Moswanden op kantoor voor een inspirerende werkplek

16-09-2023
Kantoorwanden

Werknemers brengen elke dag veel tijd door op hun werkplek. Veel kantoren zijn alleen functioneel ingericht en niet als inspirerende werkplek. En dat terwijl een inspirerende werkplek de productiviteit juist kan verhogen.

Moswanden op kantoor brengen meer ontspanning en frisheid naar kantoor. De groene kleur inspireert en maakt het kantoor gezelliger. Lees hier hoe je met moswanden een kantoor omtovert in een inspirerende werkplek.

Wat is een moswand?

Een moswand is een houten plaat waarop mos wordt bevestigd. Nadat het mos is bevestigd, wordt het behandeld met milieuvriendelijke producten om de mosmuur geschikt te maken voor plaatsing op kantoor. De behandeling van de moswand zorgt ervoor dat deze groen blijft en vuilafstotend en zacht is.

Een moswand is makkelijk te onderhouden. De wand heeft geen water en geen zonlicht nodig. Gebruik de moswand als moderne scheidingswand of als systeemwand in een groen kantoor. Mos kan niet alleen op een muur geplaatst worden, maar ook op pilaren of balies.

Met mosschilderijen en mospanelen geef je het kantoor een unieke uitstraling met een groen tintje.

Moswanden op kantoor

Verschillende soorten mos

Er zijn verschillende soorten mos die gebruikt kunnen worden voor moswanden en -schilderijen. Mossoorten kunnen verschillende kleuren hebben, van lichtgroen tot donkergroen. Die kunnen op verschillende manieren toegepast worden. 

Voor een rustige moswand wordt vaak één kleur gebruikt. Voor een levendige moswand of een mosschilderij kunnen diverse soorten mos met verschillende kleuren gebruikt worden.

Moswanden kunnen ook op maat gemaakt worden, zodat de kleuren perfect aansluiten bij de rest van de kantoorinrichting.

De voordelen van moswanden op kantoor

Een wand vol mos is een bijzondere manier om de muren op kantoor te bekleden. Moswanden hebben veel voordelen, zoals:

  • Een moswand is rustgevend, verlaagt stress en verhoogt de concentratie.

  • Een wand met mos kan overal op kantoor geplaatst worden, op elke ondergrond.

  • Het mos is gedroogd en geprepareerd, heeft geen water nodig en is daardoor onderhoudsvrij.

  • De stoere uitstraling van de moswand maakt het tot een echte eyecatcher voor je bezoek en medewerkers.

  • Een moswand dempt veel geluiden in een kantoortuin en verbetert de akoestiek.

  • Het mos voor een moswand is vaak bewerkt met een brandvertragende stof en dus veilig.

  • Moswanden zijn er in veel kleuren, soorten en maten.

Naast deze eigenschappen zorgen moswanden voor meer gezelligheid en sfeer op kantoor.

Akoestiek verbeteren met moswanden

Moswanden op kantoor zijn heel goed in staat om geluiden te absorberen. Dat komt vooral goed van pas in grote kantoortuinen of in open ruimtes waar veel galm is, zoals trappenhuizen.

Een moswand kan in ruimtes gebruikt worden als geluiddempend paneel of als groen alternatief voor akoestische wandbekleding.

Moswand

Systeemwanden met mos

Systeemwanden met mos kunnen gebruikt worden om grote ruimtes op te delen in kleinere ruimtes. Moswanden op kantoor brengen direct meer sfeer op kantoor en helpen tegelijkertijd mee om de akoestiek te verbeteren.

Gebruik ze in plaats van gewone scheidingswanden of plaats hier en daar losse mospanelen op de werkvloer. Een mospaneel kan zowel aan de wand als aan het plafond worden bevestigd. Ze fungeren dan als groene scheidingswanden en geluiddempers.

Medewerkers hebben meer privacy, genieten van het groen en kunnen bovendien rustiger werken.

Design moswanden op kantoor

Mos is een materiaal dat op veel verschillende manieren verwerkt kan worden. Omdat er veel verschillende soorten en kleuren mos zijn, kunnen moswanden of mospanelen op maat gemaakt worden.

Er kunnen bepaalde vormen op een muur gemaakt worden, zoals een logo of een wereldkaart van mos. Het is zelfs mogelijk om het bedrijfslogo over de moswand heen te plaatsen.

Een groen kantoor kan eigenlijk niet zonder een design moswand. Het symboliseert een milieubewuste en duurzame organisatie. Het bijzondere design trekt bovendien de aandacht van bezoekers en passerende klanten.

Moswanden op kantoor met Planeka

Wil je ook een groene moswand op kantoor om te profiteren van alle positieve eigenschappen? Planeka kan jouw inrichting groener maken en zorgen voor de plaatsing van moswanden op kantoor.

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan