Een mobiele vergaderruimte op kantoor

05-08-2023
Kantoorinrichting

Een mobiele vergaderruimte op kantoor kan een prima manier zijn om snel extra ruimte toe te voegen aan je kantoor. Het is een flexibele oplossing die niet alleen zorgt voor minder geluidsoverlast, maar ook voor een hogere productiviteit.

Mobiele vergadercabines worden steeds populairder in kantoren. Flexkantoren en remote werken zijn steeds meer de norm. Traditionele kantoorruimtes veranderen hierdoor in ruimtes met meer gedeelde bureaus en kleine vergaderruimtes. Mobiele vergaderruimtes sluiten hier goed bij aan.

In dit artikel lees je wat een mobiele vergaderruimte precies is en wat het kan toevoegen aan jouw kantoor.

Wat is een mobiele vergaderruimte? 

Een verplaatsbare vergaderruimte is een afgesloten en verplaatsbare cabine vaak met ingebouwde verlichting, stopcontacten en ventilatie. De mobiele vergaderpod kan op kantoor worden geplaatst als vergaderruimte of extra werkplek. 

Een mobiele vergaderruimte is heel flexibel en kan overal in de kantoortuin neergezet worden. Het is niet nodig om bouwkundige aanpassingen te doen of scheidingswanden te plaatsen. Met een mobiele vergadercabine plaats je snel een extra overlegruimte in je kantoor.

Akoestische mobiele vergaderruimte

Vergaderingen kunnen geluidsoverlast veroorzaken op de werkvloer. Daarom hebben de meeste mobiele vergaderunits ingebouwde akoestische oplossingen.

De wanden zijn gemaakt van materiaal dat de geluiden sterk dempt. De akoestiek op kantoor wordt daardoor direct verbeterd en de gesprekken in de cabine blijven privé.

Mobiele vergaderruimte

Kenmerken van een mobiele vergaderunit

Een mobiele vergaderunit is een geluiddichte cabine met aan de voorkant glazen ramen en deuren. Qua grootte variëren de vergaderunits gemiddeld van 2 tot 8 personen, maar groter kan ook.

De units worden vaak helemaal compleet geleverd, inclusief: 

 • LED verlichting

 • Ventilatieroosters in de vloer

 • Gestoffeerde binnen- en buitenkant

 • Glazen deur

 • Massief houten frame

 • Vloerbedekking

 • Ventilatoren

Optioneel kunnen de units vaak ingericht worden met meubilair, zoals een set banken en een vergadertafel. De vergaderunits zijn leverbaar in veel verschillende kleuren, zodat je ze makkelijk kunt afstemmen op de bedrijfskleuren of de kleuren van de huidige kantoorinrichting.

Voordelen van een mobiele vergaderruimte

We noemden al dat een mobiele vergaderruimte een goede manier is om snel en flexibel een vergaderruimte in een kantoortuin te plaatsen.

Projectoverleg en vergaderingen in de open kantoortuin kunnen overlast, stress en onrust opleveren. Het plaatsen van een mobiele vergaderpod is hiervoor een ideale oplossing.

Met mobiele vergaderruimtes voeg je snel extra aparte vergader- en overlegruimtes toe en ze zorgen ook nog eens voor meer privacy op de werkvloer. Een mobiele vergaderruimte heeft daarnaast de volgende voordelen:

 • Gemakkelijk te verplaatsen

 • Slimme investering voor de toekomst

 • De units zijn snel en makkelijk te installeren

 • Compact, maar groot genoeg om comfortabel te kunnen vergaderen

 • Verbetert het werkplezier

 • Laat het kantoor er aantrekkelijk uitzien

Mobiele vergaderruimtes maken het kantoor stiller en verhogen de efficiëntie en productiviteit van de werknemers. Meer inspiratie nodig? Lees ook ons artikel over inspiratie voor de inrichting van je kantoor.

Kantoor inrichten met Planeka

Wil jij ook een mobiele vergaderruimte laten plaatsen op kantoor, of denk je na over een complete transformatie van je bestaande kantoor? Neem dan contact op met Planeka.

Wij kunnen mobiele vergaderruimtes plaatsen, maar ook je hele kantoor op professionele wijze onder handen nemen. Dankzij onze unieke ‘geen meerwerk-garantie’ kom je nooit voor onverwachte kosten te staan. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.