#8 Tips Om Kantoor Ideeën Op Te Doen

25-09-2021
Kantoorinrichting

Ben je toe aan een nieuwe kantoorinrichting? De inrichting van je kantoor speelt een belangrijke rol in de mindset van medewerkers. De sfeer en de inrichting van je kantoor kan de creativiteit en productiviteit van je personeel beïnvloeden.

In dit artikel geven we je acht tips om kantoorinrichting ideeën op te doen die een positief effect op je medewerkers en bezoekers hebben.

Wat zegt de kantoorinrichting over je bedrijf?

Het is de esthetiek in combinatie met bruikbaarheid van je kantoorinrichting die bepalend zijn voor positieve effecten op je medewerkers. De kantoorinrichting zegt iets over je bedrijf: biedt het een ontspannen, informele en gezellig sfeer of toont het een strakke professionele aanblik?

Door goed te kijken naar het bedrijf, de werkzaamheden, de medewerkers en de klanten die je aantrekt, kun je een stijl voor je kantoorinrichting kiezen die bij je bedrijf past. 

#1 Zichtbare bedrijfsvisie en missie

Laat de inrichting van je kantoor de bedrijfsvisie en missie weerspiegelen. Je kunt hiervoor je logo gebruiken op muren en verplaatsbare tussenwanden in je bedrijfspand.

Gebruik kernwoorden die je missie weergeven. Dit werkt motiverend voor je medewerkers en laat aanwezigen direct zien waar jouw bedrijf voor staat.

#2 Kleurenschema

Bij het ontwerpen van je nieuwe kantoor is het kleurenschema een belangrijk aspect. De kleuren die je voor muren en plafonds gebruikt hebben een psychologische impact op mensen.

Geel, rood, groen en blauw kunnen bijvoorbeeld een positief en energetisch effect op je medewerkers hebben. Wij raden je aan om de kleuren te gebruiken die in je logo worden gebruikt. Je versterkt hiermee je bedrijfsimago.

Als je uitgaat van een vast kleurenschema weet je zeker dat alle elementen bij het interieur passen, zolang je deze kleuren respecteert.

#3 Kunst aan de muur

De meeste kantoren hebben opvallende kunst aan de muur. Vaak wordt dit voor een bepaalde tijd gehuurd of het is gemaakt door een lokale kunstenaar.

Kantoor ideeën voor aan de muur zijn bijvoorbeeld graffiti voor een industriële kantoorinrichting of handgeschilderde iconen of portretten voor een moderne inrichting.

Het is belangrijk dat de kunst relevant is voor je bedrijf en bij je merk past. Zorg er daarom voor dat je de interpretatie van de kunst kent die een kunstenaar in zijn werk weergeeft. 

Kantoor ideeën voor aan de muur zijn bijvoorbeeld graffiti voor een industriële kantoorinrichting - Planeka Een voorbeeld van kunst dat je kunt toepassen in een industrieel design is graffiti. Er zijn veel graffiti artiesten die erg creatieve werken maken aan de hand van jouw bedrijfsidentiteit.

#4 Meubels met stijl

Het uitkiezen van goede meubels voor je kantoor heeft aandacht nodig. Niet alleen moeten je meubels ergonomisch zijn, maar het liefst ook duurzaam. Daarnaast is het belangrijk dat het geheel aan meubilair past bij je kantoordesign en niet rommelig oogt.

Er is een grote variëteit aan duurzame meubels te vinden, van bureaus, bureaustoelen, statafels tot aan banken voor de ontspanningsruimte.

Het is een goed idee om van te voren een plattegrond van je bedrijfsruimte te maken om te bepalen welk meubilair je nodig hebt. Je kunt dan doelgericht op zoek gaan naar de meubels die je nodig hebt en die bij je bedrijfsstijl passen. 

#5 Verschillende kantoorsferen

Heb je een grote ruimte, dan kun je deze verdelen in verschillende flexibele werkplekken, elk met een eigen sfeer. Zo kun je een andere stijl gebruiken voor de vergaderruimte, ontspanningsruimte, de samenwerkingsruimte en het gedeelte waar je medewerkers alleen kunnen werken.

Een van onze kantoor ideeën is om modulaire units te gebruiken. Deze units zijn ideaal om snel extra kantoorruimte te creëren als je alle aandacht van je medewerkers nodig hebt voor grote projecten. 

Als je je bedrijfspand inricht met verschillende kantoorsferen, is het wel belangrijk om je bedrijfsstijl en imago eenduidig te laten weerspiegelen. Hiervoor kun je onze eerste tip volgen over zichtbare bedrijfsmissie en visie. 

#6 Wat ligt er onder het tapijt?

Een kamerbreed tapijt was tien jaar geleden de populairste vloer voor kantoorinrichting. Tegenwoordig kiezen we voor een meer natuurlijke, robuuste stijl.

Heb je een kantoorpand gehuurd waar de vloeren bedekt zijn met tapijt, dan raden wij je aan om te kijken wat er onder ligt. Veel kantoren hebben een prachtige houten vloer of een mooi gepolijste betonnen vloer onder het tapijt.

Overleg met de verhuurder van je kantoorruimte om het tapijt te verwijderen en de onderliggende vloer op te knappen. Je kunt altijd nog voor kleinere vloerkleden kiezen om een ruimte een gezellige sfeer te bieden.

Zorg er dan wel voor dat je deze vloerkleden goed schoon houdt, omdat ze een toevluchtsoord kunnen zijn voor huisstofmijten. 

#7 Planten die de kantoorruimte verdelen

Open kantoren zijn populair, maar mensen willen nog steeds van een gevoel van privacy. Sterker nog, veel werknemers houden helemaal niet van de open office-stijl.

Met het plaatsen van grote planten kun je tegemoet komen aan de individuele wensen van je medewerkers. Een van onze kantoor ideeën is je bedrijfsruimte in te richten met kantoorunits. Deze modulaire units zijn ook te krijgen met een muur bedekt met planten.

Door deze natuurlijke afwerking passen deze cabines in elke kantoorstijl, van industrieel tot aan klassiek of voor een moderne kantoorinrichting. Je creëert hiermee niet alleen meer privacy voor medewerkers die dat nodig hebben, je zorgt ook voor een gezond binnenklimaat. 

kantoor ideeën is je bedrijfsruimte in te richten met kantoorunits met planten - Planeka

#8 Speel met verlichting

Goede verlichting is voor een kantoor een randvoorwaarde om goed te werken. Veel kantoren hebben alleen een basisverlichting aan het plafond. Je kunt meer sfeer creëren door verschillende soorten verlichting met elkaar te combineren.

Zo heb je een basisverlichting aan het plafond en met indirecte verlichting kun je harmonie en een betere sfeer creëren. Als een van onze kantoor ideeën raden we je aan om ook te kijken naar het ideale licht om online vergaderingen te voeren.

Met alleen een plafond verlichting komen je medewerkers minder flatterend in beeld. Goede bureaulampen die op de juiste plekken zijn opgesteld, zorgen ervoor dat je ook online professioneel overkomt. 

Om onze tips met kantoor ideeën compleet te maken

Met een goed ingericht kantoor zorg je voor voldoende ruimte en een goede werksfeer en een gezond binnenklimaat. Ook trek je makkelijker talenten aan die graag voor je willen werken als jouw bedrijf een professioneel imago uitstraalt. De bovenstaande tips kunnen je hierbij helpen. 

Om onze tips met kantoor ideeën compleet te maken, raden we je aan om een bedrijf in te schakelen dat je kan helpen met een kantoorontwerp. Je kunt namelijk veel geld besparen door alle verschillende opties voor een kantoorinrichting vooraf duidelijk in beeld te hebben.

Laat Planeka je helpen met kantoor inrichting ideeën! Zij kunnen ervoor zorgen dat jouw kantoor een inrichting krijgt die functioneel is, voldoet aan de wensen van je medewerkers, en je bedrijfsimago sterk en professioneel laat overkomen.