Inspiratie voor een industriële inrichting op kantoor

08-07-2023
Kantoorinrichting

De industriële woonstijl is een populaire woontrend die we ook steeds vaker op kantoor tegenkomen. Net als bij industrieel wonen is een industriële inrichting op kantoor stoer, robuust met neutrale kleuren en strakke vormen. Hierdoor is het perfect te combineren met andere kantoorstijlen.

Wil je aan de slag met een nieuw kantoorinterieur? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken. In dit artikel laten we zien wat een industriële inrichting precies is en wat er nodig is om te zorgen dat het de juiste uitstraling krijgt.

Wat is een industriële inrichting?

Een industriële kantoorinrichting doet denken aan een oude fabriek, loft of een verlaten school. Bij deze kantoortrend hoort de industriële sfeer van een grote, open ruimte met hoge plafonds. De onafgewerkte, stoere materialen en robuuste meubels met een vintage tintje passen hier uitstekend bij. 

Een industriële inrichting heeft een stoere look die doet denken aan een fabrieksgebouw. Dat houdt in dat beton, bakstenen, buizen en metaal vaak nog zichtbaar zijn. Toch hoeft dit geen kil interieur te zijn. De stoere industriële look kun je balanceren met zachtere materialen, zoals linnen, wol en jute of hout met een warme kleur.

Welke materialen passen in een industriële inrichting?

Er zijn een aantal materialen die thuishoren in een industriële inrichting. Denk bijvoorbeeld aan (gebruikt) hout, ijzer en zwart metaal. Ze zorgen voor de typische stoere uitstraling die past bij deze industriële stijl. Zichtbare bakstenen muren passen ook erg goed bij deze stijl, omdat ze doen denken aan de muren in de oude fabriekshallen.

Om te zorgen dat het interieur niet al te stoer en donker wordt, kunnen in mindere mate natuurlijke materialen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan stoelen met een bekleding van linnen of wol of een kleed van jute op de grond. Dat is niet alleen comfortabel, maar zorgt ook voor een leuk kleuraccent.

Kantoor met industriele inrichting

Industriële meubels

Bij een industriële inrichting op kantoor passen kantoormeubels met een industrieel design. Voor kantoren is industrieel meubilair verkrijgbaar. Dit past perfect bij het industriële karakter. Dat ziet er ongeveer zo uit:

  • Bureaus: Kies voor robuuste houten tafels of bureaus gemaakt van gebruikt eiken- of steigerhout. 

  • Meubels: Plaats metalen stoelen achter de bureaus, gebruik metalen barkrukken in de kantine, zet stoere leren fauteuils bij de receptie en gebruik metalen locker kasten met open vakken om spullen in op te bergen.

  • Accessoires. Kies voor grote fabriekslampen in de gemeenschappelijke ruimtes en zorg voor individuele verlichting in de vorm van een rail met spotjes of een opvallende design ledlamp. 

Industriële meubels van leer kunnen heel mooi uitkomen in een industrieel pand. Plaats bijvoorbeeld leren banken in de ontvangstruimte of laat de stoelen in de vergaderruimtes met leer bekleden.

Industriële kleuren

Vaak zie je weinig kleur in een industrieel interieur. Dat komt omdat de kleuren van de materialen de boventoon voeren. Grijs beton, bruine bakstenen en zwart of zilverkleurig staal zorgen voor een wat donkere kleur die somber kan ogen.

Voeg wat warmte toe met een legergroene kast of een bank in de kleur cognacbruin. Deze aardetinten zorgen ervoor dat het interieur een mooie eenheid wordt.

Naast de typische neutrale kleuren zoals zwart en bruin, kan zachtroze of beige prachtig staan bij deze stijl. Met koperkleurige lampen voeg je een chique tintje toe. Verrassend genoeg kan ook de kleur geel voor een mooi accent zorgen. Het geeft dat beetje extra warmte op kantoor.

Industriele inrichting op kantoor

Industriële accessoires

Met accessoires kun je de industriële kantoorinrichting nog eens extra benadrukken. Denk bijvoorbeeld aan vintage metalen bureaulampen op een buigzame voet of aan een scharnierende arm. In de kantine en de vergaderruimtes kun je industriële wandklokken van zwart metaal ophangen. 

Aan de muur kun je kiezen voor kleine of grote schilderijen en foto’s die in een zwarte lijst zitten. Hang bijvoorbeeld een zwart-witte foto op van een oude fabriek uit de jaren twintig of dertig, of hang een wollen kleed in een neutrale kleur op aan de muur.

Een industriële inrichting op kantoor met Planeka

Mag jouw kantoor ook een industrieel interieur krijgen? Planeka helpt je met het ontwerpen en plaatsen van een nieuw interieur op kantoor.

We werken met een moodboard, zodat je snel een indruk krijgt van hoe jouw nieuwe kantoor er straks uit gaat zien. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag hier een gratis offerte aan.