Jouw kantoor verbouwen met Planeka

02-04-2021
Kantoorinrichting

Is jouw kantoor toe aan een andere indeling of wil je het opnieuw inrichten? Wil je anders werken met je medewerkers, maar je weet nog niet of je kantoor daarvoor geschikt is? Je kantoor verbouwen kan een goed idee zijn om veranderingen op de werkvloer in gang te zetten. Ben je eigenaar van een kantoorpand en je wilt dat het meer waarde krijgt?

Lees in dit artikel waar je aan moet denken en wat je nodig hebt voor een kantoor verbouwing.

Problemen oplossen met een kantoorverbouwing

We hebben met het verbouwen van kantoren vele problemen opgelost. Een paar van deze oplossingen zijn:

 • Creëren van meer ruimte voor de medewerkers;

 • Creëren van kleinere, flexibele ruimtes;

 • Het kantooroppervlak anders indelen om tegemoet te komen aan de functie-eisen;

 • Zorgen voor een duurzame en energiebewuste indeling conform de nieuwe EU-normen;

 • Verhogen van de meerwaarde van het kantoorpand;

 • Herstellen van gebreken in het kantoorpand;

 • Het bedrijf een nieuw imago geven.

Je kantoor verbouwen om de ideale werkplek te creëren

De eisen voor een ideale werkplek zijn in de afgelopen jaren veranderd. Meer mensen werken flexibel en op verschillende dagen. Hierdoor is je kantoorbezetting elke dag anders.

Ook projectmatig werken vraagt een andere indeling dan een apart kantoor voor elke medewerker. Is je bedrijf uitgebreid met meer mensen, dan heb je ook voor hen meer kantoorruimte nodig.

Wat komt er bij kijken als je je kantoor gaat verbouwen

Een goed doordachte kantoorverbouwing geeft jou en je medewerkers de ruimte om prettig te werken en goed en gezond te presteren. Meestal komt hier wel wat meer bij kijken dan het verplaatsen van een paar muurtjes.

Wil je meer kantoorruimte creëren voor je medewerkers, dan is het belangrijk dat:

 • Je weet wie verantwoordelijk is voor de kantoorverbouwing (de eigenaar of de huurder van het kantoorpand) en wie zorg draagt voor de kosten;

 • Je de eventuele vergunningen voor de verbouwing op tijd aanvraagt;

 • De verbouwing wordt uitgevoerd met duurzame materialen en dat de kantoorverbouwing (bijna) energieneutraal wordt opgeleverd;

 • De nieuwe ruimtes voldoen aan de arbo-eisen, de functie-eisen en de wensen van je medewerkers;

 • De oude elektriciteitsbedrading en waterleidingen mogelijk vervangen, verplaatst of uitgebreid moeten worden;

 • Je gelijk kunt zorgen voor een goed klimaatbeheersing- en luchtbehandelingsysteem;

 • Je rekening houdt met de akoestiek en warmte-isolerend vermogen van de muren, het plafond en de vloer;

 • Er voldoende daglicht op de nieuwe werkplekken aanwezig is.

Je kantoor verbouwen begint met een budget en een ontwerp

Het is natuurlijk afhankelijk van je budget om te bepalen in hoeverre je je kantoor kunt verbouwen. Met een kantoorontwerp bespaar je kosten en krijg je overzicht van het verbouwproject.

Met een goede voorbereiding kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

Kies je bijvoorbeeld ervoor om alleen een bepaalde ruimte te verbouwen, dan is er kans dat je dan toch de elektriciteitsleidingen door het hele pand moet vervangen.

Hou je geen rekening met akoestiek, dan kunnen je medewerkers last van geluidshinder krijgen in hun nieuwe kantooromgeving.

Heb je de technische bouwtekeningen van je kantoorpand niet gezien, dan breek je mogelijk een draagmuur af met alle gevolgen van dien.

Industriële kantoorinrichting na kantoor verbouwing

Een goed ontwerp is essentieel bij een kantoorverbouwing

Hierboven zijn een paar redenen opgesomd om een verbouwing goed voor te bereiden met een ontwerp. Je kunt ons inschakelen voor een goed kantoorontwerp, omdat:

 • We rekening houden met je budget;

 • We rekening houden met huidige wensen;

 • We rekening houden met toekomstige plannen;

 • De juiste bouwvergunningen worden aangevraagd;

 • De verbouwing voldoet aan milieu-eisen.

Er wordt niet voor niets gezegd: “een goed begin is het halve werk”. Het bespaart je een hoop kosten en onaangename verrassingen.

Herstellen van gebreken om je kantoorpand meer waarde te geven

Ben je eigenaar van een kantoorpand en wil je dat het pand in waarde stijgt? Dan is het eerste dat van belang is, dat de gebreken hersteld worden. Om het kantoorpand meerwaarde te geven, moeten deze werkzaamheden wel professioneel en volgens richtlijnen gebeuren.

Naast herstelwerkzaamheden, kan het kantoor verbouwen voor meer huuropbrengst zorgen. Je kunt hierbij denken aan het installeren van een gezond luchtbehandelingsysteem en het plaatsen van isolerende wanden of plafonds. Ook zijn er tal van keuzes om te zorgen voor voldoende daglicht of modern, kunstmatig licht waarmee gezond gewerkt kan worden.

Wij ontzorgen je met onze turn-key aanpak

Als je efficiënt en kostenbesparend de gebreken in je kantoorpand wilt herstellen, dan is een kantoorverbouwing vaak een slimme beslissing. We verhelpen gebreken en voegen waarde toe aan je pand.

Veel herstelwerkzaamheden vereisen breekwerk (denk aan leidingen achter muren of onder de vloer). Daarom nemen we dit gelijk mee in het verbouwingsplan.

Met onze turn-key verbouwingsaanpak kunnen wij het hele project voor je regelen: van vergunningsaanvragen, herstelwerkzaamheden, verbouw, afbouw tot aan het leveren van nieuw kantoormeubilair.

Vraag een vrijblijvende offerte aan of bel ons om de mogelijkheden te bespreken.

Een positief imago door een goed verzorgd kantoor

Een positief imago van je bedrijf is erg belangrijk. Het imago kan bepalend of andere bedrijven met jou willen samenwerken.

Ook je medewerkers hebben een belangrijke stem in het uitdragen van het beeld van je bedrijf. Als zij niet tevreden zijn met hun kantooromgeving, dan laten zij dat weten op social media platforms.

Wil je je kantoor verbouwen, dan adviseren wij je medewerkers te betrekken. Niet elke medewerker zal blij zijn met een groter of kleiner kantoor of meer flexibele werkplekken.

Het is belangrijk om het kantoor zo in te richten dat je medewerkers zich op hun werk kunnen concentreren. Daarnaast is een ruimte nodig waar zij samen kunnen zijn om een project te bespreken of zich even kunnen ontspannen.

Zakelijke besprekingen voeren in een representatief kantoor

Je besprekingen met klanten wil je natuurlijk ook in een mooie, representatieve ruimte voeren. Een ruimte die bovendien goed is ingericht en voorzien van een goed klimaatbeheersysteem en geluidsisolerende wanden.

Een verbouwing van je kantoor kan veel doen voor je bedrijfsimago. Ben je nieuwsgierig naar een – zorgeloos en op maat – verbouwing van jouw kantoorpand, neem dan contact met ons op.

Je kunt ook eerst onze portfolio bekijken om ideeën op te doen voor jouw kantoor. Daarnaast vind je op onze blog veel artikelen om meer te leren over kantoor verbouwingen.

Door onze jarenlange ervaring met kantoorverbouwingen, zijn wij er zeker van dat wij jou kunnen helpen met de verbouwing van jouw kantoorpand.