Akoestisch Plafondeiland Laten Installeren

19-03-2022
Akoestiek

Een akoestisch plafondeiland is dé oplossing voor kantoren, keukens en restaurants die geluidshinder ervaren. Je verbetert in één keer de akoestiek en vermindert zo de geluidsoverlast.

In dit artikel leggen we uit wat akoestische plafondpanelen zijn en wanneer je ze het beste kunt gebruiken.

Akoestisch plafondeiland laten installeren

Wat is een akoestisch plafondeiland?

Een akoestisch plafondeiland bestaat uit geluidsabsorberende panelen die onder het bestaande plafond worden gehangen. Tussen het plafond en de horizontaal geplaatste akoestische panelen wordt een ruimte vrijgehouden waardoor geluid effectief geabsorbeerd wordt. 

MDF plafond - Akoestisch Plafondeiland Laten Installeren - Planeka

Voordelen van akoestische plafondeilanden

Zwevende plafondpanelen hebben een aantal voordelen ten opzichte van plafonds die in het geheel zijn voorzien van akoestische panelen:

  • Een akoestisch plafondeiland dat 40% van het plafondoppervlak in beslag neemt, is net zo effectief als wanneer het hele plafond wordt voorzien van akoestische panelen

  • Zwevende plafondpanelen zijn met name geschikt voor grote ruimtes met een industrieel design. In grote vergaderzalen zijn plafondeilanden ook een uitkomst voor het verbeteren van de akoestiek. Ze helpen om de galm in de ruimte te verminderen en de verstaanbaarheid van de sprekers te verhogen.  

  • De akoestische panelen kunnen aan het plafond worden opgehangen, precies daar waar het nodig is om het geluid te absorberen. Voor restaurants kan dit een oplossing zijn als de bovenburen regelmatig klagen over geluidsoverlast: een akoestisch plafondpaneel in de keuken zal de overlast sterk verminderen. 

  • Akoestische plafondeilanden zijn in vele kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Ze kunnen ook worden voorzien van ledverlichting. 

  • De panelen kunnen snel worden opgehangen zonder dat er breekwerk aan te pas komt.

  • Ze kunnen eenvoudig worden vervangen of worden meegenomen als het bedrijf verhuist naar een ander pand. 

  • Onderhoud en vervanging van bestaande kabels en leidingen die via het plafond lopen, kan zonder problemen worden uitgevoerd. 

  • Een akoestisch plafondeiland kan een mooi designelement in een kantoor zijn. Naast een betere akoestiek, heb je dan ook een esthetische aanvulling voor je interieur. 

  • De plafondpanelen zijn brandveilig, vochtbestendig en eenvoudig schoon te houden. 

Van welk materiaal worden akoestische panelen gemaakt?

Plafondeilanden zijn in vele materialen te verkrijgen en kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in het bestaand design. Hier noemen we een aantal mogelijkheden: 

Steen- of glaswol

Veel akoestische panelen zijn van glaswol of steenwol gemaakt. Steenwol is goed voor het absorberen van geluid en is vrij stug in samenstelling. Een paneel van glaswol zal dus niet gaat doorhangen. 

Duurzame plafondpanelen

Er zijn ook milieuvriendelijke plafondpanelen verkrijgbaar. Het materiaal dat hiervoor gebruikt wordt is gerecycled polyester of petflessen. 

Gestoffeerde plafondeilanden

Gestoffeerde plafondpanelen zijn bekleed met mooie stoffen in tal van kleuren. Het plafond krijgt hierdoor een echte design-look met een moderne uitstraling.  

akoestisch plafondeiland - Planeka

Plafondeiland met verlichting

Een akoestisch plafondeiland met verlichting is een compleet pakket: je hebt een betere akoestiek en je hebt goede, energiezuinige verlichting.

Wij raden aan om led-spots te gebruiken met een kleurintensiteit van 4000K. 4000K bootst het daglicht na en heeft een positief effect op mensen.

Plaats dergelijke plafondpanelen bijvoorbeeld boven de receptiebalie bij de ingang van je kantoorpand. Je hebt zo direct een mooi ingerichte ruimte met goede akoestiek en de juiste verlichting. 

Schakel Planeka in voor het plaatsen van een akoestisch plafond

Heb je interesse in een akoestisch plafondeiland voor je kantoor of restaurant, neem dan contact op met Planeka. Wij helpen je graag met het kiezen van het juiste materiaal en het formaat, waardoor de akoestiek in jouw bedrijfsruimte verbeterd wordt.

Met jouw specifieke wensen – bijvoorbeeld panelen met het logo van jouw bedrijf – kun je ook bij ons terecht. Wij denken met je mee om de beste oplossing te vinden die binnen jouw budget past.

Neem vandaag nog contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.