5x inspiratie voor de wandbekleding op kantoor

18-02-2023
Kantoorwanden

Wandbekleding op kantoor is is stijlvol en zorgt voor meer sfeer op de werkvloer. Goed doordachte wandbekleding op kantoor is bovendien een manier om een onvergetelijke indruk achter te laten bij (potentiële) klanten. 

Bezoekers zullen een mooi wandpaneel met bedrijfslogo in de wachtruimte niet snel vergeten. Je leest hier op welke manieren je wandbekleding op kantoor kunt toepassen.

Weg met die saaie muur

Vaak zijn kantoormuren wit en dat kan soms een beetje saai ogen. Wil je van een saaie muur af? Dan kun je met wandbekleding op kantoor de muur een metamorfose geven. De juiste wandbekleding brengt een ruimte namelijk helemaal tot leven en roept een bepaald gevoel op bij klanten en bezoekers.

Door te kiezen voor passende wandbekleding op kantoor ontstaat er ook een positieve invloed op de werkhouding en het humeur van je medewerkers.

5x inspiratie voor wandbekleding op kantoor

Je wilt af van die saaie muur op kantoor, maar hoe pak je dat aan? Om je een indruk te geven van de mogelijkheden, geven we hier 5 creatieve manieren om je kantoorwand te bekleden.

1. Behang

Behang met een patroon is een van de goedkoopste en makkelijkste manieren om een witte muur op te vrolijken. Denk wel na over hoe het behang eruit moet zien. Kies een patroon dat gevoelens creëert die je graag zou willen hebben tijdens het werken. 

Creativiteit stimuleer je met een kleurrijk patroon of een vrolijk bedrukte behangcirkel. Komt het behang in de ontspanningsruimte te hangen? Kies dan voor behang met rustgevende blauw- en groentinten of voor fotobehang met een rustig tafereel.

Met akoestisch behang sla je twee vliegen in één klap. Je ruimte fleurt op en de akoestiek van je kantoorruimte wordt flink verbeterd door de geluiddempende eigenschappen van het behang.

Behang op kantoor

2. Posters

Posters aan de muur zorgen meteen voor een unieke look. Je kunt posters laten maken die zo groot zijn als een hele muur. Gebruik deze bijvoorbeeld in de relaxruimte of de kantine. Vaak wordt hiervoor Airtex gebruikt. Dit is een fijn geweven polyester doek waarop een print en een pvc-coating zijn aangebracht. 

Voor een oneffen wand kan een peesframe gebruikt worden. Dit is een aluminium profiel waarin een geprinte doek gespannen wordt. Een groot voordeel van deze vorm van wanddecoratie is dat je het doek gemakkelijk kunt vervangen. Je kunt natuurlijk ook een mooie grote poster inlijsten en ophangen.

3. Schilderijen

Schilderijen zijn ook uitstekend geschikt als wandbekleding op kantoor. Hang een enkel schilderij op, of kies voor meerdere schilderijen met hetzelfde thema. Een hele wand volhangen met schilderijen kan ook leuk zijn. Dat geeft een huiselijk effect en zorgt voor sfeer op kantoor.

Kies voor mooie afbeeldingen of hang schilderijen met motiverende quotes op. Zorg dat het thema aansluit bij de aard van het bedrijf als je kiest voor schilderijen op kantoor. Hou eventueel ook rekening met het kleurenschema op kantoor, zodat alles harmonieus oogt.

Wandbekleding op kantoor met schilderijen muur

4. Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn geluidsabsorberende wandpanelen die de galm in een ruimte verminderen. Dat effect wordt nog versterkt als de panelen gecombineerd worden met akoestische plafondpanelen of een akoestisch spanplafond en akoestisch meubilair.

Door grote oppervlakken te bedekken met akoestische panelen hebben medewerkers minder last van nagalm en omgevingsgeluiden. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen, waardoor ze op een leuke manier bijdragen aan de sfeer op de werkplek.

5. Houten panelen

Houten wandpanelen worden vaak gebruikt in kantoorpanden. Ze ogen chique en hebben geluidsisolerende eigenschappen. Houten panelen hebben een elegante uitstraling en staan mooi in vergaderruimtes en werkruimtes. 

Houten wandpanelen bestaan vaak uit houten latten die verticaal gemonteerd zijn. Ze zijn recyclebaar en verkrijgbaar in verschillende tinten. Deze wandbekleding op kantoor geeft de ruimte een prachtige look en een rustige sfeer.

Lattenwand houten muur kantoor

Laat je kantoor opfleuren door Planeka

Planeka is gespecialiseerd in de uitvoering van complete kantoorverbouwingen en -renovaties. En bij een nieuw interieur hoort natuurlijk ook een trendy wandbekleding op kantoor. Vaak geeft dit een functionele finishing touch aan het nieuwe kantoorinterieur.

Meer weten? Informeer dan bij ons of vraag vrijblijvend een offerte aan.