7 Tips voor een bureau metamorfose voor een fijne werkplek

29-04-2023
Kantoormeubelen

Met een bureau metamorfose geef je thuiswerkplek een compleet nieuwe uitstraling. Misschien wordt het tijd om je bestaande werkplek op te frissen of wil je een nieuwe thuiswerkplek gaan inrichten. Je werkplek knapt al snel op als je aandacht schenkt aan je bureau.

Het bureau vormt het middelpunt van je werkplek. Hier breng je heel wat uurtjes door waarin veel werk wordt verzet. Als je de metamorfose goed uitvoert, dan krijg je daar een prettige werkplek voor terug. Hoe je dat aanpakt? Dat lees je hier.

Thuis werken

Ga je in de toekomst vaker thuiswerken en heb je een thuiswerkplek nodig? Of wil je een bestaande thuiswerkplek opnieuw inrichten? Dan wil je natuurlijk wel dat het een fijne werkplek wordt.

Zeker als je thuis werkt, is het belangrijk dat je werkplek je motiveert om aan de slag te gaan. Bovendien moet het een prettige omgeving zijn, omdat je werkplek nu een onderdeel van je huis is geworden. 

Even simpel een bureau neerzetten in een kamer die je over hebt, voldoet meestal niet. Vaak is een bureau metamorfose nodig om er een inspirerende werkplek van te maken die goed voelt en stimuleert om aan het werk te gaan.

Geen idee hoe je dat aanpakt? We geven hier wat tips om er een succes van te maken.

Een bureau metamorfose voor thuis moeten praktisch en comfortabel zijn

Het bureau als middelpunt

Je bureau is het middelpunt van je werkplek, alles draait hierom. Het is de plek waar je regelmatig gaat zitten om je werk te doen. Een bureau moet dan ook opgeruimd, praktisch en toegankelijk zijn.

Het bureau is vaak een van de grootste meubels, dus kijk goed hoe je deze neerzet. Zorg dat je altijd makkelijk achter je bureau kunt gaan zitten.

Zeven tips voor een bureau metamorfose

Bij een bureau metamorfose komt iets meer kijken dan alleen het plaatsen van een nieuw bureau. Waar je allemaal op moet letten voor de bureau metamorfose, dat hebben we hieronder samengevat in zeven handige tips.

1. Kleur

Een bureau neemt veel ruimte in beslag. De kleur van het bureau heeft dus meer invloed op de inrichting dan je misschien denkt. Kies de kleur bewust en houd rekening met de associaties die bepaalde kleuren kunnen oproepen. Door een slimme kleurkeuze voelt jouw werkplek al snel prettig aan.

2. Materiaal

Naast de kleur is het materiaal van de bureau metamorfose ook erg sfeerbepalend. Een metalen bureau past bij een industriële inrichting, terwijl een bureau van pallets een robuuste uitstraling geeft.

Bureau inrichten

3. Voldoende ruimte

Op je bureau moet genoeg ruimte zijn om te werken. Te veel spulletjes op je bureau geeft al snel een benauwd of opgesloten gevoel. Een bureaublad kan het beste minimaal 120 cm breed zijn, maar de breedte zal ook afhangen van de beschikbare ruimte.

Wil je twee werkplekken en maar één werkblad? Dan kun je er met een scheidingswand eenvoudig twee werkplekken van maken.

4. Opgeruimd werkblad

Een opgeruimd werkblad ziet er mooi uit en werkt prettiger. Door pennenbakjes, organizers en ladekastjes te gebruiken, ruim je spullen uit het zicht op. Zo blijft er voldoende ruimte over om te werken.

5. Juiste zithouding

Een juiste zithouding achter je bureau is heel belangrijk. Zorg dat de hoogte van je bureau goed is ingesteld. Als je een nieuw bureau koopt voor je bureau metamorfose, kan het handig zijn om te kiezen voor een bureau met verstelbare poten.

Met een zit-sta bureau kun je staand en zittend werken afwisselen, waardoor je minder lichamelijke klachten krijgt.

Je-kantoor-inrichten-en-je-bureau-decoreren-Planeka

6. Bureaulades

Bureaulades zijn ideaal om kleine spulletjes op te ruimen. Zo blijft je bureau netjes. Gebruik een apart ladeblok die je onder het bureau zet, of koop een bureau met vaste lades. Allebei kan natuurlijk ook.

7. Decoratie

Met bureau decoratie geef je je nieuwe bureau een persoonlijk tintje. Denk bijvoorbeeld aan een leuke bureaulamp, wat plantjes of vrolijk gekleurde pennenbakjes. Met decoratie maak je je bureau net even wat gezelliger.