Sportkantine inrichten – 7 praktische tips

22-04-2023
Interieurontwerp

Niets is fijner dan na een sportwedstrijd nog even gezellig samen met het team napraten in de kantine onder het genot van een hapje en een drankje. De kantine is vaak het bruisende hart van de sportclub.

De inrichting van de sportkantine is erg belangrijk voor de sfeer en de gezelligheid. Bij een sportkantine inrichten komt veel kijken. Zeker wanneer er ook horeca wordt aangeboden. We geven hier 7 praktische tips voor het inrichten van je sportkantine.

Sportkantine inrichten – meubilair

Een sportkantine inrichten draait vooral om gezelligheid en de horeca. Het is dus belangrijk dat de leden van je sportclub gezellig bij elkaar kunnen zitten en dat de kantine een warme uitstraling heeft. Met de juiste meubels maak je een praktische kantine met een mooi horeca-interieur.

Kantinestoelen

Kantinestoelen moeten praktisch en stevig zijn en lekker zitten. De stoelen moeten makkelijk schoon te maken zijn. Vaak wordt er daarom gekozen voor kunststof stoelen.

Heb je de stoelen buiten het seizoen niet nodig? Zorg er dan voor dat de stoelen stapelbaar zijn, zodat je ze makkelijk opbergt.

Tafels

Voor tafels geldt ook dat ze praktisch moeten zijn en dus stapelbaar. Zet een grote gezamenlijke tafel neer waar veel leden aan kunnen zitten. Hierdoor ontstaat er al snel een gezellige sfeer.

Heb je niet zoveel ruimte? Ronde tafels zijn dan een goed alternatief, omdat er meer stoelen omheen geplaatst kunnen worden.

Bar

Een sportkantine inrichten kan natuurlijk niet zonder bar. Leden komen na het sporten graag nog even bij elkaar voor een hapje en een drankje. Richt je bar in met de benodigde apparatuur en spoelbakken. Maak de bar gezellig met hoge barkrukken en zet ook wat bartafels neer waar kleine groepjes leden bij elkaar kunnen staan.

Gezelligheid in de sportkantine

Keuken

In de keuken kunnen warme snacks en patatjes klaargemaakt worden en het is ook de perfecte ruimte voor een vriezer en koeling. De keuken hoeft niet heel uitgebreid te zijn. De apparatuur moet passen bij wat je wilt serveren, dus denk daarover na voordat je de keuken gaat inrichten.

7 tips voor de inrichting van een sportkantine

Bij een sportkantine inrichten is het belangrijk om rekening te houden met de leden die de kantine gebruiken en met de vrijwilligers die achter de bar staan. We geven hier 7 praktische tips voor de inrichting van je sportkantine.

1. Houd rekening met je publiek

Bij de inrichting kun je rekening houden met de clubcultuur door clubkleuren te gebruiken. Je kunt de kantine extra aankleden met tenues, voetballen, hockeysticks, tennisrackets enz. Je kunt voor wat vermaak zorgen door een voetbaltafel neer te zetten of een tv-scherm op te hangen.

2. Zorg voor voldoende loopruimte

Voldoende loopruimte voorkomt dat er lange rijen bij de deur van de kantine ontstaan. Zorg voor een logische routing bij een sportkantine inrichten en voldoende zitplekken voor zowel teamleden als bezoekers.

3. Kies praktisch meubilair

Praktisch meubilair gaat lang mee, is stapelbaar en kan tegen een stootje. Kies voor duurzaam en stevig meubilair wat eventueel ook buiten op het terras geplaatst kan worden. 

4. Denk aan de wet

Als je een kantine met bar gaat inrichten, dan krijg je ook te maken met hygiëne-, milieu- en veiligheidseisen van het HACCP en ARBO. Zorg dat je alle benodigde vergunningen en certificaten in huis hebt, omdat deze invloed kunnen hebben op de inrichting van de kantine.

Sportkantine inrichten

5. Let op de akoestiek

In kantines wordt gepraat, muziek gedraaid en soms zelfs gezongen. Een goede akoestiek is dus belangrijk zodat iedereen elkaar nog een beetje kan verstaan. Met wat eenvoudige akoestische oplossingen kun je al een groot verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan akoestische wanden en plafonds.

6. Kies een goede vloer

In elke kantine gaat wel eens een glas om of valt er eten op de vloer. De kantinevloer moet daartegen bestand zijn en makkelijk te onderhouden zijn. Je kunt gerust kiezen voor een bedrijfsvloer, omdat deze heel sterk zijn en vaak een antisliplaag hebben. Geschikte vloeren zijn o.a. marmoleum en vinyl.

7. Maak het gezellig met de juiste verlichting

Met een paar mooie lampen en de juiste kleurtoon- en sterkte maak je de kantine extra gezellig. Hang de lampen boven de tafels en zorg voor de juiste verlichting boven de bar. Kies voor hanglampen, led-verlichting in het plafond of spotjes.

Laat je sportkantine inrichten door Planeka

Is jouw sportkantine toe aan renovatie of mag het interieur helemaal vernieuwd worden? Planeka helpt je graag bij je sportkantine inrichten. Ons team van professionals staat voor je klaar met advies en kan desgewenst de complete verbouwing verzorgen. Zo wordt je kantine weer helemaal up-to-date.

Vraag gratis een offerte aan of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.