Hoe doe ik kantoorinrichting inspiratie op?

07-08-2021
Kantoorinrichting

Het kantoor is een plek waar veel mensen een groot deel van de week doorbrengen. Daarom is het belangrijk dat mensen zich prettig voelen in hun kantooromgeving.

Veel bedrijven beseffen dat een goed ingericht kantoor meer productiviteit oplevert. Mensen werken harder en met meer plezier als zij in een goede omgeving werken.

In dit artikel geven wij je kantoorinrichting inspiratie om van een saaie werkomgeving een fijne en productieve ruimte te maken.

Hoe doe je kantoorinrichting inspiratie op?

Voor kantoorinrichting inspiratie beginnen veel moderne bedrijven met het ontwerp waarbij zij rekening houden met de directe omgeving van het bedrijfspand.

Niet alleen de kantoorruimte zelf kan in behoeften voorzien, maar ook de ruimte direct buiten het pand kan worden gebruikt.

Werkplekken buiten creëren

Tijdens mooie, zonnige dagen vinden veel mensen het moeilijk om de hele dag binnen op kantoor te zitten. Een mogelijkheid om buiten te werken zal dan meer productiviteit opleveren en meer tevreden medewerkers.

Heb je een natuurlijke omgeving met bomen en gras direct naast je bedrijfspand tot je beschikking, dan kun je hier goed gebruik van maken. 

Om buiten werkplekken te creëren zijn een paar tafels, stoelen en een wifi-verbinding voldoende. Eventueel kun je nog een verplaatsbare scheidingswand installeren om je werkgebied te beschermen tegen nieuwsgierige omwonenden.

Veel van je medewerkers zullen met plezier gebruik maken van een werkplek buiten. Dit komt niet alleen de productiviteit ten goede, maar ook je bedrijfsimago.

Breng buiten binnen met een biofilisch ontwerp

Staat je bedrijfspand niet in een natuurlijke omgeving, dan kun je overwegen om de natuur naar binnen te halen. Om kantoorinrichting inspiratie te krijgen die rekening houdt met medewerkers die graag buiten zijn, kun je een biofilisch ontwerp toepassen. Hiermee creëer je natuurlijke elementen in je kantoor die voor een gezonde werkomgeving zorgen.

Je kunt bijvoorbeeld planten aan het plafond hangen, een levende muur met planten installeren of wandelementen met geïntegreerde plantenbakken plaatsen. Plantenbakken kunnen ook fungeren als geluidsschermen.

Medewerkers die zich moeten concentreren op hun werk in een bruisend open kantoor, zullen op deze manier meer productiever zijn. 

Mobiele scheidingswanden - kantoorinrichting inspiratie

Een natuurvriendelijk kantoorinrichting

Een biofilish ontwerp voor kantoorinrichting inspiratie gaat niet alleen om planten. Je kunt het hele kantoor natuurvriendelijk inrichten met gerecyclede materialen. Ook de vloer, raamkozijnen, wanden en de kantoormeubels kunnen bestaan uit duurzame materialen die eerder gebruikt zijn. 

Moderne kantoren laten zien dat zij rekening houden met het milieu. Door gebruik te maken van gerecyclede materialen voor hun kantoorinrichting, dragen zij bij aan een vermindering van de afvalberg.

Bovendien wordt gebruik gemaakt van materialen die niet behandeld zijn met niet-afbreekbare of giftige stoffen. Een biofilisch kantoorontwerp zorgt voor een natuurlijke, gezonde omgeving waar mensen zich prettig voelen. 

Inspiratie voor een kantoorinrichting tegen verkeerslawaai

Heb je een kantoor aan een drukke weg, dan heb je extra aandacht voor geluidsisolatie nodig. Er bestaan veel mogelijkheden om met isolatiewanden het verkeerslawaai buiten de deur te houden. Deze wanden kun je in allerlei verschillende materialen, structuren en kleuren krijgen. 

Ook kun je kiezen tussen vaste wanden en verplaatsbare geluidswanden. Ze zijn niet alleen geschikt tegen verkeerslawaai, maar ook goed te gebruiken om een grote ruimte flexibel in te delen.

Plaats flexibele wanden voor tijdelijke projectgroepen die een eigen ruimte nodig hebben. Of creëer met geluidsisolatie panelen een ruimte waar je medewerkers zich even kunnen ontspannen.

Je kunt ook kijken naar de mogelijkheden van een isolerend plafond om omgevingsgeluid te dempen.

Kantoorinrichting inspiratie voor muurafbeeldingen 

Laat je medewerkers en klanten inspireren door muurafbeeldingen. Met muurafbeeldingen kun je de persoonlijkheid en de cultuur van het bedrijf laten zien.

Met grafische vormgeving kun je door je hele bedrijf het bedrijfslogo laten zien en tot leven brengen. Je kunt ook de diensten of producten van je bedrijf laten zien met muurafbeeldingen die inspireren. 

Muurafbeeldingen zijn ook goed te gebruiken in combinatie met andere elementen. Zo kun je een saaie scheidingswand levendig maken door grote afbeeldingen van je bedrijf te laten zien.

Om verschillende bedrijfsactiviteiten van elkaar te onderscheiden, kun je spelen met kleur in de afbeeldingen. Voor een ruimte waar goed op het werk geconcentreerd kan worden, gebruik je kalme, rustige kleurafbeeldingen. Voor een ruimte bedoeld voor samenwerking en discussie kun je energievolle, kleurrijke afbeeldingen gebruiken. 

Effectief vergaderen in moderne vergaderruimtes

In veel bedrijven wordt veel vergaderd. Dit betekent ook dat veel werknemers een groot deel van hun tijd in één ruimte doorbrengen. Door vergaderruimtes anders in te richten, kun je ervoor zorgen dat deze medewerkers gefocust en gemotiveerd blijven. Denk hierbij aan het plaatsen van geluidsisolerende wanden om de vergadering binnen de muren te houden.

Veel bedrijven schakelen over naar een meer informele vergaderruimte die meer op een lounge lijken. Denk aan banken, comfortabele stoelen, tafels met gezonde snacks en aantrekkelijke muurdecoraties. Als je er dan ook voor zorgt dat er ruimte is om te bewegen, dan verlopen de vergaderingen veel effectiever en gezonder.

Een taakgericht kantoorontwerp

Met een taakgericht kantoorontwerp, kun je ruimtes ontwikkelen die zijn afgestemd op specifieke taken die de medewerkers uitvoeren. In plaats van alle medewerkers een eigen werkplek te geven waar ze alle taken uitvoeren, kun je kiezen voor ruimtes die taakspecifiek zijn. 

Zo kun je werkstations inrichten voor taken die om concentratie vragen. Hier kunnen de medewerkers aanschuiven als zij niet willen worden afgeleid.

Voor telefonische gesprekken en online vergaderingen kun je een aparte ruimte inrichten, zodat andere medewerkers niet gestoord worden.

Voor projecten waarin communicatie belangrijk is, kun je een ruimte afscheiden door gebruik te maken van flexibele geluidsisolatie wanden. 

Met een taakgericht kantoorontwerp, krijg je een flexibel kantoor dat met medewerkers en met alle werkzaamheden op een slimme manier rekening houdt.

Een kantoorinrichting die mensen op de eerste plaats stelt

Het maakt niet uit hoe commercieel of zakelijk je bedrijfsaanbod is, door je kantoor in te richten waarbij je je concentreert op het gebruik ervan, creëer je altijd een win-win situatie.

Simpelweg een aantal rijen bureaus in een kantoor plaatsen is tegenwoordig niet voldoende om medewerkers enthousiast en productief te houden. Moderne kantoren hebben een gezonde, inspirerende inrichting die tegelijk voldoen aan de zakelijke doelstellingen van het bedrijf. 

Het is een goed idee om een deel van je medewerkers te betrekken bij het ontwerpen van je nieuwe kantoor. Zij weten immers waar ze dagelijks tegenaan lopen en welke oplossingen zullen resulteren in een betere en plezierige werkomgeving. 

Krijg persoonlijk advies voor een inspirerende kantooromgeving

Heb je een advies nodig om een inspirerende kantooromgeving te realiseren, neem dan contact met ons op. Wij hebben ruim 20 jaar ervaring met het bouwen en verbouwen van kantoren.

Wij weten wat er bij een kantoorinrichting komt kijken: van kantoorontwerp tot aan een werkplek waarin je medewerkers zich comfortabel, gezond en gemotiveerd voelen. Laat je je door ons inspireren met een vrijblijvend gesprek.