Maatwerk kantoorinrichting van a tot z

04-11-2023
Kantoorinrichting

Met een maatwerk kantoorinrichting pas je de kantoorinrichting aan op de specifieke behoeften van je bedrijf. Daarnaast geeft een maatwerk kantoor een professionele uitstraling, die indruk maakt op bezoekers, medewerkers en klanten. Zo wordt het interieur een visitekaartje voor je bedrijf.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? We laten hier de mogelijkheden van maatwerk kantoorinrichting van a tot z zien.

De elementen van maatwerk kantoorinrichting

Een maatwerk kantoorinrichting zorgt voor een functionele en efficiënte indeling van je kantoor. Alle ruimte wordt zo goed mogelijk benut, iets wat met een standaard inrichting niet altijd mogelijk is. Je kunt er bovendien meer van je eigen ideeën in kwijt.

Bij een maatwerk kantoorinrichting komen verschillende ontwerpelementen samen, zoals:

  • Design. Met een 3D-ontwerp en een moodboard wordt een passend ontwerp gemaakt. Het is dan mogelijk om voor bepaalde kleuren en materialen te kiezen of rekening te houden met de specifieke vorm van een kantoor.

  • Inrichting. Een maatwerk kantoorinrichting benut alle ruimte in het kantoor. De verborgen ruimtes worden efficiënt benut met op maat gemaakte inbouwkasten.

  • Werkplekken. Denk hierbij aan maatwerk bureaubladen of handgemaakte vergadertafels die een afwijkende vorm hebben.

  • Verlichting. Hierbij kun je denken aan design lampenkappen en handgemaakte lampen. Afmetingen, kleuren en dimbaarheid van de verlichting zijn op maat leverbaar.

Een maatwerk kantoorinrichting kan in het hele interieur worden toegepast, of alleen in bepaalde delen van het kantoor.

De elementen van maatwerk kantoorinrichting

De mogelijkheden van Planeka

Overweeg je om maatwerk toe te passen bij de herinrichting van je kantoor, sporthal, winkel of café? Neem dan zeker even contact met ons op. Wij bieden namelijk talloze mogelijkheden voor maatwerk. We hebben ruime ervaring met het uitvoeren van maatwerk inrichtingen voor verschillende bedrijfstakken.

Bedrijven

Een kantoorinrichting op maat geeft een uniek kantoor. Denk aan op maat gemaakte bureaus, handgemaakte kasten of jouw persoonlijke design dat we mogen verwezenlijken. Er is ontzettend veel mogelijk met een maatwerk bedrijfsinrichting.

Wachtruimte

De inrichting van wachtruimtes is eigenlijk altijd maatwerk. De verlichting, het meubilair en de kleuren moeten passen bij de bedrijfsidentiteit en tegelijkertijd zorgen voor een comfortabele wachtruimte. Met maatwerk is dit mogelijk.

Open indeling wachtruimte

Sportkantine

Een sportkantine in clubkleuren, wie wil dat nou niet? Het is slechts één van de voorbeelden van hoe we maatwerk kunnen toepassen in het interieur om je sportkantine een eigen identiteit te geven. Natuurlijk letten we daarbij ook op alle praktische zaken en wettelijke voorschriften.

Winkelinrichting

Op je eigen winkel ben je natuurlijk supertrots. Maar je wilt er ook je eigen stempel op kunnen drukken. Met flexibele interieuronderdelen ziet jouw winkel er ieder seizoen weer anders uit. Met maatwerk in je winkelinterieur kunnen we er ook voor zorgen dat de presentatie van jouw producten een echte eyecatcher wordt. 

Horeca

In de horeca wordt regelmatig gebruik gemaakt van maatwerk. Jouw bar springt er echt uit als je die op maat laat maken. Je restaurant of lunchroom met jouw droominterieur ligt dus zeker binnen handbereik met onze maatwerk projectinrichting voor de horeca

Maatwerk kantoormeubilair

Kantoormeubilair dat naadloos op het interieur aansluit, zorgt voor een prettige werkplek en geeft het kantoor een mooie uitstraling. Bij Planeka kun je kantoormeubelen op maat laten maken. Zowel voor een luxe kantoorinrichting als een meer alledaagse inrichting kun je bij ons terecht. Informeer dus bij ons naar de mogelijkheden.

Maatwerk oplossingen op kantoor

Slimme oplossingen

Bij een nieuwe kantoorinrichting kunnen slimme oplossingen toegepast worden, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Zo kunnen de inrichtingskosten van een kantoor per m² verlaagd worden door gebruik te maken van een circulaire projectinrichting. Denk hierbij aan meubels van hergebruikt hout en kantoormeubilair van gerecycled polyester.

Verlichting

Met maatwerk verlichting op kantoor kun je energie besparen. Een goed voorbeeld is automatische verlichting die uitschakelt als er niemand in een vergaderruimte aanwezig is. Daarnaast kan de kleurtemperatuur van LED-lampen specifiek aangepast worden door het gebruik van dimmers. 

Klimaatbeheersing

Bij de projectinrichting op maat speelt klimaatbeheersing een belangrijke rol. Er zijn talloze maatwerk opties. Zo is het mogelijk om maatwerk airconditioning te laten aanleggen, of het klimaat op kantoor te verbeteren met een klimaatplafond.

Akoestiek

Soms vraagt de akoestiek in een kantoorinrichting om akoestische oplossingen op maat. Zo kunnen standaard akoestische platen op maat gesneden worden. Geluiddempende panelen kunnen een ronde, vierkante of 3D-vorm hebben die mooi aansluit bij de rest van het interieur. Kijk hier voor meer kantoor inspiratie.

Maatwerk kantoorinrichting door Planeka

Zoek je naar maatwerk voor jouw kantoorinrichting? Planeka helpt je daarbij. Wij kunnen het hele verbouwingsplan voor je uitvoeren, van het ontwerp, tot de verbouwing en de inrichting op maat. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.