Houten latten wand voor sfeer op kantoor

01-03-2023
Interieurontwerp

Hout is helemaal terug van weggeweest. Je muur bekleden met een houten latten wand zorgt voor een mooie gezellige sfeer in elke ruimte. Hout heeft een natuurlijke uitstraling, voelt warm aan en is bovendien recyclebaar. Het is dus logisch om bij een kantoorrenovatie of kantoorverbouwing voor hout te kiezen als wandbekleding.

Een houten lattenwand kan bovendien helemaal op maat gemaakt worden. En dat is handig als je kantoor wanden heeft die schuin staan, of als je wanden wilt toevoegen waar nu nog geen wanden staan. Een op maat gemaakte wand past altijd en je kunt de wand de uitstraling geven die past bij de rest van het interieur. Lees hier welke mogelijkheden je hebt met een houten latten wand.

Sfeer creëren met een houten latten wand

Een houten latten wand is dus een set houten latten voor aan de muur. Je kunt er de hele wand mee bekleden, of alleen een klein stukje. Het maakt dus niet uit hoe groot of hoe klein de ruimte is.

Een houten latten wand kan eigenlijk altijd wel geplaatst worden. Vaak zijn houten wandpanelen als kant en klare wandpanelen verkrijgbaar en dus eenvoudig te plaatsen. Aan de muur, als schuifwand of als een losstaande scheidingswand. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een houten latten wand is bovendien uniek, modern, sfeervol en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Je kunt kiezen voor de natuurlijke uitstraling van hout met ongelakte planken, of voor een geverfde lattenwand die past bij het kleurenschema van je interieur.

De wand kan bovendien vrij snel geplaatst worden. Op die manier geef je met een houten latten wand een kantoor, vergaderruimte of conferentiezaal snel een warme uitstraling. 

Houten latten wand op kantoor

Houten wandbekleding

Houten wandbekleding is er in vele vormen, kleuren en maten. Naast de bekende houten latjes kun je ook kiezen voor houtstrips of houten panelen. De houtstrips zijn kant-en-klare panelen met mooie houtstructuren. Vaak zitten deze strips horizontaal op het paneel.

Een ruimte kan optisch breder lijken door de toepassing van horizontale houten wandbekleding. Het paneel maak je eenvoudig aan de muur vast. Je kunt ze dus ook weer weghalen als de inrichting van het kantoor verandert.

Houten panelen zijn panelen met een vaste afmeting die tegen de muur geplaatst worden. Het paneel kan bestaan uit houten latten met kunststof tussen de latten. Er zijn ook panelen met kleine vierkante stukjes hout erop, die perfect geschikt zijn als decoratie en sfeermaker. En zo zijn er nog veel meer varianten te koop.

Een houten paneel is bovendien makkelijk en snel te monteren, met of zonder onderbouw. 

Akoestische panelen van hout

Naast de gewone houten gevelbekleding is het ook mogelijk om akoestische panelen van hout te gebruiken op kantoor om geluidsoverlast te verminderen. Naast hout worden materialen zoals vilt en mdf toegepast om de geluiddemping tot stand te brengen.

Akoestische wandpanelen van hout hebben de volgende eigenschappen:

  • Geluidsabsorberend;

  • Decoratief;

  • Natuurlijke uitstraling;

  • Eenvoudig te monteren;

  • Verbetert de akoestiek.

De panelen worden gemaakt van verschillende soorten hout, zoals eiken, teak of berkenhout. Akoestische panelen kun je aan wanden en plafonds bevestigen, voor een zo goed mogelijke geluiddemping. 

Gedeelte van de muur bekleed met hout

Inspiratie houten latten wand

De houten latten wand is een moderne scheidingswand die je op elk kantoor kunt toepassen. En dat betekent lang niet altijd dat er alleen maar verticale gevelbekleding aan de muur komt. Een houten latten wand kan namelijk op verschillende manieren geïnstalleerd worden.

Zo kunnen de planken horizontaal, verticaal of zelfs diagonaal geplaatst worden voor een speels effect. Het is ook mogelijk om tussen de latten meer ruimte te maken, zodat het paneel oogt als een paar afzonderlijke panelen die naast elkaar hangen. De latten wand oogt dan wat subtieler en dat past beter bij een kleine ruimte zoals een stiltewerkplek.

De houten latten wand kan ook uitstekend als scheidingswand op kantoor gebruikt worden. Plaats bijvoorbeeld een lattenwand naast de trap of maak een schuifwand van houten latten. Een houten lattenwand is ook prima geschikt om een balie of receptie een mooie en sfeervolle uitstraling te geven. Een houten latten wand kan echt op heel veel manieren worden toegepast.

Houten scheidingswand

Maatwerk van Planeka

Heb je ook interesse in een houten lattenwand voor kantoor en wordt je kantoor opnieuw ingericht? Planeka kan de hele kantoorrenovatie verzorgen, inclusief de plaatsing van houten latten wanden. We kunnen maatwerk houten latten wanden installeren, dus dat past altijd. Meer weten? Vraag dan een offerte aan!