5x planten afscheiding kantoor voor meer groen

09-03-2024
Kantoorwanden

Meer planten op kantoor? Doen! Kantoorafscheidingen zorgen voor privacy, afscherming van ruimtes of ze geven de grens aan tussen werkplekken. Door te kiezen voor een planten afscheiding kantoor fleurt je hele kantoor op.

Een groene scheidingswand ziet er ook nog eens leuker uit dan een wand van glas of kunststof. Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat meer groen op kantoor een positieve invloed heeft op medewerkers en het klimaat op kantoor.

Er zijn dus veel goede redenen om te kiezen voor een of meerdere planten afscheidingen op kantoor. Welke mogelijkheden er zijn? Dat lees je hier.

Maak een afscheiding met planten

Kantoren zijn vaak opgedeeld in verschillende ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan werkplekken, overlegruimtes, koffiecorners en printerruimtes. De grens tussen deze ruimtes kun je op verschillende manieren vormgeven.

Scheidingswanden worden vaak gebruikt om de ruimtes in te delen, maar je kunt ook gebruik maken van een planten afscheiding kantoor. Dat oogt natuurlijker dan een moderne scheidingswand en je profiteert ook meteen van andere voordelen.

Voordelen van een planten afscheiding kantoor

In vergelijking met traditionele scheidingswanden heeft een planten afscheiding de volgende voordelen: 

 • Verbeterde akoestiek door de geluiddempende werking van planten.

 • Meer privacy door de bladeren. 

 • Beter luchtkwaliteit (meer zuurstof en vocht in de lucht.

 • Hogere productiviteit.

 • Verplaatsbaar.

 • Groene uitstraling, zorgt voor sfeer.

Een planten afscheiding kantoor is vaak makkelijk te plaatsen. De vaste planten in de groene wand zorgen direct voor meer sfeer en blijven het hele jaar door mooi groen.

Kantoorplanten

5x planten afscheiding op kantoor realiseren

Wil je ook meer groen op je kantoor? Gebruik dan een planten afscheiding kantoor in plaats van een gewone scheidingswand. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een afscheiding op kantoor met planten.

1. Plantenwand

Een plantenwand bestaat uit een groot verrijdbaar frame waarin verschillende soorten planten zijn verwerkt. In plantenwanden zitten echte levende planten en vaak hebben ze een eigen watersysteem. Water geven is dus meestal niet nodig.

Deze mobiele scheidingswanden plaats je heel makkelijk overal in het kantoor. Maak bijvoorbeeld meerdere kleine ruimtes waar collega’s ongestoord online kunnen vergaderen.

Planten afscheiding kantoor

2. Moswand

De moswand lijkt wel wat op de plantenwand als planten afscheiding kantoor. Ook hier gaat het om een groot verrijdbaar frame, maar dan met levend mos. De wanden hebben een natuurlijke uitstraling en zijn volledig onderhoudsvrij.

In de meeste moswanden is rendiermos verwerkt, wat geluidsgolven tot 80% kan reduceren. Dat is een groot voordeel in ruimtes waar vaak overlegd wordt. De moswand kun je dus perfect gebruiken als akoestische scheidingswand, bijvoorbeeld bij vergader- of ontspanningsruimtes, of naast de werkplekken.

De wanden kunnen overigens op maat gemaakt worden, zodat ze in elke ruimte passen.

Moswanden op kantoor

3. Afscheiding met plantenbakken

In plaats van een groene scheidingswand kun je ook kiezen voor afscheidingen met plantenbakken. Dit zijn verrijdbare of verplaatsbare bakken gevuld met kantoorplanten. Hierbij is van alles mogelijk, zoals: 

 • Hoge plantenbakken. Geschikt om als afscheiding tussen bureaus of kantinetafels te zetten.

 • Lage plantenbakken. Deze kun je gebruiken om ruimtes op te delen.

 • Grote plantenbakken. Plaats grote plantenbakken in grote ruimtes of bij de receptie, of gebruik de plantenbakken als terrasafscheiding.

 • Kleine plantenbakken. Deze bakken plaats je makkelijk bovenop kasten.

 • Schuifdeurkast met plantenbak. Een multifunctionele schuifdeurkast met daar bovenop een plantenbak.

Een verrijdbare plantenbak is verkrijgbaar in verschillende kleuren, afmetingen en materialen. Vaak is maatwerk mogelijk. Zo sluiten de bakken uitstekend aan bij de rest van het kantoorinterieur.

4. Groene bureau afscheiding

In plaats van een akoestische scheidingswand kun je ook gebruik maken van langwerpige plantenbakken als planten afscheiding kantoor. Ze kunnen op of tussen de bureaus geplaatst worden.

De kantoorplanten zorgen voor geluidsreductie, zodat geluidsoverlast op de werkvloer wordt verminderd. De planten zijn ook nog eens heel decoratief, wat zorgt voor een prettige werksfeer.

Planten afscheiding kantoor bureau

5. Plantenmuur

Een plantenmuur of plantenwand is een vaste scheidingsmuur waarop luchtzuiverende planten of mos zijn verwerkt. Plantenmuren passen goed bij een groen kantoor.

Groene wanden zijn eenvoudig en snel gemonteerd en geven direct een groene uitstraling. De wand brengt meteen meer sfeer in het kantoor en de planten zorgen voor een verbeterde luchtkwaliteit.

Onderhoud

Het lijkt misschien alsof een planten afscheiding kantoor veel onderhoud met zich meebrengt, maar dat is niet het geval. Veel plantenwanden kunnen met een watersysteem geleverd worden. Water geven is dan niet nodig.

Een plantenwand zonder dit systeem of een plantenbak heeft 1 x per 4 weken onderhoud nodig. Wil je geen onderhoud? Dan kun je ook kiezen voor nepplanten. Je mist dan wel het positieve effect van echte planten op de luchtkwaliteit.

Kantoor inrichten met Planeka

Wil je je kantoor groen inrichten? Planeka kan je kantoor (her)inrichten en daarbij ook gebruik maken van planten, groene scheidingswanden en plantenbakken.

Mag jouw kantoor groener? Neem dan contact op of vraag direct gratis een offerte aan.