Kleur van het jaar – kantoor kleurtrend 2023

22-07-2023
Interieurontwerp

Wordt het tijd dat jouw kantoor van binnen of van buiten opnieuw geverfd wordt? Dan is het altijd de vraag welke kleuren daarbij gebruikt moeten worden. De Kleur van het jaar is dan een mooi uitgangspunt. 

Elk jaar zien we dat de grootste verfmerken in het najaar de “Kleur van het Jaar” bekendmaken. De kleur wordt gebaseerd op de trends, maatschappelijke bewegingen en het gedrag van de consument.

Bij kantoorinrichting staat kwaliteit voorop. In dit artikel kijken we naar de Flexa kleur van het jaar 2023 met de naam Wild Wonder en hoe deze past in de verschillende kleurenpaletten voor op kantoor.

Kleur van het jaar voor op kantoor

De kleur van het jaar past bij de kantoortrend die ingaat op op natuur, positiviteit en harmonie. Dat is een sfeer die je graag wilt hebben op kantoor.

Kleuren die hier goed bij passen zijn beige in combinatie met grijs, bruin en groenbruin. Met deze basiskleuren tover je het kantoor om in een rustgevende, ontspannen omgeving waar medewerkers zich goed kunnen concentreren.

Kleur van het jaar 2023 - Wild Wonder op kantoor

Kleurtrend 2023 – 4 inspirerende paletten

De nieuwe kleur van het jaar in 2023 is de kleur Wild Wonder van Flexa. Dit is een okergele tint die staat voor harmonie, vernieuwing en kracht.

De positieve, natuurlijke geeltint is een natuurlijke kleur die goed combineert met zacht groene tinten en neutrale kleuren. Deze natuurlijke tint past uitstekend bij de onderstaande vier kleurenpaletten.

Lush kleuren

Kleur van het jaar - LushLush – Flexa kleurenpalet

Het Lush kleurenpalet bestaat o.a. uit de kleuren zoals zacht lila, pastelblauw, donker lila en zacht grijs. Dit is het kleurpalet van het Jaar 2023 met daarin de kleur Wild Wonder. Het palet vertelt het verhaal van bossen en bosgrond en bestaat uit berustende kleuren en kleuren die je moed geven.

Op kantoor zorgen deze kleuren op de muur voor een ontspannen gevoel en een rustige sfeer. Ideaal voor een kantoor waar het er soms hectisch aan toe gaat.

Buzz kleuren

Buzz kleurenpaletBuzz – Flexa kleurenpalet

Deze trendkleuren van 2023 zitten in een mooi kleurenpalet met donkere en lichte lila tinten, roestbruin, oudroze en antraciet. Het palet doet denken aan een gevarieerd veld vol wilde bloemen.

Gebruik bij een herinrichting van het kantoor de kleuren uit dit palet voor meer energie, plezier en harmonie op kantoor. Perfect voor een jonge en dynamische werkomgeving.

Raw kleuren

Kleur van het jaar - RawRaw – Flexa kleurenpalet

Het Raw kleurenpalet bestaat uit bruine aardetinten, beige, zachtgrijs en licht pastelblauw. Deze warme, rijke kleuren doen denken aan hout, paddenstoelen en stro.

De kleuren benadrukken hoe de natuur een inspiratiebron kan zijn voor innovatie. Het palet past daarom uitstekend in een groen kantoor.

Flow kleuren

Kleurtrend 2023 - FlowFlow – Flexa kleurenpalet

Wil je je kantoor interieur laten inrichten volgens de laatste interieur trends? Dan is het Flow kleurenpalet een prima keuze. In dit palet vind je de kleuren zachtgrijs, pastelblauw, zacht lila, en midden- tot donkerblauw.

Het palet is geïnspireerd op de zee en de kust en doen denken aan het ritme, de getijden van het leven en de hoop op vernieuwing. De kleuren kun je mooi ton sur ton toepassen om zo een rustige en warme sfeer te creëren.

Kleurtemperatuur op kantoor

Voor een prettige werksfeer is niet alleen de kleur belangrijk, maar ook de verlichting. De kleurtemperatuur speelt hierbij een belangrijke rol. De kleurtemperatuur is een maat voor de warmte van het licht.

Helder licht zal de kleuren lichter maken, terwijl warm licht de kleur zachter en donkerder kan maken. Door hiermee te variëren, ontstaat per ruimte de juiste sfeer.

Kantoor opfleuren met Planeka

Is jouw kantoor toe aan een opfrisbeurt? Planeka speelt in op de huidige kantoor- en kleurtrends om een prettige werksfeer en -omgeving te creëren voor alle medewerkers.

We kunnen hierbij gebruik maken van de kleur van het jaar, zodat je kantoor helemaal up-to-date is. Vraag nu een offerte aan of neem contact met ons op.