HDM plafondpanelen | Interessant voor iedere verbouwing

18-09-2020
Plafondpanelen

Een ruimte voorzien van HDM plafondpanelen ziet er modern en netjes uit. Met een HDM plafond heb je veel keuze in design, vormgeving, patronen en kleuren. Bovendien kun je het plafond van verlichting, ventilatiesystemen, speakers en beveiligingscamera’s voorzien terwijl je toch een mooie, stijlvolle look houdt. Lees in dit artikel wat het verschil is tussen HDM, melamine en laminaat. Ontdek ook waarom HDM plafondpanelen zeer geschikt zijn voor kantoren, winkels, restaurants en ziekenhuizen.

HDM plafondpanelen vochtbestendig

Wat is HDM?

HDM is een afkorting van High-Definition Melamine. In het Nederlands wordt HDM ook wel melamine,  laminaat of Formica genoemd, terwijl deze materialen toch van elkaar verschillen. HDM panelen zijn gemaakt van een gefabriceerde houten ondergrond, zoals MDF (Medium Density Fiberboard) of multiplex bedekt met melamine laminaat.

HDM is dus MDF met een dun oppervlak van melamine. Het gebruik van HDM plafond panelen is in veel gevallen het meest kosteneffectief.

Formica

Formica is een merknaam voor een door vezels versterkte kunststof. Dit is een laminaat van plantaardige vezels die in een thermohardende hars op basis van melamine gedrenkt wordt. Net zoals folie, kan Formica gebruikt worden om afgeronde kanten van werkbladen en meubels te bekleden.

Formica is beter bestand tegen krassen dan melamine, maar het is ook duurder.

Het verschil tussen melamine en laminaat

Melamine is een kunststof hars waarmee de oppervlakte van spaanplaat afgewerkt wordt. Ondanks dat melamine dunner is dan laminaat, ziet het er vergelijkbaar uit. Melamine en laminaat zijn niet geschikt om hoeken en randen van panelen te bekleden. Daarom zijn deze materialen goed te gebruiken in combinatie met Formica.

Vlakke panelen kunnen daarentegen uitstekend met deze melamine of laminaat worden bekleed. Melamine is goedkoper dan laminaat of Formica.

HDM plafondpanelen veelzijdig en voordelig

De voordelen van HDM plafondpanelen

  • Verkrijgbaar in verschillende formaten;

  • Toepasbaar zonder schilder- of stucwerk;

  • Geschikt voor vochtige ruimtes;

  • Duurzaam en afwasbaar oppervlakte;

  • Geschikt voor inbouwverlichting;

  • Eenvoudige en onzichtbare montage;

  • Ruime keuze aan kleuren en afwerking;

  • Kostenefficiënt;

  • Dekt beschadigde systeemplafonds mooi af.

HDM plafond kostenefficient

HDM Plafondpanelen zijn veelzijdig en kostenbesparend

Voor kantoren, scholen, winkels, ziekenhuizen en restaurants is een HDM plafond een geschikte keuze die vrijwel altijd binnen het budget past. HDM plafondpanelen zijn een goedkoper alternatief dan een panelen van MDF of Formica.

Het resultaat na het installeren van een HDM plafond is een net en modern plafond. HDM plafond panelen passen in elk interieurdesign: je kunt voor een strak, naadloos plafond gaan, maar je kunt ook de panelen afwisselen met een tussenstrook in een andere kleur. Ook zijn deze panelen goed te combineren met klimaatbeheer en verlichting

Hulp bij bouw- en verbouwplannen