Een moderne inrichting op kantoor – Inspiratie & tips

01-07-2023
Interieurontwerp

Een moderne inrichting op kantoor is heel trendy. Net als in een moderne woonkamer wordt er op kantoren steeds vaker gekozen voor een moderne kantoorinrichting. Met deze stijl van inrichten kun je een modern kantoor creëren, zodat er in een sfeervolle omgeving gewerkt kan worden.

In dit artikel geven we inspiratie en tips voor een moderne inrichting op kantoor. We laten zien wat een moderne inrichting precies is en welke interieurelementen je kunt kiezen om een harmonieus, modern interieur te realiseren.

Kenmerken van een moderne inrichting

Bij een herinrichting van je kantoor kun je kiezen voor een moderne inrichting. Hierbij worden strakke lijnen en materialen gebruikt die zorgen voor een rustige uitstraling.

Een modern kantoorinterieur herken je aan de open ruimtes, het design meubilair, inbouwkasten, gladde vloeren en het gebruik van neutrale kleuren.

Kleuren van een moderne inrichting

Bij een kantoor met een moderne inrichting wordt vaak gekozen voor neutrale kleuren. De basiskleuren zijn wit en zwart, aangevuld met grijs- en bruintinten. Om ervoor te zorgen dat het niet saai wordt, kun je een kleuraccent toevoegen. Bijvoorbeeld in de vorm van een vrolijk gekleurd kunstwerk of een gekleurde fauteuil. 

Vloeren en muren

Voor de vloeren en muren wordt vaak gekozen voor gladde en strakke oppervlakken. De muurafwerking heeft weinig of geen structuur en de vloeren zijn egaal, zonder patroon. De betonlook vloer past goed bij dit interieur vanwege de neutrale grijze kleur en de naadloze afwerking. 

In een modern interieur wordt er ook vaak gekozen voor gietvloeren. Gietvloeren zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar en passen altijd goed bij het interieur.

Je kunt ook kiezen voor grote keramische tegels of juist een parketvloer die zorgt voor een mooi contrast met de strakke meubels. Een Scandinavisch interieur is een mooi voorbeeld van een strak interieur met een houten vloer.

Moderne inrichting kantoor

Moderne materialen

Rvs, leer, chroom, glas en kunststof zijn materialen die je vaak terugziet in moderne kantoorinterieurs. Het zijn allemaal materialen die je goed kunt combineren met een groot tapijt of een stoffen bank.

Hout vormt een mooi contrast met de moderne materialen. Zet bijvoorbeeld een houten vergadertafel neer of kies voor een eikenhouten lattenwand.

5 Tips voor een moderne inrichting op kantoor

Zoek je naar een goede manier om jouw moderne kantoor de juiste inrichting te geven? Hieronder geven we vijf tips voor een moderne kantoorinrichting

1. Kies voor een moderne vloer

Als je gaat voor een moderne uitstraling, dan is een strakke vloer heel belangrijk. De vloer vormt als het ware de basis voor de rest van je interieur. Zorg ervoor dat de vloer goed past bij de uitstraling die je wilt creëren, zoals een betonvloer, tegelvloer of een houten vloer. 

Gietvloeren en epoxyvloeren zijn naadloze vloeren die uitstekend passen bij een modern interieur. Kies voor een lichte kleur, zoals lichtgrijs. Daardoor wordt het ruimtelijke effect versterkt. 

2. Stem de kleuren af op een moderne inrichting

Bij een moderne inrichting is de kleur erg sfeerbepalend. Vaak wordt gekozen voor neutrale kleuren, zoals wit, zwart, grijs of beige. Lichte, neutrale tinten geven een rustige sfeer en zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Voor meer tips lees je ons artikel voor inspiratie voor je kantoorinrichting.

3. Zorg voor voldoende verlichting

Daglicht is het beste licht voor op kantoor, maar niet elk kantoor beschikt over grote ramen die veel licht naar binnen laten. Om optimaal gebruik te maken van de lichtinval, kun je de muur waarop het licht valt, een lichte kleur geven. Het natuurlijke licht wordt dan zoveel mogelijk weerkaatst en dat geeft een ruimtelijk effect. 

Vul het daglicht aan met kantoorverlichting met de juiste kleurtemperatuur en lichtsterkte. Hang bijvoorbeeld minimalistische hanglampen van metaal op of glazen LED-lampen met een transparante look. Dat past mooi in een modern interieur. 

Moderne kantoorinrichting

4. Houd de ruimtes groot

Openheid en ruimtelijkheid zijn twee belangrijke kenmerken van een modern interieur. Het kantoor wordt één grote ruimte waarbij het gevoel van openheid wordt versterkt door het interieur. Wil je ook aparte ruimtes inrichten zoals vergaderruimtes of stiltewerkplekken? Gebruik dan glazen wanden.

5. Kies voor meubilair van moderne materialen

Bij een moderne uitstraling horen natuurlijk ook moderne kantoormeubelen. Kies voor designmeubels of laat je meubels op maat maken. Materialen die goed passen bij een modern interieur zijn glas, kunststof en hout. 

Voor een strakke look kun je kiezen voor inbouwkasten of een kastenwand op maat laten maken zodat het naadloos aansluit bij de rest van het interieur. Als je kiest voor een industriële kantoorinrichting, dan kun je ook heel mooi opgeknapte tweedehands kantoormeubelen gebruiken.

Moderne kantoor inrichting met Planeka

Is jouw kantoor toe aan een moderne inrichting? Planeka helpt graag door het maken van een ontwerp voor een moderne inrichting op kantoor. We kunnen ook de eventuele verbouwing voor je uitvoeren.

Benieuwd naar de kosten of onze aanpak? Neem contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan