Moderne scheidingswanden | Voorbeelden en overwegingen

01-09-2020
Kantoorwanden

In de afgelopen jaren zijn de eisen voor moderne scheidingswanden aanzienlijk veranderd. Ze moeten stijlvol, isolerend, klimaatvriendelijk, duurzaam en flexibel zijn. Gelukkig kunnen veel scheidingswanden aan deze eisen voldoen.

In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van scheidingswanden voor op het kantoor. Ook maken we de overwegingen rond het kiezen van de juiste scheidingswand overzichtelijk.

Moderne scheidingswanden in verschillende materialen

Kantoorwanden zijn de snelste en meest kosteneffectieve manier om een ​​productieve werkruimte te creëren. Scheidingswanden kunnen tijdelijk of permanent geplaatst worden. Een van de grote voordelen van een moderne scheidingswand is, dat je er weinig rommel van hebt als je hem wil verplaatsen. 

Voor elke ruimte en in elke stijl is er wel een passende scheidingswand te maken. Zo kun je kiezen uit scheidingswanden van duurzaam hout, gehard glas, gips, aluminium of kunststof. Er zijn zelfs eco-vriendelijke scheidingswanden van gerecycled materiaal die je in elke stijl kunt afwerken.

Scheidingswanden in verschillende materialen

Houten scheidingswanden

Houten scheidingswanden kunnen worden gebruikt om een ​​meer traditionele uitstraling te creëren. Tegelijkertijd bieden ze een warme, sfeervolle stijl. Je kunt deze kantoorwanden in verschillende afwerkingen krijgen zoals massief hout, fineer MDF of gerecycled hout.

Moderne houten scheidingswanden zijn gemakkelijk te demonteren. Houten kantoorwanden hebben als grote voordeel dat ze privacy bieden en geluidsisolerend zijn. 

Aluminium kantoorwanden met beglazing

Aluminium scheidingswanden zijn een van de meest duurzame scheidingssystemen die er bestaan. Ze bieden flexibiliteit bij het installeren, demonteren en verplaatsen, indien nodig.

In combinatie met glazen panelen, zijn aluminium scheidingswanden erg mooi in een kantoor met een industrieel design.

Glazen scheidingswanden

Glazen wanden zijn modern en bestaan in allerlei soorten constructies. Ze laten veel daglicht binnen, zijn snel te installeren en kunnen worden aangepast aan de huisstijl van je organisatie.

Wanneer het nodig is, kun je akoestische panelen gebruiken om kantoorgeluiden te dempen en folie om privacy te verhogen. Glazen kantoorwanden zijn ook goed te combineren met ander materiaal.

Akoestische scheidingswanden

Om de akoestiek in je bedrijfspand te verbeteren, kun je akoestische scheidingswanden installeren. Deze zijn te krijgen in verschillende formaten en stijlen. Akoestische panelen kunnen aan het plafond worden gehangen of tegen een bestaande muur bevestigd worden. Er zijn ook akoestische panelen om tegen kantoorkasten aan te hangen.

Werkplekken kunnen ook worden voorzien van akoestische panelen. Een modern kantoor ingericht met veel glas, krijgt door het gebruik van deze geluidsisolerende panelen toch een goede akoestiek. Dit heeft direct een positieve invloed op de sfeer en de productiviteit van je medewerkers.

Om de akoestiek nog verder te verbeteren kun je voor de inrichting kiezen voor akoestisch kantoormeubilair.

Flexibele scheidingswanden

Heb je een grote ruimte die je flexibel gebruikt afhankelijk van de projecten die er lopen? Met gebruik van flexibele scheidingswanden kun je ruimtes creëren voor elk projectteam. Zo houd je de teamleden bij elkaar en kunnen zij zich goed concentreren op de projectontwikkeling.

Flexibele scheidingswanden zijn er in veel verschillende maten en materialen. Een voordeel is ook dat ze makkelijk en snel te verplaatsen zijn, zonder dat er verbouwd hoeft te worden.

Circulaire of gebruikte systeemwanden 

Wil je een duurzaam kantoor, denk dan aan circulaire of gebruikte systeemwanden. Deze wanden zijn gemaakt van gebruikt materiaal waardoor grondstoffen bespaard worden. Er wordt dus ook geen energie gebruikt voor het produceren van deze wanden.

Deze duurzame scheidingswanden kun je eventueel combineren met nieuwe materialen, zoals glazen of aluminium panelen. Circulaire systeemwanden passen vaak goed in een kantoor met een industriële stijl. 

Groene scheidingswanden

Groene scheidingswanden bestaan uit planten. Planten zijn belangrijk om een goed binnenklimaat met een juiste luchtvochtigheid te houden. Bovendien geeft een scheidingswand die geheel uit planten bestaat, een kantoor een modern en vriendelijk aanzien. 

Akoestiek in een industrieel ontwerp

Overwegingen rond de juiste moderne scheidingswanden

Flexibiliteit en vrijheid van scheidingswanden

Bedenk hoe je kantoor er over 3 of 5 jaar eruit moet zien. Moderne kantoren veranderen snel als het gaat om de manier van werken en het aantal mensen die er werken.

Flexibiliteit is dan een must, net zoals de vrijheid die je hebt om je kantoorruimte optimaal te gebruiken. Met flexibele kantoorwanden voorkom je dat je wordt beperkt door je huidige ruimte en de manier waarop het kantoor is ingericht. 

Privacy

Niet elke medewerker kan optimaal functioneren in een open kantooromgeving. Ook niet alle vergaderingen en besprekingen zijn geschikt om te voeren zonder privacy. Het is daarom goed om te overwegen of akoestische panelen een geschikte optie zijn. Hiermee kun je een deel van je kantoorruimte geluidsisolerend maken en inkijk verminderen.

Akoestische panelen kunnen ook vrij eenvoudig verplaatst worden. Daardoor kunnen ze worden gebruikt en aangepast aan veranderende kantoorfuncties.

Natuurlijk licht

Met glazen scheidingswanden kun je optimaal gebruik maken van natuurlijk daglicht. Dit geeft ook een mooi ruimtelijk effect van je kantoor. Daarnaast is daglicht op kantoor goed voor de productiviteit van je medewerkers.

Glazen scheidingswanden zijn goed te combineren met akoestische en/of aluminium panelen. 

Brandveiligheid

Scheidingswanden moeten brandveilig zijn. Dit betekent dat ze idealiter 60 minuten brandvertragend zijn. Niet alleen de wanden zelf, maar ook de naden en kieren kunnen met brandwerend materiaal afgedicht worden.

Controleer de regels voor brandveiligheid en brandpreventie op kantoor voordat je overgaat tot het (laten) installeren van scheidingswanden. 

Budget

Flexibele scheidingswanden zijn goedkoper dan vaste muren. Bovendien is het sneller om een flexibele wand te installeren, te demonteren en te verplaatsen. Een voordeel is ook dat je geen verbouwing nodig hebt.

Medewerkers zijn productiever met een goed doordachte kantoorinrichting. Voor elk budget is er wel een mooie oplossing te vinden. Neem contact met ons op om jouw wensen en eisen voor je kantoor te bespreken, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden.

Heb je advies nodig over de kantoorinrichting met scheidingswanden?