Akoestiek Kantoor Verbeteren | Hoe doe je dat?

29-10-2021
Akoestiek

Werken in een omgeving waarin we ongewenste geluiden ervaren is niet alleen irritant, maar zorgt ook voor meer stress. We moeten namelijk extra moeite doen om ons op het werk te concentreren, wat negatieve gevolgen heeft voor de productiviteit.

Om je medewerkers een prettige en gezonde werkomgeving te bieden, is het cruciaal om lawaai te verminderen. De akoestiek verbeteren op kantoor is hierbij een belangrijke eerste stap. 

Een rustige werkomgeving zorgt namelijk voor productieve en gezonde werknemers.

Hoe kun je in een kantoorpand de akoestiek verbeteren?

Kantoren kunnen verschillende oplossingen toepassen om de akoestiek te verbeteren aan het plafond, de muren en de vloeren. In het artikel ‘Plafond isoleren tegen geluid’ leggen we uit wat de voordelen zijn om het plafond te isoleren tegen geluidshinder.

Hieronder geven we je een aantal oplossingen dat niet alleen de kantoor akoestiek verbetert, maar waarmee je ook op de energiekosten bespaart.

Spanplafond voor akoestische isolatie en besparing

Om de weerkaatsing van geluid te voorkomen, kun je gebruik maken van een akoestisch spanplafond. Een spanplafond is vooral handig als je een grote ruimte hebt waarvoor je een voordelige oplossing zoekt om het geluid te verbeteren.

Kies je voor een akoestisch plafond, dan is het slim om ook te kijken of je isolatiemateriaal kunt plaatsen waarmee je kunt besparen op je energiekosten.

Akoestische wanden

Grote ruimtes produceren vaak holle klanken waardoor je niet prettig kunt werken en communiceren. Met muren die voorzien zijn van akoestische bekleding kun je de galm verminderen.

In ons artikel ‘Wat doet akoestische wandbekleding voor je bedrijfspand?’ kun je lezen welke voordelen akoestische wandbekleding bieden. Je vindt in het artikel de verschillende soorten wandpanelen die de akoestiek van een kantoor verbeteren. Of denk eens aan akoestisch behang.

Een met planten beklede wand voor akoestische verbetering kantoor.

Akoestiek kantoor verbeteren door vloerisolatie

Kantoren die zich boven een andere ruimte bevinden, kunnen last hebben van verschillende geluiden. Zo heb je contactgeluid, luchtgeluid en flankerend geluid. Deze geluiden worden overgedragen door trillingen en geluidsgolven in vloeren, muren en plafonds.

In het eerder genoemde artikel ‘Plafond isoleren tegen geluid’ kun je alles lezen over de verschillende geluiden en wat de oplossingen zijn om geluidshinder te verminderen. 

Akoestiek kantoor verbeteren kun je doen door het plaatsen van een zwevende dekvloer. Als je vervolgens de tussenruimte vult met isolatiemateriaal, zal je kantoor een veel betere akoestiek hebben waarin je prettig kunt werken. 

Akoestiek kantoor verbeteren met andere oplossingen

Als er in je kantoorpand al akoestieke verbeteringen zijn aangebracht en je hebt nog steeds last van hinderlijke geluiden, dan kun je een of meer van de volgende mogelijkheden toepassen: 

  • Plaats akoestische bureauschermen;

  • Maak gebruik van akoestische wandbekleding;

  • Bekleed kasten en deuren met akoestisch materiaal;

  • Plaats modulaire kantoorunits om ongestoord te kunnen werken;

  • Installeer akoestische, verplaatsbare wandpanelen;

  • Plaats akoestische meubelen;

  • Maak gebruik van lampen die met akoestisch materiaal bekleed zijn;

  • Plaats een muur met beplanting;

  • Combineer je kunststof raambekleding met overgordijnen.

akoestiek verbeteren kantoor met akoestisch kantoormeubilair

Een goede akoestiek maakt onderdeel uit van je kantoorontwerp

Wanneer je een grote kantoorruimte wilt inrichten, is het cruciaal om aan de akoestiek te denken. Hiermee voorkom je dat medewerkers last hebben van gesprekken tussen collega’s en de geluiden van kantoorapparaten.

Met een goede werkomgeving zijn je medewerkers gemotiveerder en kunnen zij zich beter focussen op hun werk. Je trekt ook makkelijker getalenteerd personeel aan als je kantoor een gezond werkklimaat biedt. 

Heb je hulp nodig om de akoestiek in je kantoor te verbeteren, dan kunnen wij je helpen. Wij zorgen ervoor dat je kantoorontwerp voldoet aan alle mogelijke eisen die zowel door de overheid als door medewerkers gesteld worden.

Met onze hulp bespaar je tijd en geld. Bij ons kun je ervan op aan dat jouw kantoor een gezonde en prettige omgeving wordt – voor zowel je medewerkers als je zakelijke klanten.

Neem contact op voor meer informatie over hoe we je kunnen helpen.