Afscheiding kantoor – 5 inventieve mogelijkheden

10-09-2022
Kantoorinrichting

Wat de reden ook is – het nieuwe werken of voldoen aan de anderhalve meter eis vanwege corona – met een afscheiding kantoor haal je meer uit de werkruimte. Door te kiezen voor een vaste of flexibele scheidingswand deel je ruimtes in naar behoefte.

Een scheidingswand of flexibele afscheiding geeft privacy en beperkt de geluidsoverlast in een druk bezette kantoorruimte. Het kan bovendien bijdragen aan een prettiger werkklimaat. Er zijn diverse afscheidingen voor kantoor, zowel vast als flexibel. Je leest hier alles over de mogelijkheden.

1. Vaste scheidingswand kantoor

Een vaste scheidingswand kantoor gebruik je om een ruimte op te splitsen in vaste, aparte ruimtes. Omdat je deze systeemwanden niet makkelijk kunt verplaatsen, worden ze vooral gebruikt om permanente ruimtes te maken. Denk bijvoorbeeld aan werkkamers of vergaderruimtes.

Een vaste afscheiding kantoor kan gemaakt zijn van glas, gips of metselwerk. Glazen wanden geven een transparante sfeer en dempen het geluid. Ze houden het daglicht niet tegen en dat zorgt voor een prettige werksfeer. Met privacy glas of een coating kan de inkijk in de ruimte beperkt worden.

Gipswanden worden gebruikt voor stiltewerkplekken en andere ruimtes waar privacy en geluidsdemping gewenst zijn. De gipsplaten bieden de nodige privacy, zonder het geheel af te sluiten. Ze kunnen ook gecombineerd worden met glazen scheidingswanden voor een betere lichtinval.

Voor extra geluiddemping kan akoestische wandbekleding als aanvulling gebruikt worden.

Afscheiding kantoor met een vaste glazen wand

2. Kasten

Kasten zijn een alternatief voor moderne scheidingswanden. Kasten zijn op elk kantoor te vinden en voldoen prima als afscheiding tussen werkplekken. Je hebt zo geen aparte wand meer nodig en de kasten kunnen vrij makkelijk verplaatst worden als dat gewenst is.

Zet de kasten tussen bureaus om meer privacy te creëren. Door de kasten naast bureaus te zetten, hoeven medewerkers bovendien minder ver te lopen om hun spullen te pakken of op te bergen.

3. Metal stud wanden

Een metal stud wand is een niet dragende binnenwand die bestaat uit metalen profielen waarop een beplating is geschroefd. Eventueel kan de metal stud wand opgevuld worden met isolatieplaten zodat de warmte beter vastgehouden wordt.

Metal stud wanden kunnen gebruikt worden als scheidingswand, isolerende voorzetwand of binnenwand. Door deze afscheiding kantoor te vullen met dubbele gipsplaten ontstaat een brandwerende tussenwand die geluid dempt.

Je kunt er ook schuine of gebogen wanden mee maken, terwijl dat met veel andere scheidingswanden niet mogelijk is.

metal stud wand - Planeka

4. Afscheidingswand bureau

Zoek je een flexibele oplossing om je medewerkers meer privacy op de werkplek te geven? Dan is een afscheidingswand voor het bureau een makkelijke oplossing. Het scherm plaats je op een bureau waar het direct voor meer privacy zorgt.

Gebruik je akoestische wanden? Dan worden ook de omgevingsgeluiden beter gedempt. Dat geeft meer rust en betere concentratie op de werkplekken.

5. Mobiele afscheiding kantoor

Mobiele scheidingswanden worden veel gebruikt als afscheiding kantoor tussen werkplekken en vrijstaand in open ruimtes. Met deze verrijdbare scheidingswanden kun je de kantoorruimte steeds opnieuw indelen. Handig als je projectmatig werkt of als je een ruimte tijdelijk in gebruik hebt.

Met een mobiele afscheiding kantoor zijn vaste wanden niet nodig. Door de wanden weg te rollen ontstaat weer een open ruimte die je vrij kunt indelen.

Mobiele afscheiding kantoor in de vorm van plantenbakken

Waarom een afscheiding op kantoor?

Een afscheiding op kantoor zorgt voor:

  • Meer privacy;

  • Minder geluidsoverlast;

  • Flexibele indeling van ruimtes;

  • Betere gebruiksvriendelijkheid van het kantoor;

  • Een prettiger werkklimaat.

Hulp nodig met je kantoorinrichting?

Sta jij op het punt om je kantoor (opnieuw) in te richten of komt er een renovatie aan? Dat is een uitstekend moment om na te denken over de inrichting van de kantoorruimte.

Planeka is al tientallen jaren de specialist op het gebied van kantoorverbouwingen en renovaties. Kun je dus wel wat hulp gebruiken bij het inrichten van je kantoor of het plaatsen van een afscheiding kantoor en andere wanden? Neem dan eens contact op met ons om je project te bespreken of vraag een offerte aan.

We kunnen het hele traject van A tot Z verzorgen, waarbij we onze kennis combineren met jouw inbreng en ideeën. Succes verzekerd!