Een Glazen Scheidingswand Op Kantoor

18-12-2021
Kantoorwanden

Een kantoor op basis van een goed ontwerp is belangrijk voor ieder bedrijf. Een goed ingericht kantoor laat een positieve indruk achter bij de klant en het biedt een gezonde en fijne werkomgeving aan je medewerkers. Een glazen scheidingswand kan hierbij helpen.

In deze gids gaan we verder in op de mogelijkheden die een glazen scheidingswand biedt, de opties die bestaan en de verschillende soorten glas die gebruikt kunnen worden.

Glazen scheidingswanden in moderne kantoren

Een kantoorinrichting met glazen wanden zorgt voor meer natuurlijk daglicht en biedt een gevoel van ruimte. Daarnaast biedt een glazen scheidingswand privacy, hogere productiviteit en geluidsisolatie waardoor medewerkers zich beter kunnen concentreren op hun werk.

Een glaswand kan eenvoudig aan een bestaand interieur worden toegevoegd om bijvoorbeeld een extra vergaderkamer of een multifunctionele ruimte te creëren. 

Door de eenvoud en het gemak nemen glazen scheidingswanden in kantoorruimtes toe in populariteit. Er is dan ook een ruim aanbod beschikbaar.

De voordelen van glazen wanden op kantoor

Glazen wanden bieden veel voordelen voor kantoren, zoals:

 • Eenvoudig toe te passen in een bestaand interieur;

 • Ze bieden privacy;

 • Verlagen de energiekosten;

 • Bevorderen van transparantie;

 • Bevorderen samenwerking;

 • Duurzaamheid;

 • Zorgen voor meer natuurlijk licht.

Lees meer over de voor- en nadelen in ons artikel “Glazen wanden op kantoor | De voor- en nadelen”.

Een Glazen Scheidingswand Op Kantoor - Complete verbouwing kantoor Tetra Pak Moerdijk - Planeka

Gelaagd of gehard glas voor kantoorwanden

Glazen scheidingswanden voor kantoren worden aangeboden met gelaagd of gehard glas. Er bestaan ook kantoorwanden met een combinatie van beide. We leggen hieronder kort uit wat de verschillen zijn tussen deze opties. 

Gelaagd glas

Dit bestaat uit twee of meer lagen glas die met elkaar verbonden zijn door een transparante laag van kunststof. Kunststof houdt het glas bij elkaar, zodat het niet in duizenden stukjes breekt door een ongeluk. Gelaagd glas biedt veiligheid op plaatsen zoals een trappenhuis of een balustrade. 

Gehard glas

Gehard glas is ongeveer vijf keer sterker dan normaal glas met dezelfde dikte. Wanneer dit glas breekt, valt het in vele kleine stukjes uit elkaar. Een voordeel van gehard glas is dat het hittebestendig is tot 400 graden en hierdoor goed tegen opwarming van de zon kan. 

Combinatie

Gehard en gelaagd glas kan gecombineerd worden, waardoor het zeer geschikt is als glazen scheidingswand. In gehard/gelaagd glas kan geboord worden om er deurelementen in te verwerken. Deze combinatie is ook geschikt om een kantoor met glazen wanden van betere akoestiek te voorzien.

Open kantoorruimte met een glaswand

Een open kantoor is een populair concept. Er wordt één grote ruimte gebruikt voor alle werkzaamheden, van beeldschermwerk tot aan teamwork. Een open kantoor biedt een gevoel van ruimte en de medewerkers kunnen snel en makkelijk met elkaar overleggen wanneer dat nodig is.

Een nadeel van zo’n ruimte is dat medewerkers die zich moeten concentreren op hun werk, sneller afgeleid kunnen raken en daardoor minder productief zijn. Flexibele bureauwanden of een glazen scheidingswand kunnen hiervoor een oplossing bieden. 

Houd ook rekening met de minimale werkruimte voor iedere werknemer volgens de Arbo eisen.

Glazen wanden die de akoestiek verbeteren

Een grote ruimte scheiden met behulp van een glazen wand voorkomt dat je kleine, afgesloten kantoorruimtes creëert. Doordat je door de wand heen kunt kijken zorg je voor een ruimtelijk gevoel en betrokkenheid onder collega’s.

Een glazen wand zorgt er ook voor dat telefoongesprekken en werkbesprekingen binnen de ‘muren’ blijven. Er zijn namelijk glazen kantoorwanden die voorzien zijn van akoestische opties om geluidsoverdracht te verminderen. 

Flexibele scheidingswanden van glas

Voor groeiende bedrijven is het belangrijk dat de kantoorinrichting flexibel is. Een kantoorruimte inrichten met traditionele muren is geen optie, omdat het kantoor in de toekomst wellicht anders ingericht moet worden.

Met glazen scheidingswanden behoud je de flexibiliteit om een kantoorruimte te veranderen wanneer daar behoefte aan is. Een glazen wand kan eenvoudig worden uitgebreid of verkleind. Glas biedt ook de optie om het voor een deel af te plakken met een mooi design of het logo van je bedrijf om meer privacy te creëren. 

Glaswand kantoor

Moderne glazen wandsystemen

Een glazen wand hoeft tegenwoordig niet meer saai te zijn. Glaswanden kunnen worden afgewerkt in vele designs zodat ze precies bij het bedrijfsimago passen.

Glazen wandpanelen kunnen worden geleverd met of zonder deur, met aluminium frames of in een minimalistisch design zonder frames. Tegelijkertijd bieden ze een ruimtelijk gevoel op de werkplek zonder afbreuk te doen op privacy en zorgen ze voor veel natuurlijk daglicht. 

Ronde glazen kantoorwanden

Kantoorwanden kunnen ook worden geplaatst met gebogen glas en een gebogen glazen schuifdeur. Hiermee kun je moderne ronde werkplekken creëren in een grote kantoorruimte.

Het bouwen van zo’n unit zorgt voor overzicht op de werkvloer zonder dat het afzondert. Bovendien biedt het een mooie ruimte om klanten te ontvangen terwijl je gesprekken binnen de muren blijven.

Een glazen trappenhuis

Een trappenhuis van glas kan een mooi design aspect in een bedrijfspand laten zien. Een glazen trappenhuis geeft een ruimtelijk effect aan een kantooroppervlak en maakt gebruik van natuurlijk daglicht. Er zijn verschillende soorten glas waaruit je kunt kiezen:

 • Mat glas. Robuust en niet doorschijnend.

 • Gezandstraald glas. Dit is matglas dat wel licht doorlaat. 

 • Getint glas. Licht doorschijnend met een donkere kleurlaag. Hiermee zorg je voor voldoende daglicht en tegelijkertijd voor privacy. 

 • Gekleurd glas. Biedt meer opties in kleuren dan getint glas.

Glazen kantoorunits

In plaats van een glazen scheidingswand, kun je ook kiezen voor een glazen kantoorunit. Deze units zijn in verschillende maten verkrijgbaar en overal te plaatsen. Je behoudt optimale flexibiliteit voor je kantoorinrichting en kunt iedere box indelen met verschillende benodigdheden.

Er bestaan mogelijkheden van ledverlichting en luchtbeheersing tot aansluitpunten voor stroom en het digitale netwerk. Met zo’n unit creëer je een vergaderruimte of een ruimte voor medewerkers die zich op specifieke taken moeten focussen. 

Lees alles over modulaire kantoorunits in ons artikel “Planeka officiële dealer van Bow Fit Out”. 

Planeka helpt je bij het ontwerp en inrichting van je modulair kantoor - Je kantoor ombouwen tot woonruimte - kantoor indeling - Planeka

Glazen scheidingswanden op een kantoor begint met een interieurontwerp

Planeka kan jou helpen om je kantoor opnieuw in te delen en daarbij gebruik te maken van een glazen scheidingswand. Hiervoor maken we eerst een ontwerp, zodat overal rekening mee gehouden wordt en zodat de nieuwe ruimtes precies aan je behoeftes voldoen.

Door eerst een interieurontwerp te maken, voorkom je dat de scheidingswand niet past of dat je wensen hebt waarvoor een beter alternatief mogelijk is. Maak vrijblijvend een afspraak voor professioneel advies.