5 toepassingen van een mobiel kantoor

30-03-2024
Kantoorinrichting

Heb je snel een thuiskantoor nodig? Of wil je als bedrijf liever een kantoor kopen in plaats van kantoorruimte huren? Dan kan een mobiel kantoor een goede oplossing zijn.

Mobiele kantoren zijn een snelle en flexibele oplossing voor iedereen die behoefte heeft aan extra kantoorruimte. Deze kantoorruimtes kunnen op allerlei manieren ingericht worden, zodat ze voor veel functies geschikt zijn. Daarbij kunnen mobiele kantoren makkelijk uitgebreid worden.

In dit artikel bespreken we op welke manieren je mobiele kantoorruimtes kunt inzetten en gebruiken.

Wat is een mobiel kantoor?

Een mobiel kantoor is een verplaatsbaar kantoor. Dit kantoor kun je permanent gebruiken of tijdelijk inzetten als je bijvoorbeeld kantoorruimte tekort komt tijdens een renovatie.

Kantoorunits kunnen zowel buiten als binnen geplaatst worden. Mobiele kantoren zijn stevig, veelzijdig (ze kunnen bv. gestapeld worden) en verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen.

Met een kantoor unit kan er ook op afgelegen locaties gewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan een kantoor container op een bouwplaats.

De voordelen van een mobiel kantoor

Er zijn veel goede redenen om voor een mobiel kantoor te kiezen. De belangrijkste voordelen van mobiele kantoren zijn: 

 • Snel en eenvoudig op te bouwen.

 • Demontabel, kan makkelijk afgebouwd en opgeslagen worden.

 • Makkelijk te verplaatsen.

 • Multifunctioneel te gebruiken, bv. als opslagruimte.

 • Eenvoudig uit te breiden naar meerdere of grotere units.

Een ander groot voordeel van een modulaire unit is dat het volledig op maat gemaakt kan worden. Zo kan er een vergaderruimte, keukentje of toilet aan toegevoegd worden.

Mobiel kantoor

Toepassingen van een mobiel kantoor

Een mobiel kantoor kan natuurlijk gebruikt worden als kantoorruimte, maar er zijn nog veel meer manieren waarop een mobiele kantoorunit gebruikt kan worden. We schetsen hieronder een paar mogelijkheden.

1. Kantoorruimte

Mobiele kantoren kunnen perfect ingericht worden als kantoorruimte, compleet met vloerbedekking, verwarming en airco.

Voor wie thuis werkt, is een mobiel kantoor geschikt als tuinkantoor. Zo hoef je in je huis geen kamer op te offeren.

In bedrijven is het mogelijk om een mobiele kantoorruimte in of buiten de bedrijfshal te laten plaatsen.

2. Omkleedruimte

Op het sportveld of bij een sportevenement kunnen mobiele kantoren gebruikt worden als omkleedruimte. De mobiele units kunnen geleverd worden met toiletten, lattenbanken en voldoende ruimte voor mensen om zich om te kleden.

Het is mogelijk om de kleedkamer helemaal naar wens in te richten met bijvoorbeeld extra toiletten en voorzieningen voor mindervaliden.

Kleedkamer in container

3. Werkplek in bedrijfshal

Inpandige kantoorunits kunnen snel in de in de bedrijfshal geplaatst worden. Dat is handig als je snel wilt beginnen met je nieuwe bedrijf of als je extra ruimte nodig hebt voor projecten.

In een bedrijfshal met kantoor heb je alles onder één dak en kan de bedrijfsvoering dicht bij de uitvoering zitten. De kantoorunits zijn volledig ingericht en kunnen makkelijk worden aangepast en uitgebreid. 

4. Laboratorium

Heb je een tijdelijk laboratorium nodig? Ook dan komt de mobiele kantoorruimte goed van pas. Dit kan namelijk ook worden ingericht als laboratorium, met alle benodigde gespecialiseerde apparatuur, veilige opslag en steriele werkoppervlakken.

Het laboratorium kan verder worden ingericht met verschillende soorten luchtbehandelingsystemen, een goede laboratorium inrichting en andere voorzieningen.

Mobiel kantoor voor tijdelijk laboratorium

5. Lunchruimte 

Op een bouwplaats, bedrijfsterrein of evenemententerrein kan het makkelijk zijn om een lunchruimte te hebben voor personeel of vrijwilligers.

In een mobiel kantoor past makkelijk een grote tafel met voldoende stoelen. De ruimte kan ook voorzien worden van een kleine keuken en elektra voor een koelkast of magnetron. Zo ontstaat een gezellige lunchplek.

Zelf een mobiele kantoorunit inrichten

Een mobiele kantoorunit kun je vaak helemaal zelf inrichten, zodat een kantoorinrichting op maat ontstaat. In vergelijking met de standaard units kun je bijvoorbeeld het volgende toevoegen:

 • Grote ramen of extra ramen voor meer lichtinval.

 • Wateraansluiting.

 • Toilet- of keukenblok.

 • Airco en verwarming.

 • Vloerbedekking.

 • Warmte-isolatie.

Heb je snel een mobiel kantoor nodig? Dan zijn er kant-en-klare oplossingen verkrijgbaar die vaak al binnen een paar dagen geplaatst kunnen worden.

Desgewenst kan het kantoor worden voorzien van akoestische materialen voor een prettig klimaat en een rustige werkplek.

De indeling van deze kantoren moet je nog wel zelf doen, maar dat biedt ook de mogelijkheid om het kantoor met de gewenste interieurstijl in te richten. 

Vergunning

Plaats je het mobiele kantoor op je eigen grond, bijvoorbeeld in je tuin, dan is het meestal niet nodig om daarvoor een vergunning aan te vragen.

Plaats je een mobiel kantoor buiten je bedrijfshal, op een sportveld of een evenemententerrein, dan is er soms wel een vergunning nodig.

Het is altijd goed om voor de plaatsing even contact op te nemen met jouw gemeente om te informeren of er een vergunning nodig is.

Kantoorinrichting met Planeka

Heb je interesse in de mogelijkheden van een mobiel kantoor of een kantoorinrichting met mobiele ruimtes? Neem dan contact met ons op.

Bij Planeka heb je alles geregeld bij één partij en wij helpen je met de inrichting of herinrichting van je kantoor en bedrijfsruimte. Neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.