Kantoor container – Toepassingen & Inrichting

23-12-2023
Kantoorinrichting

Door de coronacrisis werd thuiswerken ineens enorm populair. Inmiddels is de crisis gelukkig voorbij, maar het thuiswerken is populair gebleven. Het is heel normaal om elke week een of meerdere dagen thuis te werken, bijvoorbeeld vanuit een kantoor container. Dat heeft natuurlijk veel voordelen, zoals minder lang in de file staan, meer efficiëntie en een betere werk-privé balans.

Om thuis te kunnen werken, heb je wel een plek nodig waar je rustig en zonder afleiding kunt werken. Soms wordt een ongebruikte zolder omgebouwd tot thuiskantoor, of wordt een logeerkamer ingericht als thuiswerkplek. Niet iedereen heeft die luxe en soms moet er worden uitgeweken naar een tuinhuis.

Heb je dat niet, maar wel voldoende ruimte in de tuin? Dan kan een kantoor container een goede oplossing zijn.

Kantoor containers zijn een flexibele en comfortabele oplossing voor iedereen die op zoek is naar extra kantoorruimte bij huis. Met deze containers heb je een eigen plek waar je kunt werken, met voldoende privacy en alle comfort die je nodig hebt. We laten hier zien hoe je met een kantoor container de perfecte werkplek kunt maken.

Wat is een kantoor container?

Een kantoor container is een losstaande en verplaatsbare container met een oppervlakte variërend van circa 7 tot 15 m². De container is door de uitrusting zeer geschikt om te gebruiken als tijdelijk kantoor of thuiskantoor. Een basismodel kantoor container is namelijk voorzien van:

 • Isolatie

 • Deur

 • Verlichting 

 • Verwarming

 • Elektrapunten

 • Draai-kiepramen met rolluiken

Optioneel kunnen de containers uitgebreid worden met een toilet en een keukentje. Je kunt dan je eigen koffie of thee zetten en je hoeft niet steeds je huis in te lopen als je iets nodig hebt.

De container is comfortabel genoeg om als kantoor te dienen. Als je de ruimte slim inricht met onze tips, dan kun je er heel comfortabel en efficiënt werken.

Containerkantoortje

Waarom een kantoor container?

Een kantoor container is geschikt als tijdelijke oplossing, bijvoorbeeld bij een evenement of op een bouwplaats. De container is verplaatsbaar en kan dus overal neergezet worden waar er voldoende ruimte is.

De afmetingen van een kantoor container zijn hetzelfde als van een gewone container. Het kantoor kan bovenop een bestaande container geplaatst worden zodat veel ruimte wordt bespaard.

Het kantoor kan meteen gebruikt worden, omdat isolatie, elektra en verwarming al in de container zitten. Je hoeft het kantoor alleen nog maar in te richten en je kunt het gebruiken.

Sommige kantoorunits zijn ook schakelbaar, zodat je extra kantoorruimte krijgt als je meerdere units plaatst. Vaak is het ook mogelijk om een maatwerk kantoor te bestellen. Dat kan handig zijn als je extra grote ramen wilt of behoefte hebt aan extra isolatie.

Container kantoor gebouw

Toepassingen van een kantoor container

Kantoor containers zijn perfect als een tijdelijke, maar ook als permanente oplossing. Ze kunnen makkelijk geplaatst en ook weer weggehaald worden. Er zijn verschillende manieren waarop een kantoor container gebruikt kan worden.

Enkele voorbeelden zijn: 

 • Extra kantoorruimte

 • Vergaderruimte

 • Kantine

 • Bijgebouw

 • Tijdelijke opslagruimte bij een verbouwing

 • Tuinkantoor

Kantoor containers zijn flexibel te plaatsen. De elektra, waterleiding en de afvoer moeten aangesloten worden. Daarna is het kantoor klaar voor gebruik en kan het verder ingericht worden.

Houd wel rekening met de beperkte afmetingen van het kantoor. Kies een wat kleiner bureau en ga op zoek naar slimme opbergmogelijkheden.

Een kantoor container in de tuin

Werk je vaak thuis en heb je behoefte aan een eigen kantoorruimte? Dan kun je een tuinkantoor container plaatsen. Meestal is hiervoor geen vergunning nodig, maar om dat zeker te weten kun je het beste even bij je gemeente informeren.

Over het algemeen mag een container geplaatst worden als vergunningvrij bijgebouw. De container moet functioneel verbonden zijn met je woonhuis en dat is bij een tuinkantoor meestal wel het geval.

Heb je geen tuinhuis in de tuin die je kunt omtoveren tot een thuiskantoor? Dan kan het plaatsen van een kantoorcontainer in de tuin een goed alternatief zijn.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte kan dat een grote of een kleine kantoorcontainer zijn. Het is een prima oplossing als je in huis geen kamer kunt inrichten als kantoor, maar wel behoefte hebt aan een rustige en stille werkruimte.

Luxe container kantoor

Een container inrichten als kantoor

Een kantoor container wordt meestal vrij compleet afgeleverd. De ruimte is vaak geïsoleerd en voorzien van verwarming en elektra. De basics zijn dus aanwezig. Je kunt het thuiskantoor in elk seizoen gebruiken en is het mogelijk om een goed binnenklimaat te creëren.

Een kantoor container moet na de plaatsing nog wel ingericht worden. Een verschil met een kantoorruimte in huis is dat een container geen dragende wanden heeft. In plaats van boekenplanken zul je dus vrijstaande kasten, ladekasten of rekken moeten gebruiken om mappen en boeken op te bergen.

Hetzelfde geldt voor verlichting. Soms zitten er weinig ramen in een container en komt er weinig licht binnen. Gebruik een staande lamp of een bureaulamp om het kantoor goed te kunnen verlichten.

Je kunt ook gebruik maken van bureaulampen. Bij de keuze van het meubilair moet je rekening houden met de afmetingen van je thuiskantoor, zodat alles erin past. Met een mooi vloerkleed maak je het kantoor extra gezellig.

Kantoor container inrichten met Planeka

Planeka kan elke ruimte omtoveren tot een kantoor. Of het nu gaat om een zolder, een tuinhuis of een kantoor container. Daarbij houden we rekening met de arbo-eisen en andere geldende voorschriften. Zo weet je zeker dat je verantwoord aan het werk kunt in een comfortabele ruimte met een gezond werkklimaat om je heen.

Zie jij een thuiskantoor ook wel zitten? Neem dan contact met ons op. Of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor de realisatie van jouw thuiskantoor.