Complete Kantoor Renovatie Uitbesteden

05-03-2022
Kantoorinrichting

Heb je een kantoorpand dat niet meer voldoet aan de eisen en wensen van het bedrijfsleven, dan kun je een complete kantoor renovatie uitbesteden. Dit is met name interessant als je eigenaar bent van een kantoorpand. 

Een bedrijfspand renoveren heeft veel voordelen. Het zorgt ervoor dat het pand in waarde stijgt en makkelijker te verhuren is. Renovaties kunnen er ook voor zorgen dat het pand voldoet aan wettelijke eisen als het gaat om energiezuinigheid en milieuvriendelijkheid.

In deze gids geven we je tips voor het uitbesteden van een kantoor renovatie. Zo weet je waar je op kunt letten bij het kiezen van de juiste partij.

Tips voor het uitbesteden van een complete kantoor renovatie

In dit artikel geven we je een aantal tips waardoor je een betere verwachting kunt schetsen van het uitbesteden van een complete kantoor renovatie. 

1. Een kantoor renovatie uitbesteden begint met een goed ontwerp

Elke verbouwing of renovatie aan een kantoorpand begint met een ontwerp. Hierbij wordt gekeken naar:

  • De staat van het pand

  • Het gemeentelijke bestemmingsplan

  • De kansen die er liggen om je pand aantrekkelijker te maken voor verhuur.

Met het ontwerp worden de wettelijke eisen en de wensen in kaart gebracht waaraan het pand moet voldoen. We bekijken de ruimtelijke indeling en komen met een voorstel om deze beter geschikt te maken voor moderne kantoren.

De huidige installaties voor water, elektriciteit en luchtbehandelingssystemen worden ook geïnventariseerd. We bekijken hoe deze op de meest voordelige manier gemoderniseerd kunnen worden. Hierbij nemen we de plaatsing van buizen, leidingen en kabels mee in het ontwerp van het kantoor. 

Let bij het uitbesteden van een kantoor renovatie ook op het luchtbehandelingssysteem

2. Het welzijn van kantoormedewerkers, bezoekers en klanten

Een modern kantoor denkt natuurlijk aan het welzijn van de medewerkers, de bezoekers en de klanten. Dit betekent dat het pand geen nadelige invloeden heeft op de gezondheid en het welzijn van mensen.

Het biedt voldoende daglicht, frisse lucht, genoeg ruimte en goede verlichting. Bij een kantoorrenovatie kun je kijken welke veranderingen je moet aanbrengen om aan deze eisen te voldoen. Mogelijk kun je voor meer natuurlijk daglicht zorgen door het plaatsen van ramen in een muur of het plafond.

Een andere optie is om muren in het pand weg te halen zodat je meer ruimte creëert voor de medewerkers.

Als je een kantoor renovatie gaat uitbesteden is het ook verstandig om te kijken naar het plafond en de vloer. Deze kunnen wellicht gelijk aangepakt worden. Denk ook aan de aan- en afvoer van water, sanitair, verwarming en het luchtbehandelingssysteem

milieubewust kantoor duurzaam daglicht groen klimaatneutraal - Planeka

3. De indeling van ruimtes in een kantoorpand

Tegenwoordig vragen kantoren een andere indeling dan vroeger. Mensen willen niet meer werken in kleine hokjes. Grote kantoortuinen behoren echter ook niet tot de favoriete indeling van kantoormedewerkers.

Het meest ideaal is een kantoorpand dat je flexibel kunt inrichten. Als je de kantoor renovatie laat uitbesteden is het slim om hieraan tegemoet te komen.

Grotere ruimtes kunnen bijvoorbeeld worden voorzien van verplaatsbare scheidingswanden. Hiermee is het eenvoudig om de ruimte geschikt te maken voor de activiteiten waarvoor het gebruikt moet worden.

Elke ruimte kan zo eenvoudig worden gebruikt als kantoor, vergaderruimte, kantine, ontspanningsruimte of voor teamactiviteiten. Als hiervoor akoestische scheidingswanden worden gebruikt, hou je direct rekening met eventuele geluidsoverlast op kantoor.  

scheidingswanden voor kantoor renovatie - Planeka

4. Het inrichten van moderne kantoren na een renovatie

Als eigenaar van een kantoorpand kun je ervoor kiezen om het zonder kantoormeubelen te verhuren. Je lost echter een groot probleem voor potentiële huurders op door het zelf in te richten. Het beste kun je ook hier voor flexibiliteit kiezen.

Biedt het pand veel ruimte, dan kun je kantoorunits aanschaffen die overal te plaatsen zijn en zelfs gestapeld kunnen worden. Deze units zijn in verschillende groottes te verkrijgen en geschikt voor 1 tot circa 12 personen.

Er zijn verschillende concepten waaruit je kunt kiezen:

  • Met goede ledverlichting

  • Met groenbedekking

  • Met aansluitingen voor elektriciteit, internet en airconditioning

  • Met kantoormeubilair.

In feite kun je met deze boxen dus in één keer klaar zijn met de gehele kantoorinrichting. 

Laat je kantoor renovatie uitbesteden aan Planeka om met kantoor ideeën te komen om je bedrijfsruimte flexibel en groen in te richten

5. Complete kantoor renovatie uitbesteden aan Planeka

Een complete kantoor renovatie uitbesteden vergt kennis en tijd. Er komt zoveel meer bij kijken dan je vooraf kunt bedenken.

Het moderniseren van een bedrijfspand en het inrichten van kantoren vraagt om professionaliteit en ervaring. Het scheelt jou een hoop geld en problemen als je de werkzaamheden uitbesteedt aan de juiste partij.

Planeka heeft meer dan 20 jaar ervaring met renovaties en verbouwingen van bedrijfspanden. Wij zorgen ervoor dat de renovatie voldoet aan de wettelijke eisen en normen. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je pand in waarde stijgt en dat het aantrekkelijk wordt voor toekomstige huurders. 

Wil jij je kantoor renovatie uitbesteden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies of vraag direct een offerte aan. Wij denken graag met je mee en komen met constructieve oplossingen. Onze prijs staat vast en er worden achteraf dus geen extra kosten in rekening gebracht.