Glazen vergaderruimte: Voordelen, Inrichting & Meer

02-12-2023
Kantoorwanden

Grote kantoortuinen bevorderen de samenwerking tussen collega’s door het open karakter van de ruimte. Aan de andere kant ontstaat er in zulke ruimtes al snel geluidsoverlast, door collega’s die overleggen, of collega’s die samen aan het brainstormen zijn over een nieuw project.

Om dit op te lossen, wordt bij de inrichting of herinrichting van een kantoor vaak een aparte vergaderruimte gerealiseerd. Daarbij kan gekozen worden voor een glazen vergaderruimte of een dichte vergaderruimte.

Een dichte vergaderruimte biedt privacy, maar de scheidingswanden kunnen het kantoor ook donker maken. Bovendien kunnen collega’s niet goed zien wie er in de ruimte zit. Met een glazen vergaderruimte los je deze problemen op.

Voordelen van een glazen vergaderruimte

Een vergaderruimte van glas heeft verschillende voordelen. Zo kan de glazen kantoorruimte een echte aanwinst zijn voor het interieur op kantoor. De glazen wanden hebben een industrieel, modern en tijdloos karakter. Dat past perfect in een moderne kantoorinrichting.

Tijdens vergaderingen kunnen collega’s elkaar zien, ook buiten de vergaderruimte. Zo kun je bijvoorbeeld snel zien of iemand aanwezig is en aan het vergaderen is, zonder dat je de vergadering hoeft te onderbreken.

De glazen vergaderruimte zorgt voor transparantie en meer ruimtelijkheid. Dat geldt met name als de inrichting van de vergaderruimte licht wordt gehouden. Door het glas kan het licht naar binnen vallen, zodat de kantoorruimte niet donker wordt. Ook qua binnenklimaat biedt een glazen ruimte verschillende voordelen.

De glazen wanden zorgen voor een aangenaam klimaat in de vergaderruimte. Door het glas wordt geluidsoverlast verminderd, zodat iedereen ongestoord verder kan werken terwijl er vergaderd wordt.

Moderne vergaderruimte

Geluidsisolatie

Glazen vergaderruimtes kunnen een uitstekende geluidsisolatie hebben. Voorwaarde is wel dat de glazen wanden gemaakt zijn van speciaal gelaagd isolatieglas met geluidswerende folie. De folie houdt de trillingen tegen die door geluid veroorzaakt worden. Zo kan er vergaderd worden zonder dat er geluidsoverlast ontstaat voor andere collega’s.

Bovendien kunnen geluiden van buiten de vergaderruimte niet in de ruimte komen, waardoor de vergadering rustig kan verlopen. Dankzij de geluidsisolatie wordt de vergaderruimte bovendien een multifunctionele ruimte.

Collega’s buiten de ruimte kunnen niet horen wat er allemaal gezegd wordt in de ruimte. Dat maakt de ruimte ook geschikt voor het voeren van privégesprekken.

Wil je dat toch liever in een aparte ruimte doen? Dan zijn mobiele vergaderruimtes een geschikte oplossing. Die zijn gemaakt van geluidsisolerende materialen, zodat geluiden uitstekende gedempt worden. Ze zijn ook verplaatsbaar, zodat je ze overal in het kantoor kunt neerzetten.

Vergadering in glazen vergaderruimte

Inrichting en meubilair

Besteed veel aandacht aan de inrichting van een glazen vergaderruimte. De ruimte is voor iedereen zichtbaar, dus maak er iets moois van. Besteed extra aandacht aan het meubilair in de vergaderruimte. Dit kun je bijvoorbeeld doen met mooie vergaderstoelen met een ergonomische zithouding of een bijzondere vergadertafel.

Glazen kantoorruimtes ogen licht en transparant. Het kan mooi zijn om de kleuren van de vloerbedekking en de muren hierop te laten aansluiten. Hou het licht en luchtig met neutrale kleuren en kies voor een vloer in een neutrale kleur.

Glazen vergaderruimte met branding kleuren

Verschillende glazen vergaderruimtes

Er zijn verschillende soorten glazen vergaderruimtes die op kantoor geplaatst kunnen worden. Ze vormen een mooie, transparante aanvulling op het interieur. Om je inspiratie te geven, noemen we hier een aantal voorbeelden die geschikt zijn voor op kantoor:

  • Een vergaderruimte met vaste glazen scheidingswanden.

  • De mobiele vergaderruimte, gemaakt van glas.

  • Een glazen kantoorkas.

  • Een multifunctionele vergaderruimte met glazen schuifwanden.

  • Een glazen vergaderruimte met een logo van glasfolie.

Voor elk kantoor is er een passende glazen vergaderruimte te maken. Glazen wanden hebben een zeer open karakter. Is er behoefte aan meer privacy? Dan kan er glasfolie op de wanden geplakt worden, zodat de inkijk in de ruimte wat beperkt wordt. Het transparante karakter blijft dan toch grotendeels behouden.

Unieke vergaderruimte met glazen wanden

Vergaderruimte inrichten met Planeka

Zou een glazen vergaderruimte iets zijn voor jouw kantoor? Planeka helpt je met de herinrichting van je kantoor en het plaatsen van een glazen vergaderruimte met akoestische glazen wanden. Zo heeft er niemand meer last van pratende collega’s.

Wij verzorgen de complete inrichting van de vergaderruimte en eventueel de rest van je kantoor. Zo hoef jij er niet meer naar om te kijken en zorgen wij dat de vergaderruimte volgens afspraak wordt geplaatst. Meer weten? Neem dan contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.