De beste luxe kantoorinrichting – Hoe realiseer je dit?

20-07-2020
Kantoorinrichting

Een kantoor is niet alleen een plek om te werken. Een kantoor is je visitekaartje: je laat hiermee zien welke standaarden je hanteert voor jouw bedrijf. Heb je een bedrijf dat zich richt op het hogere segment in het bedrijfsleven, dan hoort daar een luxe kantoorinrichting bij. Een luxe directiekamer of vergaderzaal geeft een gevoel van exclusiviteit. Het straalt uit dat je op een hoog niveau zaken kunt doen. 

Hoe ziet een luxe kantoor eruit?

Een luxueus kantoor kenmerkt zich vooral door ruimte, licht, technologische hoogstandjes en meubels die comfortabel en van hoge kwaliteit zijn. Maar wat luxe kantoren echt onderscheidt van een standaard inrichting, is het gevoel dat ze oproepen. Luxe voelt speciaal aan, en als het voor jou speciaal aanvoelt, is de kans groot dat het ook voor jouw medewerkers en klanten speciaal zal zijn.

Waarom kiest een bedrijf voor een luxe kantoorruimte?

Bedrijven hebben verschillende redenen om te kiezen voor een luxe kantoorinrichting:

Ze willen een statement maken

Een luxueus kantoor kan onmisbaar zijn voor bedrijven die indruk willen maken bij potentiële en bestaande klanten. Een luxueus kantoor straalt prestige uit en trekt prestigieuze klanten aan. Klanten ontvangen in een omgeving die succes uitstraalt beïnvloedt de manier waarop je zaken doet.

Ze willen talent aantrekken en behouden

De verleiding van een onderscheidend, high-end kantoor kan voor elke generatie een stimulans zijn om voor een bedrijf te gaan werken. Net als voor klanten heeft de uitstraling van het kantoor invloed op de beeldvorming van potentiële werknemers op het bedrijf. Een luxe kantoorinrichting is een goede investering om een goede indruk achter te laten bij nieuw aan te trekken talent.

Ze willen hun bedrijfscultuur tonen

Met een luxe kantoorinrichting kun je de cultuur van je bedrijf tonen. Een luxe kantoor kan uitstralen wat je als bedrijf wil tonen, maar ook laten zien dat je werknemers waardeert. Als een bedrijf open minded is en samenwerking en creativiteit belangrijk vindt, dan creëer je een kantoorruimte die deze eigenschappen bevordert. Als mensen zich prettig voelen gaat de productiviteit omhoog. Daarnaast laat je met een luxe uitstraling zien dat jouw service of producten ook van hoge kwaliteit zijn. 

Luxe kantoorinrichting

Hoe realiseer je een luxe uitstraling van jouw kantoor?

Een kantoor kun je luxueus inrichten in verschillende stijlen. Het is van belang dat de stijl bij het bedrijf past en dat iedereen zich er prettig bij voelt. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat jouw klanten zich comfortabel voelen wanneer zij een afspraak bij jou op kantoor hebben. 

De tijdloze charme van de klassieke stijl

Laat je voor een luxe kantoor met een klassieke stijl inspireren door een inrichting van vintage meubilair en decoraties. 

Een kantoor met een klassieke stijl heeft als basis vaak met hout afgewerkte wanden, sierelementen in het plafond en een houten vloer. Dit is te realiseren met moderne technieken en milieuvriendelijke materialen, zodat ook een klassiek kantoor een goed klimaatbeheersysteem heeft en duurzaam ingericht is. 

Meubilair zoals boekenkasten, bureaus, planken en tafels uit de jaren ‘50 kun je combineren met retro meubelen die helemaal aan de huidige arbowetten voldoen. De accessoires in een klassiek ingericht kantoor maken het verschil. Een kroonluchter, bureaulamp, tapijt en gordijnen geven het kantoor een uitstraling van luxe en comfort.

Een luxe kantoorinrichting in een moderne stijl

Heb je een modern, innovatief bedrijf, dan wil je naast stijl en kwaliteit ook efficiëntie en uitdaging uitstralen. Dit kun je bereiken door tot in detail het kantoor te ontwerpen en gebruik te maken van materialen van hoge kwaliteit. Comfort, duurzaamheid en kwaliteit zijn eisen die je aan het materiaal en aan de inrichting stelt. 

In een luxueus kantoor is akoestiek belangrijk. Je wilt dat je medewerkers rustig kunnen werken zonder de afleidingen van telefoontjes van je collega’s of onderlinge overleggen. Ook veel van je zakelijke klanten stellen het op prijs om besprekingen binnen de muren te houden. Voor het bekleden van de muren kun je daarom het beste kiezen voor geluidsabsorberende wandpanelen

Deze kunnen volledig worden opgenomen in het interieur van je kantoor, zodat het geen afbreuk doet aan de luxe uitstraling die je wilt hebben. Een bijkomend voordeel van gebruik van wandpanelen is dat je tegelijkertijd de snoeren van je apparaten weg kunt werken. 

Akoestische panelen

Voor mooi meubilair dat luxe uitstraalt en comfortabel is, kun je uit vele stijlen kiezen. Van glas, hout gelakt in opvallende kleuren, verchroomd metaal of leer. Of denk eens aan akoestisch meubilair.

Belangrijk voor een modern, luxe ingericht kantoor is dat het ruimte biedt en licht is. Let dus op dat je niet te veel, maar ook niet te weinig meubilair in je kantoor plaatst. 

Wil je gedegen advies over de kantoorinrichting die perfect bij jouw stijl past, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Wij van Planeka hebben jarenlange ervaring met het ontwerpen van kantoren en het inrichten ervan. Wij kunnen ervoor zorgen dat je een smaakvolle kantoorinrichting krijgt dat precies overeenkomt met jouw ideeën om je bedrijf te presenteren.  

Een luxueus ingericht kantoor in industriële stijl

Kantoren gebaseerd op een industrieel ontwerp zijn modern, maar kunnen ook een erg luxe uitstraling hebben.

Een kantoor in industriële stijl heeft een uitdagende, robuuste uitstraling. Er is veel ruimte die flexibel in te richten is. Licht, natuurlijke materialen, zichtbare leidingen, onafgewerkte muren, zijn een aantal kenmerken van een industrieel kantoorontwerp. Als deze stijl goed is uitgevoerd, met aandacht voor details en met gebruik van kwaliteitsmaterialen, dan heb je een goede basis voor een luxe kantoor. 

Om een industrieel kantoor luxueus in te richten, maak je gebruik van designmeubels, stijlvolle accessoires en de nieuwste technologische apparaten. Wanneer je werkomgeving uitdaging en innovatie uitstraalt beïnvloedt dit je werknemers en klanten. De productiviteit gaat omhoog en klaten beschouwen je als succesvol.

Luxe industriële kantoorinrichting

Op zoek naar een luxe kantoorinrichting?