Een scheidingswand op kantoor | Wat zijn de opties?

27-07-2020
Kantoorwanden

Een kantoor ingericht met scheidingswanden is niet alleen modern, maar ook zeer praktisch. Een scheidingswand zorgt voor privacy en dempt het omgevingsgeluid. Ook draagt het bij aan de veiligheid van de anderhalve meter maatschappij. Hierdoor kunnen mensen minder snel elkaar besmetten met een virus. 

Voordelen van het gebruik van scheidingswanden op kantoor

  • Open ruimtes kun je indelen in verschillende kantoorruimtes. Je kunt een ruimte creëren waar samenwerking en communicatie belangrijk zijn, een trainingsruimte of een conferentieruimte. 

  • Flexibele scheidingswanden hebben een modulair karakter. Als de functie van de werkruimte verandert, kun je zonder sloopwerk gemakkelijk de wanden verplaatsen. 

  • Met systeemwanden kun je ook gemakkelijk elektrische bedradingen en leidingen voor klimaatsystemen wegwerken

  • Scheidingswanden kunnen aan elk interieur aangepast worden. 

Kantoorwanden scheiden

Grote keuze aan scheidingswanden voor kantoren

Er bestaat een enorm aanbod aan scheidingswanden. Voor elk kantoor is wel een perfecte scheidingswand te vinden. Ze passen in een modern kantoordesign, in kantoren met een industrieel design maar ook in klassiek ingerichte kantoren. Hieronder noemen we enkele keuzemogelijkheden.

Flexibele scheidingswanden

Flexibele scheidingswanden kun je tijdelijk plaatsen waar extra privacy gewenst is. Deze zijn ook handig om tijdelijk een aparte ruimte te creëren voor een projectteam. Flexibele scheidingswanden kun je met wieltjes en op een voetstuk krijgen. Ook zijn er verstelbare scheidingswanden te koop die je aan kunt passen in hoogte en breedte. 

Scheidingswanden voor op het bureau 

Scheidingswanden voor op het bureau zijn panelen die je in elke vorm en maat kunt krijgen. Ook kun je deze laten voorzien van een kleur zodat het perfect bij je kantoorinterieur past. Met bureaupanelen creëer je privacy zonder dat je je kantoor in hokjes hoeft in te delen. 

Akoestische scheidingswanden

Met akoestische scheidingswanden houd je het omgevingsgeluid tegen. Je medewerkers kunnen zich hierdoor volledig concentreren op hun werk. Zowel de flexibele scheidingswanden als de scheidingspanelen voor op het bureau zijn in een akoestische versie te krijgen. 

Glazen scheidingswanden

Glazen scheidingswanden zie je terug in veel moderne kantoren. Het ziet er vaak goed uit, maar er is geen privacy. Daarnaast zijn glazen scheidingswanden ook niet erg bevorderlijk om omgevingslawaai tegen te houden. Je kunt dit oplossen met akoestische scheidingswanden die je aan het plafond hangt – langs de glazen kantoorpanelen. Zo zorg je ervoor dat vergaderingen met meer privacy gehouden kunnen worden. Ook zul je tijdens de vergaderingen minder last hebben van geluiden vanaf de gang of de rest van het kantoor.

Een andere oplossing om een ruimte met een glazen scheidingswand te voorzien van privacy, is deze te bedekken met akoestische folie. Hiermee bevorder je de privacy en verbeter je de akoestiek. Om de akoestiek nog verder te verbeteren kun je ook gebruik maken van akoestisch kantoormeubilair.

Scheidingswanden van gips

De meeste kantoren zijn voorzien van gipsen scheidingswanden. Het is een duurzame oplossing om kantoren in verschillende ruimtes in te delen. Wil je een betere geluidsisolatie van een kantoor met gipsen wanden? Plaats dan een geluidsisolerende wand met akoestische wandpanelen. Je kunt deze panelen in alle maten en in elke kleur krijgen. Zo past het altijd bij je kantoordesign. Voor grote ruimtes bieden deze panelen echter niet een oplossing voor het verbeteren van de akoestiek. Neem contact met ons op om alternatieve oplossingen te bespreken. 

Kantoorwand glas hout

Waar moet je op letten bij het kiezen van een scheidingswand? 

Een scheidingswand voor op het kantoor biedt privacy, veiligheid en ventilatie. Een goede scheidingswand:

  • zorgt ervoor dat het geluid in het kantoor niet hol klinkt;

  • beschermt tegen omgevingslawaai;

  • werkt brandvertragend;

  • zorgt voor voldoende ruimte tussen medewerkers;

  • biedt mogelijkheden om een goed ventilatiesysteem te plaatsen. 

Wandpanelen design modern

Schakel een expert in voor het plaatsen van scheidingswanden op kantoor