkelijk neer op kasten, tafels of op de vloer. Grote ronde vazen met droogbloemen of kunstbloemen zijn onderhoudsvrij en zorgen voor extra gezelligheid in elke ruimte. 

Vazen zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, kleuren en maten. Hoe groter de vaas, hoe rustiger het oogt. Als het wat meer mag opvallen, kies dan voor een opvallende design vaas of een mooie antieke vaas. Voor elke stijl is er wel een bijpassende vaas te vinden.

4. Vloerkleed

Door het grote oppervlak heeft de vloer veel invloed op de sfeer in de kantoorruimte. Een vloerkleed op kantoor geeft extra warmte en zorgt voor een comfortabel gevoel. Een vloerkleed voor kantoor is niet alleen decoratief, het dempt ook geluid.

Kies voor platte, laagpolige tapijten, zodat er makkelijk overheen gelopen kan worden. Tapijten zijn er in talloze kleuren en dessins, van klassieke vintage tapijten tot hypermoderne vloerkleden met abstracte vormen. Een kleed zorgt voor een leuk accent en je kunt het makkelijk aanpassen aan de laatste trends.

5. Prikbord

Een prikbord is praktische kantoor decoratie. Het is echter niet alleen maar functioneel, het is ook een decoratief hoogtepunt op kantoor. Zo kun je op een prikwand van kurkplaat allerlei briefjes, visitekaartjes en andere dingen prikken. 

De meeste prikborden zijn gemaakt van kurk. Er zijn ook borden met een oppervlak van textiel of een geëmailleerd stalen schrijfoppervlak. De keuze voor het materiaal van het prikbord is afhankelijk van het gebruik van het bord en kan aansluiten bij de rest van de kantoorinrichting.

6. Klok

Klok voor kantoor

Een mooie design klok is niet alleen handig om te kunnen zien hoe laat het is. Het is ook een stijlvolle toevoeging aan je kantoor interieur. Een klok aan de muur straalt ook iets huiselijks uit. Of kies voor een grote tafelklok.

Klokken zijn er in allerlei stijlen, van retro to industrieel. Kies je voor een opvallend design, dan wordt de klok een echte eyecatcher.

7. Mokken

Leuke koffiemokken dragen bij aan de sfeer. Drinken uit een decoratieve mok is net even wat leuker dan uit een gewoon koffiekopje. Kies voor een design mok met mooie print of een grappige, inspirerende tekst. Zorg ook hier weer dat de kleur van de mokken mooi bij je interieurstijl past.

8. Akoestische wandbekleding

Grote, open ruimtes, zoals kantoortuinen en vergaderzalen, hebben vaak last van slechte akoestiek. Met akoestische wandbekleding kun je de akoestiek in een ruimte verbeteren. Zo wordt het hinderlijke (na)galmen verminderd en je kantoor knapt er ook nog eens van op.

Hang akoestische schilderijen of fotopanelen aan de wanden. Je kunt ook kiezen voor de traditionele akoestische panelen, maar dan in een leuke vorm of met een bijzonder design.

Akoestische panelen zijn lang niet altijd rechthoekig. Je kunt ook kiezen voor ronde vormen in verschillende kleuren, of akoestische panelen van textiel en wol. De mogelijkheden zijn eindeloos.

9. Posters en schilderijen

Kantoor decoratie planten en schilderijen

Grote posters en schilderijen zijn een uitstekende kantoor decoratie om snel sfeer toe te voegen. Je kunt daarbij denken aan een bijzondere foto, posters met motiverende teksten, een kunstwerk, een decoratieve illustratie of vrolijk behang.

Zorg er wel voor dat je de kleuren van de wanddecoratie laat aansluiten bij de bestaande inrichting, zodat er een mooi sfeervol geheel ontstaat.

10. Kunst

Kunst is een vorm van kantoor decoratie die aan elk kantoor iets toevoegt. Denk aan posters en schilderijen op papier, dibond, forex, canvas, aluminium, plexiglas of een akoestisch paneel. Mag het wat speelser, dan kun je ook kiezen voor ronde schilderijen of muurcirkels. 

Naast schilderijen kun je een kantoor ook mooi decoreren met beeldhouwkunst, wandkleden, tekeningen of andere vormen van kunst. Kunst inspireert altijd en zorgt voor gespreksstof. Het is dus een prima manier om je kantoor te decoreren.

Kantoor opleuken met Planeka

Mag jouw kantoor nog iets leuker worden? Kom dan eens met ons van gedachten wisselen. Wij kunnen je helpen om met behulp van kantoor decoratie je kantoor op te leuken. En dat kan op allerlei verschillende manieren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons of vraag direct gratis een offerte aan.