7 verschillende interieurstijlen voor op kantoor

21-10-2023
Interieurontwerp

Bij het inrichten van een kantoor moet er vaak nagedacht worden over de interieurstijl. Dat valt lang niet altijd mee.

Werknemers brengen veel tijd door in een kantoorinterieur. De interieurstijl moet daarom een goede mix zijn van comfort en stijl die de productiviteit en motivatie verhoogt. Daarbij moet het interieur ook nog bij de kernwaarden van jouw bedrijf passen.

Een passende interieurstijl voor op kantoor laat zien waar je bedrijf voor staat, maar biedt ook een inspirerende werkomgeving aan medewerkers. We laten hier ter inspiratie 7 verschillende interieurstijlen voor kantoor zien.

1. Scandinavische stijl

Een Scandinavische kantoorinrichting is heel geschikt voor kantoren met grote ramen waar veel licht binnenvalt. Hou je van een minimalistisch interieur op kantoor? Dan is deze stijl geschikt.

De Scandinavische stijl herken je aan lichte kleuren, strakke lijnen en veel hout. Vaak worden zachte kleuren en natuurlijke accessoires gebruikt om te zorgen dat het interieur sfeervol wordt.

De functionaliteit staat voorop bij dit interieur, wat een bepaalde soberheid uitstraalt. De basiskleur voor dit interieur is vaak wit of lichtgrijs, dat voor een frisse uitstraling zorgt. Deze basis kantoorinrichting wordt aangevuld met gezellige accessoires, zoals een wollen vloerkleed, kussens, houten tafels, vintage meubels en planten.

Hou je van minimalistisch design, lichte kleuren, strakke lijnen en veel hout? Dan is een Scandinavische stijl zeer geschikt voor jouw kantoor.

Kantoorontwerp met Scandinavische inrichting

2. Modern

Passen de woorden modern, eenvoudig en beheerst bij de stijl van jouw bedrijf? Dan is een moderne kantoorinrichting geschikt.

Bij een moderne kantoorinrichting ligt de nadruk op horizontale lijnen, waardoor een rustig, modern interieur ontstaat. Dat wordt nog versterkt door het kleurgebruik, dat vaak bestaat uit neutrale kleuren, met hier en daar een accentkleur. Voor de kantoor kleuren worden vaak de laatste trends gevolgd.

In een modern kantoor is het kantoormeubilair eenvoudig van vorm en straalt het wat meer luxe uit. Deze stijl is ook geschikt voor bedrijven waar hybride werken wordt toegepast. Met glazen scheidingswanden worden aparte ruimtes ingericht, zodat iedereen comfortabel kan werken.

Als strakke lijnen, lichte kleuren en design accessoires bij jouw bedrijf passen, dan is een moderne kantoorinrichting ideaal. Lees ook onze blog tips voor een moderne kantoorinrichting, voor meer inspiratie.

3. Industrieel

Mag jouw kantoor best een wat stoerder tintje krijgen? Dan is een industrieel interieur een goed idee. Deze stijl is strak, onafgewerkt en inspirerend. De stijl doet denken aan het interieur van een oud fabriekspand.

Er wordt gebruik gemaakt van donkere kleuren met hier en daar een zichtbare bakstenen muur. Omdat er veel donkere kleuren worden gebruikt, is een industriële inrichting vooral geschikt voor een kantoorpand met veel open ruimte en redelijk wat lichtinval.

De stijl wordt verder gekenmerkt door betonnen vloeren, onafgewerkte muren, neutrale kleuren en industriële meubels. De meubels zijn gemaakt van hout en metaal of van natuurlijke materialen zoals leer.

Past een industriele inrichting goed bij jouw bedrijf? Lees dan ook onze tips voor een industriële inrichting op kantoor.

4. Urban

Leg je met je bedrijf graag de focus op gezondheid, duurzaamheid en innovatie? Laat je kantoor interieur dan omtoveren tot een botanisch interieur met de Urban Jungle stijl.

In een Urban kantoor spelen planten een grote rol. Ze zuiveren de lucht en maken de lucht vochtiger, zodat een gezondere werkomgeving ontstaat. Je kantoor krijgt de uitstraling van een stedelijke jungle door het gebruik van buizentuinen in de gangen, plantenwanden en plantenkroonluchters met automatische bewatering in de keuken.

Overal kom je dus planten tegen. Het bedrijfsinterieur bestaat verder uit meubels en accessoires van natuurlijke materialen, zoals riet, hout, linnen en katoen.

Mag jouw kantoor wel wat groener? Dan is de Urban interieurstijl het overwegen waard.

Verschillende interieurstijlen op kantoor - urban jungle

5. Hotel chique

Past elegant en luxueus bij het kantoorinterieur wat je voor ogen hebt? Overweeg dan eens om je kantoor in te richten met de hotel chique stijl. Deze stijl past goed bij kantoren die gevestigd zijn in authentieke of monumentale panden.

In een hotel chique interieur wordt vaak gebruik gemaakt van klassieke en warme kleuren als donkerblauw, bruin, goud, groen of dieprood.

Hotel chique geeft een gevoel van rijkdom en finesse door het gebruik van luxe materialen zoals marmer, behang en velours. Deze materialen komen terug in de vloeren, meubels en decoratie.

Wil jij je kantoor graag hotel chique inrichten? Maak dan bijvoorbeeld een receptie met een donkerblauwe velours bank en visgraat parket, of zet een vergadertafel met marmeren tafelblad neer.

6. Design

Als een moderne kantoorinrichting je aanspreekt, maar je wilt daarin een stapje verder gaan, dan is een design kantoor geschikt. Deze hippe stijl is interessant en verveelt nooit.

In een design kantoor is er van alles mogelijk, zoals bijzondere kleurcombinaties en excentrieke vormen. Natuurlijk mag ook design meubilair niet ontbreken, zoals bijzondere stoelen, vierkante boekenkasten of glazen tafels.

Het kleurgebruik is wat gewaagder dan bij een Scandinavische stijl of een modern interieur. Roze kussens of blauwe bureaustoelen zijn zeker mogelijk.

Kunst heeft ook een bijdrage aan de uitstraling van het kantoor. Hang bijvoorbeeld zeefdrukken op in pop art stijl of zet bijzondere beelden neer in de werkruimtes. Zo wordt jouw kantoor net even anders.

7. Creatief

Wordt er bij jou op kantoor vaak gebrainstormd en gewerkt aan innovatieve concepten? Laat de kantoorstijl daar dan op aansluiten. Een creatieve kantoorinrichting prikkelt de creativiteit van werknemers namelijk extra en geeft meer inspiratie. 

De basis van een creatief ingericht kantoor bestaat uit neutrale kleuren en open ruimtes waar veel communicatie mogelijk is. Denk aan open ruimtes met gekleurde, vierkante poefen waar samen overlegd kan worden. Of lange tafels waar samen aan iets nieuws gewerkt kan worden. 

Gedurfde en spannende kleurcombinaties zijn mogelijk, maar ook inspirerende foto’s en tekeningen aan de wanden. Er is ruimte voor een whiteboard of zelfs een ouderwets schoolbord om ideeën op te schrijven.

Zet wat gekke eyecatchers neer, maar overdrijf het niet. Vraag bij twijfel eerst om een professioneel interieuradvies. Kleurrijk, open en uitnodigend zijn trefwoorden die passen bij deze stijl.

Creatieve interieurstijl kantoor

Verschillende interieurstijlen combineren

Natuurlijk hoef je niet te kiezen voor één stijl. Je kunt ook een of meerdere kantoorstijlen combineren als dat beter past bij jouw bedrijf. Er zijn ook interieurstijlen die elkaar aanvullen. Zo kan een Scandinavisch interieur prima gecombineerd worden met kantoormeubilair in een industriële stijl. 

Wil je zeker weten dat het interieur past bij jouw bedrijf? Zet dan eens op een rijtje waar jouw bedrijf voor staat en wat je wilt uitstralen naar medewerkers, bezoekers en klanten. Een moodboard is een uitstekende manier om dit visueel weer te geven. Daarna kun je kijken welke interieurstijl het beste aansluit bij je bedrijf en het vormt een prima basis voor een gesprek met een interieurarchitect.

Kantoor inrichten met Planeka

Ga je renoveren of verbouwen en kun je wat hulp gebruiken bij de inrichting van je nieuwe kantoor? Planeka heeft de juiste kennis in huis om er een succes van te maken. We letten daarbij op het soort bedrijf, de werknemers en zorgen dat alles bij elkaar past. Neem contact met ons op of vraag direct vrijblijvend een offerte aan.