#5 Tips voor een moderne kantoorinrichting

07-07-2020
Kantoorinrichting

Het interieur van een kantoor is om diverse redenen belangrijk. Met een kantoorinrichting draag je een beeld uit van je organisatie, de bedrijfscultuur en wat je belangrijk vindt in een samenwerking. Dit heeft ook direct invloed op de productiviteit van werknemers, iets dat je in de bedrijfsresultaten terug zult vinden. Een moderne kantoorinrichting is dan ook essentieel.

Idealiter wil je een werkplek waar mensen zich kunnen concentreren en waar ze kunnen samenwerken en met elkaar kunnen communiceren. Je wilt ook een werkplek die fysiek en mentaal comfortabel is, zodat mensen optimaal kunnen presteren en functioneren. Een moderne kantoorinrichting streeft ernaar om deze functies samen te brengen. 

Wat zijn de kenmerken van een moderne kantoorinrichting?

De werkzaamheden van veel mensen veranderen door de snelle ontwikkelingen in de maatschappij. Organisaties vragen van medewerkers om innovatief, flexibel, creatief en communicatief vaardig te zijn. Hierbij hoort een kantoor dat past bij de nieuwe werknemer. 

Een moderne kantoorinrichting houdt rekening met:

Hoe creëer je een ruimte met een moderne kantoorinrichting? Wij hebben hieronder 5 tips voor je samengesteld waarmee je van een bestaand of nieuw kantoor een aantrekkelijke ruimte kunt maken die geschikt is voor een moderne bedrijfsvoering.

5 Tips voor een moderne kantoorinrichting

1. Activity-Based Working: flexibiliteit en creativiteit in één

Activity-Based Working is een nieuwe trend die tegemoet komt aan de eisen van een moderne kantoorinrichting. Je richt je kantoor in al naar gelang de functies, het aantal medewerkers en de projecten die op een bepaald moment prioriteit hebben. 

Voor een activity-based working-model verdeel je de ruimte in verschillende flexibele opstellingen al naar gelang de functie en het aantal mensen dat er gebruik van maakt. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van tafels, bureaus en stoelen op wielen die snel en makkelijk te verplaatsen zijn. 

Flexibele wandpanelen kun je gebruiken om plekken te creëren waar medewerkers bijvoorbeeld kunnen brainstormen over nieuwe productideeën. 

Je kunt ook tafels en muren beschrijfbaar maken met whiteboardverf. Nieuwe ideeën en processen die tijdens het brainstormen boven water komen, kunnen dan direct aan collega’s uitgelegd en bediscussieerd worden. 

Flexibele werkplekken vragen ook om flexibel geplaatste stopcontacten en netwerkkabels. Hoe je effectief en veilig de kabels in je kantoor kunt leggen kun je lezen in ons artikel “Kabelmanagement”. 

Activity-Based Working: flexibiliteit en creativiteit in één

2. Privacy zones in je moderne kantoorinrichting

Met een aantal akoestische panelen creëer je in een grote ruimte privacy zones waar je medewerkers zich kunnen afzonderen als hun werk daarom vraagt. Ook kun je deze ruimtes gebruiken om vertrouwelijke gesprekken met je medewerkers te voeren of voor sollicitatiegesprekken. 

Akoestische panelen

3. Ruimte om te bewegen

De meeste mensen kiezen bewust voor een gezonde levensstijl. Hierbij hoort ook voldoende beweging. Het is belangrijk dat je medewerkers niet de hele dag moeten zitten om hun werk te doen. Denk erover om stabureaus aan te schaffen en ruimte te creëren waar mensen zich kunnen bewegen. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van een loopband of een fitnessfiets op het kantoor of een tennistafel in de kantine. 

kenmerken van een moderne kantoorinrichting

4. Ruimte voor ontspanning en ontmoetingen

Voor medewerkers die even een pauze nodig hebben en geen zin hebben om zich te bewegen, kun je een lounche- ruimte creëren. Met een paar comfortabele stoelen in een gezellige hoek kunnen mensen zich weer opladen voor de volgende uitdagingen in hun werk. Deze ruimte kun je ook gebruiken voor groepsbijeenkomsten om elkaar op de hoogte te houden van de status van een project of om nieuwe ideeën uit te wisselen.

Ruimte voor ontspanning en ontmoetingen in modern kantoor design

5. Maak gebruik van een industrieel kantoordesign

Een modern kantoor kun je uitstekend inrichten met een industrieel kantoordesign. Vooral als je als bedrijf een imago wilt uitstralen dat onconventioneel en creatief is. 

In ons artikel “De industriële kantoorinrichting” kun je lezen wat dit ontwerp precies inhoudt en hebben we een aantal tips benoemd.  

Akoestiek in een industrieel ontwerp

Voor elke kantoorruimte is een perfecte inrichting te vinden

Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van een flexibele ruimte met een moderne kantoorinrichting, neem dan contact met ons op. Al meer dan 20 jaar ontwerpen en bouwen wij kantoren en denken mee over de kantoorinrichting. Wij helpen je graag!