Interieurbouw Kantoor – Van Ontwerp tot Realisatie

24-09-2022
Interieurontwerp

Ben je voor je kantoor op zoek naar een niet alledaags interieur of zit je bedrijf in een bijzonder pand? Dan kun je met interieurbouw toch een mooi en functioneel kantoor inrichten. Interieurbouw kantoor is een uitstekende manier om maatwerk te realiseren.

Bij interieurbouw wordt het kantoor geheel of gedeeltelijk op maat gemaakt. Dat heeft als voordeel dat je het kantoor een eigen stijl kunt geven, terwijl de functionaliteit in het oog gehouden wordt. Zo ontstaat een uniek ingerichte kantoorruimte die de aard van je bedrijf weerspiegelt en waar werknemers prettig kunnen werken.

Planeka kan de kantoorruimte voor je inrichten en de interieurbouw voor je verzorgen. Zo kun je het hele traject uitbesteden en kan de dagelijkse gang van zaken gewoon doorgaan. We leggen hier uit hoe wij de interieurbouw kantoor voor jouw inrichting kunnen toepassen.

Met interieurbouw maak je je kantoorinrichting af

Na een renovatie of verbouwing ziet je kantoor er weer schitterend uit. De vraag is echter of jouw moderne kantoorinrichting ook functioneel is?

Interieurbouw zorgt ervoor dat je kantoor niet alleen mooi oogt, maar ook op-en-top functioneel is. Zo kan een interieurbouwer bijzondere balies ontwerpen voor de entree, een maatwerk pantry maken of een speciale kast installeren voor je apparatuur.

Als er een interieurarchitect betrokken is bij het project, dan werkt deze nauw samen met de interieurbouwer. Met interieurbouw hoort een luxe maatwerk kantoor zeker tot de mogelijkheden.

Afhankelijk van de benodigde werkzaamheden kan de interieurbouwer de maatwerkinterieurs op locatie opbouwen, of het interieur ter plaatse maken.

Een kantoor renovatie vraagt duidelijkheid over wat het moet opleveren: goede werkruimte voor moderne bedrijven en waardevermeerdering van het pand | PlanekaOntwerp interieurbouw kantoor

Wat valt er onder interieurbouw?

Interieurbouw is een breed begrip. Als wij met de inrichting van een bedrijfsruimte aan de slag gaan, dan letten we op de volgende zaken:

  • Indeling van de ruimtes

  • Beschikbare ruimte per persoon

  • Het maken van zones

  • De juiste apparatuur en kantoormeubelen

  • Vloeren

  • Klimaatbeheersing

Met de gekozen producten, stijl en informatie gaan we aan de slag met het maken van een 3D-ontwerp voor je kantoor. Dit zetten we in een inrichtingsplan zodat er een compleet overzicht ontstaat van de nieuwe kantoorinrichting.

Verschillende stijlen interieurbouw kantoor

Met interieurbouw en projectinrichting is het mogelijk om verschillende stijlen toe te passen in je kantoor. De op maat gemaakte meubels en kasten zorgen dat je kantoor voldoet aan je wensen en eisen.

Kies je voor industrieel design of wil je graag een luxe kantoor?

Interieurbouw kantoor – Industrieel

De industriële stijl is gebaseerd op het gebruik van ruwe, robuuste materialen, zoals metaal, staal, beton, hout en baksteen. Daarnaast herken je een industrieel interieur ook aan de hoge plafonds, grote ruimtes en buizen in het zicht. Het industriële interieur kenmerkt zich verder door donkere kleuren en een sobere uitstraling.

Interieurbouw kantoor industrieel

Interieurbouw kantoor – Modern

Een moderne kantoorinrichting begint met een ruimte die gevuld wordt met daglicht. Een ander kenmerk zijn flexibele werkplekken die ook te transformeren zijn tot andere werkplekken. Een modern kantoor heeft een open en transparante inrichting, aangevuld met werk- en sfeerverlichting. Het interieur is licht van kleur en de meubels kunnen aangevuld worden met design meubilair.

Interieurbouw kantoor modern

Interieurbouw kantoor – Luxe

In een luxe kantoor vind je veel design meubels met luxe, comfortabele materialen. Een luxe kantoorinrichting kenmerkt zich door de details en de hoge kwaliteit van de afwerking. Een luxe ingericht kantoor voelt bijzonder en speciaal. Door de luxe heeft het kantoor een representatieve en professionele uitstraling. 

Luxe interieurbouw kantoor

Van ontwerp tot realisatie met Planeka

Wat zijn jouw interieurwensen? Past een standaard kantoorinrichting niet bij de aard van jouw bedrijf of bij jouw visie van hoe een kantoor eruit moet zien? Bespreek dan je wensen eens met ons! 

Wij hebben tientallen jaren ervaring op het gebied van kantoorinrichting en kantoor verbouwingen op maat. We denken graag met je mee over de nieuwe inrichting van je kantoor en kunnen desgewenst alles – van A tot Z – verzorgen met onze eigen medewerkers. Daardoor zijn we flexibel en kunnen we het project tijdig opleveren.

Meer weten? Neem dan contact met ons op.