Scheidingswand op het Bureau Laten Plaatsen

02-10-2021
Kantoorwanden

Een scheidingswand op het bureau laten plaatsen biedt veel voordelen op je kantoor. Bureauschermen zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen. Waar kun je het beste voor kiezen? Na het lezen van dit artikel kun je een goede keuze maken. 

De voordelen van een scheidingswand op het bureau

Een scheidingswand op het bureau laten plaatsen biedt veel voordelen op je kantoor. Om je van goede informatie te voorzien, zetten we hier de voordelen op een rij. 

Een bureauscherm voor betere akoestiek op je kantoor

Met bureauschermen kun je de akoestiek in je kantoor aanzienlijk verbeteren. Een grote ruimte klinkt vaak hol waardoor gesprekken en geluiden van kantoorapparaten een storend effect hebben.

Geluiddempende scheidingswanden zorgen voor een betere geleiding van de akoestiek en dempen achtergrondgeluiden. Een goede akoestiek geeft je kantoor ook een sfeervol accent waardoor je medewerkers meer ontspannen en toch geconcentreerd kunnen werken. 

Akoestische wandpanelen

Bureau scheidingswanden voor privacy

Bureau scheidingswanden geven de beste opties om snel en gemakkelijk privacy op je kantoor. Je helpt hiermee je medewerkers die geconcentreerd aan deadlines werken of gesprekken met je klanten voeren.

Een scheidingswand op het bureau laten plaatsen is ook een uitkomst bij online vergaderingen en zoom-meetings: medewerkers kunnen zich concentreren op het gesprek terwijl collega’s ongestoord door kunnen werken. 

Een bureau scheidingswand beschermt de gezondheid van je medewerkers

Of het nu om een virus gaat als COVID-19 of om een griep, medewerkers zijn beter beschermd door een scheidingswand op het bureau. De verspreiding van ziektekiemen door hoesten en niezen wordt door zo’n scherm verminderd, waardoor je medewerkers zich meer op hun gemak kunnen voelen.

Laat je scheidingswanden van plexiglas plaatsen, dan kunnen collega’s contact met elkaar maken zonder zich afgezonderd te voelen.

Flexibele inrichting van je kantoorruimte

Bureau scheidingswanden geven je de mogelijkheid om je kantoorruimte flexibel in te richten. Zo kun je ook scheidingswanden plaatsen rond een aantal bureaus.

Dit is praktisch wanneer een aantal medewerkers samenwerken aan een project. Zij kunnen zich concentreren op hun opdrachten, terwijl de rest van je kantoorpersoneel ongestoord aan de eigen taken kunnen werken.

Met scheidingswanden tussen bureaus ben je flexibel en voorbereid op de taken die extra aandacht nodig hebben. 

Een oplossing voor kabels en rommelige bureaus

Ook al heb je een clean-desk beleid, er zijn altijd wel medewerkers die stapels werk op hun bureau hebben liggen. Dit kan – net als losliggende kabels – een rommelige aanblik geven.

Met een bureau scheidingswand kunnen je medewerkers blijven werken zoals ze gewend zijn, terwijl je kantoor toch een nette indruk maakt. Ook de kabels van kantoorapparatuur kunnen netjes in een scheidingswand verwerkt worden zodat ze niet meer zichtbaar zijn.

Design van je kantoorinrichting

Bureauschermen hoeven niet alleen functioneel te zijn. Ze kunnen ervoor zorgen dat je kantoordesign opvalt en je bedrijfsimago accentueert. Scheidingswanden zijn er in vele kleuren, vormen en maten te krijgen, zodat ze altijd in je kantoorontwerp passen.

Wil je iets bijzonders, dan kun je ze ook laten voorzien met je logo en een inspirerende tekst. Neem contact met ons op de mogelijkheden te ontdekken. 

Mobiele scheidingswanden

Waar moet je op letten als je een scheidingswand op het bureau laat plaatsen?

Voor het plaatsen van scheidingswanden op bureaus zijn er een aantal punten waar je op moet letten om een goede keuze te maken.

Wat is het doel dat je met een scheidingswand wilt bereiken?

Betere akoestiek

Scheidingswanden voor op bureaus zijn er in vele variaties en voor verschillende functies. Wil je een betere akoestiek op je kantoor, dan kun je voor akoestieke wanden kiezen.

Deze zijn voorzien van geluiddempend materiaal, die de geluiden in je kantoor warmer maken. Een goede akoestiek werkt prettiger en draagt bij aan een aangename sfeer. 

Privacy

Heeft je kantoor al een goede akoestiek en wil je toch meer privacy voor je medewerkers creëren, dan kun je voor de niet-akoestische scheidingswanden kiezen.

Ook deze kunnen we plaatsen volgens jouw wensen en in verschillende modellen. Zo hebben we niet alleen scheidingswanden voor op het bureau, maar ook scheidingswanden op wielen die tussen bureaus te plaatsen zijn.

Wil je een gedeelte van je kantoor afschermen, dan hebben we ook tussenwanden die verplaatsbaar zijn. Deze zijn met name praktisch als flexibiliteit van je kantoorinrichting een belangrijke vereiste voor je is.  

Veiligheid met plexiglas

Zowel voor kantoren als voor restaurants en winkels, zijn scheidingswanden van plexiglas een uitkomst. Deze zijn eenvoudig op bureaus te plaatsen om je medewerkers tegen virussen en infecties te beschermen.

Ze bieden ook bescherming voor bezoekers en medewerkers in restaurants en in winkels, zonder dat iemand zich afgezonderd voelt. 

Het type bureau waarop je scheidingswanden wilt plaatsen

Het type bureau dat je in je kantoor hebt, kan bepalend zijn in de keuze aan bureauwanden. Voor een duobureau of een stabureau kun je kiezen uit een scherm op het bureau of een scheidingswand om het bureau heen.

Ook kunnen we scheidingswanden hangend vanaf het plafond plaatsen. Dit kan een mooi design-accent aan je kantoor geven, maar deze zorgen voor minder flexibiliteit bij het inrichten van je kantoor.  

geluidsabsorberende-kantoorinrichting

Verplaatsbare of vaste scheidingswanden

Vind je flexibiliteit van je kantoorinrichting belangrijk en wil je je scheidingswanden kunnen verplaatsen als dit nodig is voor nieuwe projecten, dan zijn verplaatsbare wanden op wielen een goede optie.

Je kunt ook kiezen voor een combinatie van vaste en verplaatsbare scheidingswanden. Zo kun je een grote kantoorruimte indelen met vaste scheidingswanden en flexibele wanden voor kantoorunits en bureaus gebruiken.

Om te voorkomen dat je allemaal hokjes creëert, kun je voor verschillende formaten, materialen en kleuren kiezen. Verplaatsbare wanden zijn ook praktisch als je op termijn verhuist naar een andere kantoorruimte. 

Formaat van bureauschermen

Bureauschermen kun je in bijna elk formaat laten plaatsen. Zo kun je ervoor zorgen dat ze niet alleen functioneel, maar ook mooi passen in je kantoordesign.

Je kunt altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden te bespreken. 

Advies over het plaatsen van bureau scheidingswanden

Heb je interesse in scheidingswanden voor bureaus, maar je vind het lastig om een goede keuze te maken? Of ben je met je kantoorinrichting bezig en heb je advies nodig over het plaatsen van bureauwanden? Neem dan contact met ons op.

Wij kunnen je helpen met je kantoorontwerp, het inrichten van je kantoor en het plaatsen van scheidingswanden. Hierbij kun je erop vertrouwen dat de juiste elementen vakkundig worden geplaatst en helemaal voldoen aan jouw wensen en passend binnen jouw budget.