Bedrijfshal met kantoor voor betere samenwerking

17-02-2024
Kantoorinrichting

Als je kantoor naast de bedrijfshal staat, dan moet je regelmatig heen en weer lopen om de dagelijkse bedrijfsprocessen te regelen. Wil je dat efficiënter doen? Dan is een bedrijfshal met kantoor een goede oplossing.

Een bedrijfshal met kantoor zorgt ervoor dat je snel ter plaatse kunt zijn als zich problemen voordoen. Het is ook een uitstekende oplossing als je potentiële klanten beter wilt voorlichten, omdat sales en marketing dichter bij de uitvoering kunnen staan.

In elke hal kan een kantoor geplaatst worden en dat kan op verschillende manieren. Dat lichten we vandaag in dit artikel toe.

Waarom een kantoor in een bedrijfshal?

Bij bedrijven waar marketing en sales nauw in contact staan met het uitvoerend personeel, is het prettig als potentiële en reguliere klanten op een representatieve manier ontvangen kunnen worden. Met een kantoor in de bedrijfshal is dit mogelijk.

Lawaai uit de bedrijfshal moet dan natuurlijk wel gedempt worden. Door de akoestiek van het kantoor te verbeteren met speciale materialen ontstaat een plek waar rustig met klanten overlegd kan worden.

Je kunt het kantoor natuurlijk ook gebruiken voor een werkoverleg of voor vergaderingen met medewerkers. Met een goed ingericht kantoor zit je dicht bij collega’s op de werkvloer, maar kun je toch in alle rust zaken doen.

Productiehal drukkerij

Arbo richtlijnen voor een bedrijfshal met kantoor

Als er een kantoor in een bedrijfshal wordt geplaatst, dan gelden daarvoor dezelfde arbo richtlijnen als voor kantoren die gevestigd zijn in kantoorgebouwen. Het kantoor moet dus zo ingericht worden dat medewerkers er gezond en veilig kunnen werken. Daarbij krijg je o.a. te maken met regels rondom:

Het is dus goed om hier rekening mee te houden als je op zoek gaat naar een kantoor voor de bedrijfshal. Doordat het kantoor in de hal zelf geplaatst wordt, heb je soms met aanvullende regels te maken met betrekking tot geluidsoverlast of blootstelling aan gevaarlijke stoffen.

Toets altijd vooraf of de gekozen kantoorruimte voldoet aan de geldende richtlijnen.

Toepassingen van een bedrijfshal met kantoor

Er zijn verschillende manieren waarop je een kantoor in een bedrijfshal kunt gebruiken.

  • Je kunt in een bedrijfshal met kantoor bijvoorbeeld makkelijk met personeel overleggen als je een vergaderruimte inricht.

  • Je kunt de beschikbare ruimte ook inrichten als kantoor, zodat medewerkers het personeelsrooster kunnen plannen en de dagelijkse cijfers kunnen noteren.

  • Kasten en ladeblokken kunnen ook in het kantoor worden neergezet. Zo blijft de administratie op orde en bij vragen kan er makkelijk even met collega’s op de werkvloer overlegd worden.

  • Het kantoor kan ook perfect dienen als ontvangstruimte voor klanten, het voeren van sollicitatiegesprekken en het geven van presentaties over jouw onderneming.

3 opties voor een inpandig kantoor

Er zijn verschillende mogelijkheden om een eigen kantoor te plaatsen in de bedrijfshal. Je kunt kiezen voor een niet-verplaatsbaar kantoor wat rechtstreeks in de bedrijfshal gebouwd wordt, of voor een flexibele oplossing in de vorm van een verplaatsbaar kantoor.

Een verplaatsbaar kantoor is een logische oplossing als de bedrijfshal gehuurd wordt, of als het budget onvoldoende is voor het bouwen van een vast kantoor in de bedrijfshal.

We laten hieronder zien welke mogelijkheden er zijn als je een inpandige kantoorruimte wilt realiseren.

1. Kantoor container

Een snelle, eenvoudige oplossing voor een bedrijfshal met kantoor is het plaatsen van een of meerdere kant-en-klare kantoor containers. De containers kunnen met een heftruck in de hal geplaatst worden en kunnen bij verhuizing gewoon weer meegenomen worden.

Ze kunnen ook opgestapeld worden, waardoor je goed gebruik kunt maken van verticale ruimte. Met een trap aan de buitenkant van de container kun je de hogere verdiepingen bereiken.

Kantoor containers kunnen gekocht worden of je huurt ze voor een vast bedrag per maand. Ze zijn geschikt als tijdelijk kantoor, maar kunnen ook als een permanente oplossing gebruikt worden wanneer je extra kantoorruimte nodig hebt.

De containers hebben wel hun beperkingen qua afmetingen en de indeling van de ruimte, dus houd daar rekening mee.

Bedrijfshal met kantoor container

2. Kantoor laten bouwen in de bedrijfshal

Een andere oplossing voor een bedrijfshal met kantoor is het bouwen van een kantoor met bakstenen muren in de bedrijfshal. Als je zelf een kantoor laat bouwen, dan kun je helemaal zelf bepalen hoe groot het kantoor wordt en waar het wordt geplaatst.

Je bepaalt zelf de indeling en kiest de voorzieningen, zoals een keuken of sanitair. Bovendien kan er meteen warmte- en geluidsisolatie worden aangebracht. Daardoor ontstaat een goede akoestiek en kan het klimaat in de kantoorruimte efficiënt geregeld worden.

Een kantoor laten bouwen in de bedrijfshal kost over het algemeen wel meer dan het huren van een kantoor of een verplaatsbaar kantoor.

3. Prefab kantoorunits

Als je naar een meer flexibele oplossing zoekt voor een bedrijfshal met kantoor, dan zijn prefab units geschikt. Deze units kunnen compleet met vloerbedekking, elektra, verwarming, keukenblok, sanitair en airconditioning worden opgeleverd.

Prefab units kunnen op elke etagevloer neergezet worden. Op die manier nemen de units geen kostbare vierkante meters in beslag die eigenlijk bestemd zijn voor de productie.

De units kunnen op maat gemaakt worden, zodat ze goed in de hal passen en aansluiten bij het aantal medewerkers dat gebruikmaakt van de kantoorruimte. De units kunnen bovendien snel geplaatst worden, zodat jouw bedrijf gewoon door kan draaien.

Planeka officiële dealer van Bow Fit Out voor modulaire kantoorunits

Akoestische oplossingen

In een bedrijfshal heb je altijd te maken met geluiden of lawaai. Een kantoor in een bedrijfshal kan soms erg gehorig zijn, waardoor concentreren lastig kan zijn. Gelukkig is daar iets aan te doen. Er zijn namelijk verschillende akoestische oplossingen die toegepast kunnen worden om de geluidsoverlast te verminderen. 

De eenvoudigste oplossing is een akoestische scheidingswand die in het kantoor wordt geplaatst. Met deze scheidingswanden kun je vergaderruimtes en werkruimtes inrichten waarbij de geluidsoverlast tot een minimum wordt beperkt. Zo kunnen medewerkers zich beter focussen op hun werk.

Naast scheidingswanden zijn er nog andere manieren om een slechte akoestiek in het kantoor te verbeteren. Plaats bijvoorbeeld een akoestisch plafondeland in het kantoor wat geluiden dempt of maak gebruik van akoestisch kantoormeubilair.

Het effect van een akoestisch plafond kan nog versterkt worden door het gebruik van akoestische wandbekleding. Denk hierbij aan akoestisch behang of akoestische panelen aan de muur.

Kantoor plaatsen met Planeka

Wil jij ook een bedrijfshal met kantoor? Dan kan Planeka je helpen met het realiseren van een kantoor in de bedrijfshal. Dankzij meer dan 20 jaar ervaring met kantoorverbouwingen en -renovaties hebben wij uitgebreide kennis van de mogelijkheden voor inpandige kantoren en het inrichten daarvan.

Neem contact met ons op als je een flexibele of vaste kantoorruimte zoekt voor jouw bedrijfshal. Je kunt ook direct een gratis offerte aanvragen en dan nemen wij contact met je op.