6 zolder kantoor ideeën voor een zolderkantoor

07-10-2023
Kantoorinrichting

Wordt je zolder momenteel niet gebruikt? Doe dan zolder kantoor ideeën op en richt een zolderkantoor in. Dat is handig als je regelmatig vanuit huis werkt en graag een rustige omgeving wilt waar je kunt werken.

Er zijn dan wel enkele zaken waarop je moet letten, zodat je thuiskantoor op zolder een prettige omgeving wordt waar je je goed kunt concentreren. Met zorg en aandacht wordt je zolderkantoor een prettige werkplek. Doe hier inspiratie op met onze tips en zolder kantoor ideeën.

Tip 1: De ruimte goed benutten

De meeste zolders hebben schuine daken, waardoor de ruimte beperkt is. Dat kan best een uitdaging zijn voor een kantoor op zolder. Gelukkig zijn er genoeg zolder kantoor ideeën om een klein thuiskantoor in te richten, waarbij je alle ruimte goed benut.

  • Gebruik de schuine hoeken voor het opbergen van spullen.

  • De wanden onder het schuine dak kun je gebruiken voor het plaatsen van lage boekenkasten.

  • Zet je bureau tegen een volledige muur aan, zodat je een groter ruimtelijk gevoel hebt.

Tip 2: De juiste verlichting

Sfeer en goede verlichting zijn onmisbaar voor een zolderkantoor. Zolders zijn vaak donker, waardoor er weinig daglicht naar binnen valt. Sommige zolders hebben zelfs helemaal geen raam. Met een dakkapel, het plaatsen van een daklicht of een dakraam zorg je voor voldoende daglicht. 

Door de schuine hoeken op de zolder is het vaak niet voldoende om alleen met daglicht te werken. Zorg voor aanvullende verlichting in de vorm van lampen. Met plafondspots kun je een groot oppervlak verlichten en met staande lampen maak je het sfeervol.

Een van de beste zolder kantoor ideeën is om de juiste kleurtemperatuur te gebruiken voor een aangename sfeer.

Zolder kantoor ideeen

Tip 3: Gebruik opbergruimte

Een kleine zolder oogt al snel rommelig als spullen geen vaste plek hebben, of als je open kasten gebruikt. Een rustige omgeving is belangrijk voor je concentratie. Bovendien is het handig als je spullen overzichtelijk zijn opgeborgen.

Weet je niet waar je moet beginnen? Gebruik dan deze tips voor het inrichten van je thuiskantoor:

  • Gebruik gesloten kasten, dat oogt rustiger.

  • Beperk het aantal kasten. Koop liever 1 of 2 grote kasten in plaats van allerlei kleine kastjes.

  • Koop kasten in neutrale kleuren, zoals wit of een lichte houtsoort.

  • Wil je toch planken gebruiken? Kies dan voor 1 wand vol met planken waar je boeken en mappen opbergt.

Goede zolder kantoor ideeën benutten ook de ruimte onder je bureau en onder de schuine wanden als opbergruimte. Zo blijft je zolderkantoor netjes opgeruimd.

Tip 4: Overweeg de vloerbedekking

Ga je een kantoor thuis inrichten, dan moet je zelf zorgen voor goede akoestiek. De zolder is de bovenste verdieping van het huis en vaak bevinden de slaapkamers zich op de verdieping eronder. Je wilt de loopgeluiden dus zoveel mogelijk dempen en geluidsoverlast voorkomen. 

Met de juiste vloerbedekking voorkom je galm op de zolder. Geluiden klinken minder hol en dat zorgt voor een betere sfeer. Door gebruik te maken van een goede vloerisolatie wordt de warmte beter vastgehouden. Dat geeft een extra energiebesparend effect.

Zolder kantoor idee

Tip 5: Plaatsing van het bureau

Een thuiskantoor is niet compleet zonder goede kantoormeubelen. Maar waar zet je alles neer? Het bureau is natuurlijk het belangrijkste kantoormeubel. Zet het tegen een rechte muur, zodat je werkplek niet benauwd aanvoelt.

Zorg verder dat er voldoende daglicht op je bureau valt zodat je goed kunt werken. Het kan ook prettig zijn om het bureau in het zicht van een raam te zetten, zodat je uitzicht hebt.

Tip 6: Accessoires

Een zolderkamer is vaak een kleine ruimte, die al snel rommelig kan ogen. Accessoires zijn leuk, maar een van de beste zolder kantoor ideeën is om accessoires bewust te kiezen.

Kies geen al te grote accessoires, maar besteed meer aandacht aan bijvoorbeeld verlichting, lijsten, lampenkappen, stoelen en vloerkleden. Zorg dat de accessoires passen bij de stijl van je thuiskantoor. Zo ontstaat een mooi geheel.

Zolderkantoor

Zolder kantoor ideeën opdoen met Planeka

Planeka kan je helpen met het inrichten van jouw zolder kantoor. Bezoek onze showroom en doe nog meer zolder kantoor ideeën op voor de inrichting van jouw zolder.

Wij kunnen alles verzorgen, van plaatsing van plafonds tot aan het leggen van de vloerbedekking. Bij ons profiteer je van meer dan 25 jaar ervaring en een unieke geen-meerwerk-garantie.

Interesse? Neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan