7x raambekleding kantoor – inspiratie

03-02-2024
Interieurontwerp

Staat jouw werkplek vaak in de zon? Dan weet je hoe prettig het is als er goede raambekleding op kantoor hangt. Met de juiste raamdecoratie kun je in iedere ruimte de lichtinval bepalen en zorgen dat er voldoende privacy is.

Raambekleding kantoor zorgt ook voor extra sfeer op de werkplek en het draagt bij aan een goed werkklimaat. We bespreken hier verschillende soorten raamdecoratie voor kantoor en hoe je ze kunt toepassen.

De functie van raambekleding kantoor

Raambekleding kantoor is een belangrijk onderdeel van het kantoor interieur. Mooie luxaflex of moderne jaloezieën horen op elk kantoor thuis en zorgen direct voor meer sfeer. Raamdecoratie is niet alleen een mooie vorm van kantoordecoratie, maar ook een functioneel onderdeel van de kantoorinrichting. Zo heeft raamdecoratie de volgende functies:

  • Weren van direct zonlicht en warmte.

  • Privacy verbeteren.

  • Verbeterde akoestiek.

  • Regelen van de lichtinval.

  • Voorkomen van afleiding door verkeer op straat of mensen die langs het pand lopen.

  • Verduisteren van presentatieruimtes.

Dankzij deze eigenschappen zorgt kantoor raambekleding dat er nooit te veel of te weinig licht is op de werkplek. Onderschat ook niet het effect wat de lichtinval kan hebben op de creativiteit van collega’s en de sfeer op de werkvloer.

Met de juiste raambekleding ontstaat een inspirerende, functionele en gezellige werkplek.

7 opties voor raambekleding kantoor

Er zijn verschillende manieren om de ramen op kantoor te bekleden. Elke ruimte stelt specifieke eisen aan de raambekleding kantoor. Zo is het voor bezoekers prettig als een ontvangstruimte lekker licht is, iets wat je kunt bereiken met transparante raambekleding.

Om je een idee te geven welke raambekleding het beste past, zetten we hier 7 opties voor raamdecoratie op een rij. 

1. Rolgordijnen op kantoor

Rolgordijnen kunnen voor elk raam gebruikt worden, omdat ze verkrijgbaar zijn in alle gewenste maten. Met rolgordijnen kun je snel een ruimte verduisteren. Dat kan prettig zijn in presentatieruimtes of kantoorruimtes met grote ramen waar de zon recht naar binnen schijnt.

Lichtdoorlatende rolgordijnen beperken de inkijk en geven meer privacy bij kantoren op de begane grond.

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder de kleur van het jaar. Zo sluit je raambekleding altijd aan bij de laatste trends.

Raamdecoratie op kantoor

2. Jaloezieën voor kantoor

Raambekleding kantoor moet voldoende licht binnenlaten, maar ook genoeg privacy bieden. Met jaloezieën lukt dit uitstekend. Je kunt zelf de inkijk van buitenaf bepalen en regelen hoeveel licht er naar binnen komt.

Hang horizontale jaloezieën op in de ontvangstruimte of in kantoorruimtes op de begane grond. Kies uit aluminium of houten jaloezieën in verschillende kantoorkleuren. Je kunt ze ook op maat laten maken. Zo vormen ze een mooie aanvulling op de rest van het interieur. 

3. Plisségordijnen voor op kantoor

Plisségordijnen zijn zeer geschikt als je veel daglicht wilt binnenlaten, maar ook privacy wilt hebben. Bij een interieuradvies worden deze gordijnen daarom vaak geadviseerd voor vergaderruimtes.

Kies je voor een top down en bottom up systeem, dan kun je de onder- en bovenkant van het plisségordijn bewegen. Zo kun je de inkijk op ooghoogte wegnemen en tegelijkertijd profiteren van veel natuurlijk licht.

Plisségordijnen met een dubbele stof hebben bovendien isolerende werking waardoor het klimaat in de ruimte aangenaam blijft.

Bijpassende raambekleding kantoor

4. Duo rolgordijnen

Een duo rolgordijn heeft twee lichtdoorlatende stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt bewegen. In elke laag worden stofbanen afgewisseld met transparante banen.

Als de stofbanen gesloten worden, vermindert de inkijk van buitenaf. Kies je voor de transparante banen, dan kan het licht naar binnen vallen zonder al teveel inkijk.

Duo rolgordijnen kunnen op maat gemaakt worden, waarbij de stofbanen op elkaar uitgelijnd worden. Dit is ideaal voor grote kantoorramen waar meerdere rolgordijnen naast elkaar hangen. De rolgordijnen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en sluiten aan bij de nieuwste kantoortrends.

5. Verticale lamellen

Verticale lamellen passen bij verschillende kantoor interieurstijlen. Je stelt ze makkelijk in en ze nemen weinig ruimte in beslag. Lamellen voor kantoor zijn vaak gemaakt van wit kunststof.

De stoffen lamellen hebben een luxe uitstraling en horizontale lamellen zijn ook mogelijk. Voor een moderne uitstraling kies je voor extra brede banen. Voor een draai kiepraam zijn lamellen soms wat minder geschikt.

6. Kantoorgordijnen

Kan jouw kantoor wel wat meer sfeer gebruiken? Dan zijn kantoorgordijnen een prima keuze. Gordijnen zijn warmte-isolerend, geluidsisolerend en zonwerend.

Akoestische gordijnen verminderen de weerkaatsing van geluid waardoor galm wordt verminderd. Gordijnen voegen veel sfeer toe aan een kantoor en ze zijn geschikt voor hoge ruimtes en moderne interieurs.

7. Screens

Screens worden aan de buitenkant van het raam gemonteerd. Daardoor warmt het glas niet op en blijft het lekker koel binnen.

Screens houden fel zonlicht buiten en zorgen voor voldoende privacy op kantoor. Ze zijn bovendien geschikt voor grote ramen en kunnen automatisch bediend worden.

Screens kunnen gecombineerd worden met andere raambekleding zoals aluminium jaloezieën op maat of rolgordijnen.

Screens op kantoor

Kantoor inrichten met Planeka

Wil jij de inkijk op kantoor verminderen of krijgt het hele kantoor een make-over? Dan kan Planeka je helpen. Wij geven interieuradvies op maat, inclusief raambekleding kantoor. Bovendien kunnen we het hele verbouwingstraject verzorgen, inclusief de installatie van raamdecoratie.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan nu een gratis offerte aan.