Kantoor Interieur Volledig Op Maat

27-11-2021
Kantoorinrichting

De inrichting van een kantoor heeft impact op je medewerkers en klanten. Of je kantoor nu groot of klein is, de werkplek en de kantooromgeving zijn bepalend voor het concentratievermogen en het plezier in het werk.

Het zegt ook iets over de professionele identiteit van je bedrijf. In dit artikel geven we je tips voor het realiseren van een volledig op maat kantoor interieur. 

Interieurontwerp kantoor – zorg voor een goed plan

Voordat je begint met het uitzoeken van kantoormeubelen, is het een goed plan om een interieurontwerp te maken. Samen met je medewerkers zet je op een rijtje wat de eisen en wensen zijn waaraan het kantoor moet voldoen.

Een goed ontwerp van het kantoor interieur houdt rekening met het oppervlak, de bedrijfscultuur, de werkstijlen en het budget dat je beschikbaar hebt. Je inventariseert ook de technische randvoorwaarden die het kantoor te bieden heeft. Hierbij kun je denken aan de akoestiek, daglicht, ventilatie en temperatuur.

Interieurontwerp kantoor indeling - Planeka

De kantoorindeling – welke taken moeten worden uitgevoerd?

Een open kantoorindeling is een trend. Veel mensen vinden het prettig om in een ruimte met collega’s te werken. Sommige mensen zijn echter meer productief als zij een eigen kantoor hebben.

Het is daarom een goed idee om na te gaan welke taken uitgevoerd moeten worden en om wat voor soort omgeving zij vragen. Zo zijn er taken die om concentratie en focus vragen, maar ook taken die om samenwerking, overleg en inspiratie vragen.

Bij het bepalen van je kantoorindeling hou je rekening met de efficiëntie van de taakuitvoering. Dit kan een ontwerp opleveren met zowel een open kantoor als met een aantal afgesloten kantoorruimtes. Deze combinatie is goed te realiseren door gebruik te maken van kantoorunits

Planeka helpt je bij het ontwerp en inrichting van je modulair kantoor - Je kantoor ombouwen tot woonruimte - kantoor indeling - Planeka

Het kantoor interieur – voor welke stijl ga je?

Je kunt kiezen voor een traditioneel kantoor interieur of een moderne inrichting. Een modern kantoor interieur is flexibel, duurzaam en inspirerend. Een dergelijke kantoorinrichting heeft sta-bureaus, zitzakken, grote tafels en ergonomische bureaustoelen. Medewerkers kunnen met hun laptop op iedere plek neerstrijken.

Het meubilair is eenvoudig te verplaatsen wanneer dat voor een taak nodig is. Teams kunnen met een modern kantoor interieur een eigen ruimte creëren waar ze makkelijk met elkaar kunnen discussiëren, werken en ontspannen.

Vergaderingen die online of per telefoon plaatsvinden, worden in een ruimte gehouden die voorzien is van de technische benodigdheden en een goede akoestiek.

Een duurzaam en gezond kantoor interieur

Je kunt er niet omheen dat een kantoorinrichting duurzaam en milieuvriendelijk moet zijn. De gezondheid van je medewerkers staat voorop bij het design van je kantoor.

Dit betekent dat zij voldoende ruimte moeten hebben om op een veilige afstand van elkaar te kunnen werken. Zorg dragen voor een goede luchtventilatie, voldoende daglicht en goede akoestiek doet de rest.

Om een positief, gezond en professioneel bedrijfsimago te creëren kun je gebruik maken van refurbished meubilair voor het kantoor interieur. Daarnaast kun je de temperatuur en het klimaat beheren met een luchtbehandelingsysteem.

De akoestiek verbeter je door gebruik te maken van flexibele kantoorwanden. Tot slot kun je met behulp van voldoende planten een prettige sfeer creëren.

kantoor ideeën is je bedrijfsruimte in te richten met kantoorunits met planten - Planeka

De luchtkwaliteit op kantoor

Een gezonde werkplek is voorzien van schone lucht. Met een goede ventilatie zorg je voor meer comfort en een beter welzijn voor je medewerkers. Het zal ook de productiviteit verbeteren en het ziekteverzuim verminderen.

Om voor een goede luchtkwaliteit te zorgen, is het belangrijk dat je veel frisse lucht hebt en dat de lucht ontdaan is van fijnstof en gifstoffen. Door ramen open te zetten om frisse lucht te krijgen, kan ook vervuilde lucht binnenstromen.

Daarom is een goed luchtbehandelingssysteem met de juiste filters van belang. Deze systemen filteren fijnstof, allergenen en gifstoffen uit de lucht en zorgen voor een gezonde luchtkwaliteit op je kantoor.

Een gezonde luchtkwaliteit in huis

Akoestiek op kantoor is de kern van een prettige werkomgeving

Een lawaaierige werkomgeving geeft problemen. Je medewerkers kunnen zich niet concentreren en gaan aan het eind van de dag met hoofdpijn naar huis. Het komt ook niet professioneel over als er veel achtergrondgeluiden te horen zijn tijdens een telefonisch overleg.

Een kantoor interieur dat rekening houdt met een goede geluidsomgeving, kun je realiseren met behulp van geluidsabsorberend materiaal en geluidsblokkerende schermen.

  • Geluidsabsorberend materiaal

Kantoormeubilair en muren kunnen worden voorzien van geluidsabsorberend materiaal. Hiermee worden geluiden geabsorbeerd waardoor een prettige akoestiek ontstaat.

Er zijn kasten, rugleuningen van stoelen en hanglampen met akoestische bekleding beschikbaar. Voor muren bestaan er panelen in diverse kleuren en prints, waarmee geluiden effectief gedempt worden.  

  • Geluidsblokkerende schermen

Met verplaatsbare kantoorwanden en bureauverdelers zorg je ervoor dat geluiden niet verder reiken dan nodig. Deze akoestische schermen vormen een effectieve oplossing om in een open kantoor privacy te bieden. Ze zijn in veel verschillende kleuren en maten verkrijgbaar, zodat ze altijd passen in een goed uitgedacht kantoor interieur. 

huis professioneel inrichten met akoestische scheidingswanden

Kun je hulp gebruiken bij het ontwerpen van je kantoor interieur?

Wij helpen bedrijven bij het bedenken en realiseren van een goede kantoorinrichting. Hierbij houden we rekening met het budget, de mogelijkheden die de ruimte biedt en de eisen en wensen van je medewerkers.

We kunnen je ook helpen om je kantoor duurzaam en efficiënt in te richten zodat het professionaliteit uitstraalt. Kortom: een kantoor interieur dat precies bij jouw bedrijf en je medewerkers past. Vraag gerust naar meer informatie en ontdek wat Planeka voor jouw bedrijf kan betekenen.