Projectinrichting Horeca met Planeka

03-06-2023
Interieurontwerp

De juiste sfeer in jouw restaurant, café of lunchroom bepaalt voor een groot deel het succes van je bedrijf. Met een goede projectinrichting horeca vertaal je jouw visie of merkwaarden naar het interieur, zodat je gasten zich welkom voelen en zien waar je voor staat.

De inrichting van je zaak is dus zeker iets om aandacht aan te besteden. Met een goed doordacht plan ontstaat een inspirerende omgeving. Niet alleen voor je gasten, maar ook voor je medewerkers. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

De juiste beleving

Beleving is erg belangrijk in de horeca, zowel voor de gasten als voor het personeel. Je wilt natuurlijk graag een inrichting creëren die naadloos aansluit op jouw merk, maar ook een goede indruk maakt op je gasten.

Voor je medewerkers wil je natuurlijk ook een optimale werkbeleving realiseren.

De juiste beleving kan opgesplitst worden in:

  • Merkbeleving – Werk je met een merk, dan wil je graag dat je gasten positief zijn over jouw merk. Daarnaast wil je dat je zaak aantrekkelijk is voor de juiste doelgroep. Het is dus belangrijk dat de waardes van je bedrijf worden vertaald naar een passend interieur. Denk bijvoorbeeld aan een vriendelijke sfeer voor een gezinsrestaurant, met speelgelegenheid voor kinderen.

  • Gastbeleving – Naast de merkbeleving is de gastbeleving heel belangrijk. Breng je doelgroep in kaart en vertaal hun wensen in een passend interieurontwerp. Zorg dat je gasten het naar hun zin hebben met een goede akoestiek, meubels die prettig zitten en de juiste stoffering.

  • Werkbeleving – Natuurlijk houd jij je medewerkers en potentiële medewerkers graag tevreden, zodat ze met plezier hun werk doen. In het interieur vertaalt zich dat naar functionaliteit, ergonomie en kwaliteit die rekening houdt met de wensen van jouw team.

Projectinrichting horeca restaurant

Onderdelen projectinrichting horeca

Projectinrichting horeca bestaat uit verschillende onderdelen. Het horeca interieur speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook de inrichting van de keuken, bar, het eetgedeelte, je terras enz.

Afbouw

De afbouw heeft te maken met de afwerking van wanden, vloeren en plafonds. In de horeca is het aan te raden om zoveel mogelijk gladde vloeren te gebruiken vanwege de hygiëne-eisen.

Gebruik op de wanden een trendy verfkleur of behang dat aansluit bij de sfeer van jouw zaak. Akoestisch behang of een sfeervolle houten lattenwand zijn ook mogelijk.

Plafonds kunnen geverfd worden, waarna de juiste verlichting wordt opgehangen.

Verlichting

Goede verlichting is belangrijk voor de juiste sfeer in je zaak. De kleurtemperatuur is daarbij heel belangrijk. Wit licht past goed in de keuken, terwijl je gasten waarschijnlijk meer genieten van een verlichting met een warme tint.

Gebruik per ruimte dezelfde kleurtemperatuur, zodat de sfeer rustig blijft. Stem de verlichting af op de rest van het interieur voor een mooie eenheid.

Meubilair

Het meubilair moet in de eerste plaats aansluiten op de look en feel van je bedrijf. Daarnaast kan het ook functioneel zijn, zoals akoestisch meubilair.

Bepaal eerst welke stijl jij mooi vindt. Kies je voor modern of juist klassiek? Industrieel of Scandinavisch? Door de hele ruimte in te richten in dezelfde stijl creëer je rust en eenheid. 

Een Scandinavische projectinrichting horeca herken je aan de lichte kleuren en de toepassing van hout. Houten tafels en stoelen passen daar uitstekend bij.

Een industriële look zorgt juist voor een warm interieur. Hier passen steigerhouten meubels en zwarte stoelen bij.

Inrichting cafe

Circulaire projectinrichting horeca

Met een circulaire projectinrichting horeca kies je bewust voor een inrichting en meubilair dat rekening houdt met mens, milieu en maatschappij. Het is ideaal voor het opnieuw inrichten van een zaak, zodat je direct circulair kunt bouwen. Je kiest namelijk voor meubilair dat zo lang mogelijk meegaat. 

Circulair meubilair kan opnieuw gestoffeerd worden, is duurzaam geproduceerd en ingekocht en kan opnieuw gebruikt worden. Het is daarbij functioneel en ergonomisch, zodat het ook comfortabel is.

Er zijn veel mogelijkheden om je bedrijf op een circulaire manier in te richten. 

Projectinrichting horeca met Planeka

Planeka is de ideale partner voor de projectinrichting van iedere horeca zaak. Wij ondersteunen het gehele traject en geven jouw zaak een unieke uitstraling die van hoge kwaliteit is. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.