Kantoorinrichting hout – Inspiratie en tips

20-05-2023
Kantoorinrichting

Een kantoorinrichting van hout is tegenwoordig trendy. Hout is een natuurlijk materiaal wat voor sfeer en warmte kan zorgen in een strak ingerichte kantooromgeving. Je geeft zo net wat extra sfeer aan een werkplek, kantine of vergaderruimte.

Hout heeft bovendien geluiddempende en isolerende eigenschappen die op kantoor goed van pas komen in de plafonds en wanden. Het hout wordt dan eerst behandeld met een brandwerend middel.

Hout is ook duurzaam: het is de enige bouwstof die vrijwel 100% CO₂-neutraal en volledig recyclebaar is. Zoek je naar manieren om meer hout in de kantoorinrichting op te nemen? In dit artikel geven we je verschillende tips en doe je inspiratie op.

Houten kantoormeubelen

Houten kantoormeubelen zijn zeer geschikt voor in een kantoor. Ze hebben een natuurlijke en robuuste uitstraling. Bij de herinrichting van je kantoor in een klassieke stijl passen donkere houten meubels uitstekend. Licht gekleurde houten meubels passen juist goed bij een moderne kantoorinrichting of bij een thuiskantoor.

Hout is erg veelzijdig en er zijn veel verschillende soorten meubels verkrijgbaar. Van bureaus, tot stoelen en van kasten tot accessoires. Er zijn dus altijd houten meubels die passen bij de stijl van jouw kantoor.

Houten wanden

Met houten lattenwanden kun je nog meer hout toevoegen aan je kantoorinterieur. Kies voor houten systeemwanden als je een natuurlijke uitstraling wilt op kantoor. Houten systeemwanden zien we vaak in combinatie met houten kozijnen en glas.

Een kantoor oogt veel warmer en gezelliger door het gebruik van hout in plaats van steen of beton. Houten wanden leveren overigens ook een positieve bijdrage aan het kantoorklimaat. De wanden geleiden warmte langzaam, zodat de kantoorruimte geleidelijk opwarmt en afkoelt.

Hout is tot slot uitstekend geschikt voor gebogen en ronde wanden. Het hout kan bovendien in verschillende kleuren gelakt worden zodat de inrichting aansluit bij de huisstijl.

8 Tips Voor Een Hip Kantoor Interieur

Houten plafond

Of je nu kiest voor een Scandinavische inrichting of bewust kiest voor hout op kantoor, met houten systeemplafonds breng je meer sfeer en warmte in het interieur. Met houten plafonds kunnen allerlei ontwerpen gemaakt worden, zodat een uniek plafond ontstaat. Er is veel mogelijk, denk aan:

  • Houten lineaire plafonds;

  • Roosterplafonds;

  • Houten plafonds met tegels en panelen.

Hout kan zeer goed luchtgeluiden dempen en is daarom ook geschikt als akoestische oplossing. Houten plafonds worden dan ook vaak toegepast in grote ruimtes, zoals aankomst- en vertrekhallen, theaters en grote, open ontvangstruimtes. Maar ook voor kleinere kantoren kan de akoestische werking van hout een groot voordeel zijn.

Houten accessoires

Bij een kantoorinrichting van hout horen natuurlijk ook mooie houten accessoires. Denk bijvoorbeeld aan houten pennenhouders en houten brievenbakjes op de bureaus.

Je kunt echter ook kiezen voor houten plantenbakken die je hier en daar verspreid neerzet. Of wat dacht je van houten schilderijlijsten, houten kapstokken aan de muur of houten bankjes in de bezoekersruimte.

Laat je inspireren door de verschillende soorten hout en de vele mogelijkheden die er zijn.

Kantoorinrichting hout combineren met staal

Een kantoorinrichting van hout kun je goed combineren met staal voor een industriële look. Houten bureaus en houten vergadertafels passen dan ook perfect bij deze trend, waarbij de meubels vaak een donkere kleur hebben. 

Met houten systeemwanden en houten wandafwerkingen ontstaat er een mooie sfeervolle tegenhanger voor het wat donkere beton en staal die zo kenmerkend zijn voor een industrieel kantoor.

Kantoorinrichting met hout

Kantoor herinrichten met Planeka

Zie jij een kantoorinrichting van hout ook wel zitten? Bij renovaties en verbouwingen kan Planeka je kantoor inrichten in iedere stijl met de toepassing van hout. Alle stijlen zijn mogelijk en we brengen je graag op de hoogte van alle mogelijkheden. Neem contact met ons op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.