Een blauw kantoor realiseren – Inspiratie

28-10-2023
Interieurontwerp

De kleuren wit en grijs kom je ontzettend vaak tegen op kantoor. Het zijn veilige en neutrale kleuren die goed combineren met allerlei soorten kantoormeubilair. Aan de andere kant ogen kantoren met deze kleuren vaak wat saai en eentonig.

Je kunt dit doorbreken door kleur toe te voegen aan de inrichting van het kantoor. Denk eens aan een blauw kantoor.

Blauw is een koele kleur met een rustige uitstraling, waardoor het geschikt is voor veel toepassingen op kantoor. Wil je graag en blauw kantoor realiseren, maar zoek je nog ideeën? Hieronder geven we je volop inspiratie voor een blauw kantoor.

Het effect van kleur

Kleuren kunnen een groot effect hebben op ons gevoel. Dat komt doordat kleuren emoties kunnen oproepen. Denk bijvoorbeeld aan een groen kantoor met veel planten. Dat geeft een heel ander gevoel dan een kantoor waar de kleur van het jaar is gebruikt om harmonie, vernieuwing en kracht uit te stralen.

Waar staat de kleur blauw voor?

Gebruik je de kleur blauw op kantoor, dan roept dat ook een bepaald gevoel op. Blauw is een kantoorkleur die zorgt voor een kalme sfeer. Het staat voor rust, evenwicht en balans. Een blauw kantoor stimuleert overigens de productiviteit en straalt veiligheid en betrouwbaarheid uit.

De kleur blauw is heel geschikt voor de inrichting van wachtruimtes. Ook kan de kleur goed gebruikt worden in werkruimtes waar concentratie centraal staat, zoals stilteruimtes.

Blauwe kantoorinrichting

Redenen voor een blauw kantoor

Je kunt blauw in het kleurenschema opnemen als je kantoor opnieuw wordt ingericht. De kleur blauw stelt mensen op hun gemak en bevordert de communicatie. Dat komt goed van pas op de werkvloer.

Een blauw kantoor brengt ook een kalme en rustige sfeer. Het kan dus bijdragen aan de productiviteit als er veel werk op kantoor wordt gedaan waarbij concentratie belangrijk is.

Hoe kun je een blauw kantoor realiseren

Bij de inrichting van een kantoor met de kleur blauw is het altijd handig om met een moodboard te werken. Daarmee wordt meteen duidelijk hoe het kantoor er straks uit gaat zien en wat de kleur blauw doet voor de sfeer. Hoe je de kleur blauw nog meer kunt opnemen in de kantoorinrichting, lees je hieronder.

Muren en vloeren

Bij het inrichten van een kantoor heeft de kleur van de muren en vloer een grote invloed op de sfeer. Het zijn tenslotte grote oppervlakken. Wees dus voorzichtig en maak het niet te blauw. Verf liever een enkele muur blauw of zorg voor wat extra sfeer op de werkvloer met blauw akoestisch behang.

Je kunt de kleur blauw ook uitstekend gebruiken voor vloerbedekking. Wordt de vloer niet vernieuwd, maar wil je toch een blauw accent? Leg dan een mooi blauw vloerkleed neer.

Houd er rekening mee dat blauw een vrij koele kleur is. Door de juiste kleurtemperatuur van de verlichting en de juiste blauwtint te combineren, kun je toch zorgen dat er een gezellige sfeer ontstaat.

Meubilair

Bestaat jouw kantoor voor het grootste gedeelte uit muren en vloeren in neutrale tinten? Dan kun je de kleur blauw terug laten komen in het meubilair. Kies bijvoorbeeld voor blauwe bureaustoelen, archiefkasten, loungebanken, bureaus, blauwe scheidingswanden etc.

Met blauw meubilair voeg je op een makkelijke manier een blauw accent toe aan de kantoorruimte.

Open vergaderruimte kantoor

Accessoires

Met blauwe kantooraccessoires voeg je ook heel makkelijk wat blauwe accenten toe. Denk bijvoorbeeld aan blauwe pennenbakjes, blauwe muismatten of blauwe onderleggers onder het toetsenbord. Zo kun je op elke werkplek wat rustgevende blauwtinten toevoegen.

Je kunt ook kiezen voor blauwe koffiekopjes of blauwe gebaksbordjes in de koffieruimte. Aan de muur kun je schilderijen of foto’s in blauwtinten ophangen. Of kies juist voor een schilderij in een contrasterende kleur zoals oranje of geel, wat de creativiteit bevordert.

Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals blauwe muurstickers of zelfs een blauwe muurschildering. Op die manier voeg je heel gemakkelijk meer blauw toe aan een bestaand kantoor.

Laat je kantoor herinrichten door Planeka

Wil je graag weten of een blauw kantoor bij jouw bedrijf past? Neem dan eens contact met ons op. Wij kunnen je kantoor inrichten met de kleur blauw, zodat je maximaal profiteert van de positieve effecten van deze kleur. Wij richten grote en kleine kantoorruimtes in, maar kunnen ook je thuiskantoor helemaal inrichten. Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.